Çalışmayan kadınlar

Schizophrenia

~
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2011
1.533
395
123
Alışveris yaparken çekiniyo musunuz? Mutfak alisverisi degil bahsettigim giyim makyaj gibi şeyler... Ben kendimi ihtiyaclar dışında kısıyorum keyfim icin yaptığım hiçbir harcama yok. Esimin esirgediginden değil cekiniyorum. Onunda aylik baya bi sigarası var. ve eşim memurluk olana kadar çalışmamı istemiyo...

Şunu farkettim bisi alacağım zaman alma demiyo ama gerekli mi daha gecen aldın ya diyo. Alıp kullanmıyosun diyo. Negatif elektrik alıyorum sanırım bu konuda ondan çekiniyorum.

Son düzenleme:
Alışveris yaparken çekiniyo musunuz? Mutfak alisverisi degil bahsettigim giyim makyaj gibi şeyler... Ben kendimi ihtiyaclar dışında kısıyorum keyfim icin yaptığım hiçbir harcama yok. Esimin esirgediginden değil cekiniyorum. Onunda aylik baya bi sigarası var. ve eşim memurluk olana kadar çalışmamı istemiyo...
Çok ihtiyacım olmayan bir şeyi almıyorum.
Çalışırken de almazdım ama şimdi 5 kere almıyorum.
Esirgemiyorsa da ikinci bir ruja vs gerek yok diye düşünüyorum.

Çalışmanızı istemiyorsa o zaman rahat rahat harcayabilirsiniz neden çekiniyorsunuz? Tabi bütçeyi kasmadan :)

Ayrıca çok çok sizi rahatsız ediyorsa bu durum kendisine söyleyin bir yere para bıraksın ya da size versin siz kendiniz alın, kendinize alırken ona da bir tişört, çorap vs gibi şeyler alın ki kendinizi kötü hissetmeyin..

Hesabını kitabını yaparak tabiki harcıyorum . Sonuçta o evde geçinen iki birey olduğumuz için sadece kendi zevkimi düşünmüyorum. İstediğim 3 taneyse 1 ini bu ay alıyorum 1 ini gelecek ay. Bunda çekinecek birşey olduğunu düşünmüyorum. Evliliğimin 1 yılina kadar cekiniyordum bende sonra çekinmiyorum . Yeni mi evlisiniz?

şu an çalışıyorum ama çalışmıyorken de kişisel alışverişim için çekinmiyordum,
ha, çok bolluk içinde değildik o yüzden ikimiz de bazı şeylerden kısıyorduk/kısıyoruz o ayrı.
hayatımızda benim çalıştığım onun çalışmadığı dönemler de oldu, kişisel alışverişini yapmaya çekinse çooook üzülürdüm.

Evlendigim donem ilk uc sene calismadim, ama cok da masrafim yoktu sanki :27: bunun yaninda kendime bir sey alirken ek karti kullandigim icin cekinmiyordum ama yine de bir sey cok cok cok gerekli degilse sadece hosuma gittigi icin almiyordum.. simdi calisiyorum kafama gore takiliyorum her kadinin da kendi psikolojisi icin calismasini oneriyorum..

Yoo
Eşim o benim niye cekinim
Gerekli olan seyleri şunlar güzelmiş diyorum evet gerçekten güzelmiş alalım hadi diyor

Bende hesap nosu var lazım olanı alıyorum
Pahalı birşey de ise şu var ama şu fiyat durumun müsait olduğunda düşünelim mı diyorum tamam hatırlat bana diyor

Ben zaten birşey alırsam gider en kalitelisinden 1 tane alırım parcalanana kadar giyerim bunu bilir

çalışınca da yine düşünüyorsun alsam mı almasam mı diye

kısa bir süre çalışmamıştım o zaman da yine düşünüyordum

Çalışıyorum ama gerekli olmayan şeyleri almıyorum

Sırf hoşuma gitti diye bir şey alırsam da çoğu Zaman pişman oluyorum

Yeme içme gezmeden kısmıyorum ama dolapta beyaz düğmeli beyaz gömlek varken bir de metal düğmeli beyaz gömlek almıyorum hatta mavisini de almıyorum mavi giyeceğim yere beyazı da giyebilirim diyorum

Makyaj malzemesi giysi ayakkabı canta cok alırım Illa calısmak gerekmiyor bızde evde calısıyoruz cocuklara bakıyoruz benm baska gıderım yok tatile falanda cıkmıyoz

Ben bekarken de otokontrollu biriydim. İstediğimi alırdım ama lüzumsuz harcamazdim.
O zaman kart kullanmiyordum, cebimde hep fazlaca nakit olurdu. Babam da paran bitti mi diye sormaz, hafta başı gelince yine harçlık verirdi.

Evliyken de istediğimi alırım. Eşim saolsun hiçbir zaman sormaz. Ama dediğim gibi kendime psikolojik eşikler koymuş gibiyim arada sırada o meblaglari assam da, genelde altında kalır harcamam.

Şunu da söyleyeyim, harcamadan cok kisinca da sanmayin ki daha kıymetli oluyor insan. Önceleri belki bi şükran, minnettarlık olsa da zamanla alışkanlık oluyor. Her zamankinden fazla harcayinca da tepki alabilir insan. O yüzden ne ifrat ne tefrit..

Bir bilgenin dediği gibi, "Yiyin kocanizin parasını, ikinciye kalmasın" :-)

Back
X