Çalışmayan personeller

Bir tek hemşire ve doktorlar eşek gibi çalışıyor.diğer eczanedir, maliyedir, başka bir ek hizmettir çöp resmen.haklısın.bizim hastanede eczacıların yaptığı tek iş.onay tuşna basmak.ve eczanede 40 tane eczacı var.1 kişilik işi 40 kişi yapıyor(!) Yazık cidden yazık.sürekli de eczacı kontenjanı açıp duruyorlar nedense.bizim eczacılar kendi hâlleriyle dalga geçiyor artık.F5 e 5 kişi bir ucundan tutup bassın artık diye.resmen her ay milyarlarca maaş boşa gidiyor bu iş yapmayan pişkinler için.
Her hemşire de çalışmıyor ki. Torpilini bulan rahat bir yer bulup oturuyor kendi işini yapmayıp hemşire maaşı alıyor. Serviste çalışanların hiç canı yok sanki sağlık bakanlığında en çok bu garibime gidiyor. 1 kişi aktif kendi işini yapmıyorsa ona o maaşı vermeyeceksin yani. Servistekilerin günahı torpil bulamamak mı canları çıkıyor.

Ben 10 senedir çalışıyorum çözemedim valla. Baksan birimde 5 kişi var 3ü yatıyor zaten laf olsun diye konmuş 2si de yetmiyor iş yapacak personel istiyorlar çok gördüm böyle. Kimse de demiyor ki bunlar niye yatıyor ne personeli vereceğiz deli misiniz çalıştırsanıza bunları🤣 Ama o 2 personel yatsa mobbing uygularlar değişik. Ben kafa yormuyorum artık sizde boşverin ortalama, kendinizi yormadan iş yapın çıkın. Kurumu siz kurtarmayacaksınız boşverin.
iş yapmayanın sorumluluk duygusu yeterince gelişmemiş ve bunun enerjisini herkes hissedebiliyor.sorumluluk duygusu olan insan da anında verdiği enerjiden hissediliyor maalesef.o yüzden ne önlem alırsanız alın herkes sizi sorumlu olarak görmeye başlıyor.auranız o yönde çünkü.zaten çalışmayana laf soksa, sitem etse dinlemeyecek bile.hani biri yetişkin biri çocuk olan bir ortamda yetişkine laf anlatırsın ya diğeri nasıl olsa aklı başında değil ne desem boş diye o hesap.sonradan değişebileceğini de düşünmüyorum.sorumluluk içten gelen birşey.

Her hemşire de çalışmıyor ki. Torpilini bulan rahat bir yer bulup oturuyor kendi işini yapmayıp hemşire maaşı alıyor. Serviste çalışanların hiç canı yok sanki sağlık bakanlığında en çok bu garibime gidiyor. 1 kişi aktif kendi işini yapmıyorsa ona o maaşı vermeyeceksin yani. Servistekilerin günahı torpil bulamamak mı canları çıkıyor.
Haklısın valla.nasıl sinirleniyorum bir bilsen.bizim eczacı da başkalarını eleştirir uzun kahvaltı yapıyorlar, çalışmıyorlar diye.kendi arkadaşı başka birimde olmasına rağmen bütün gün bizim odada.kadın gideceğim diyor otur allah otur otur allah otur.yaa bir bırak kadının çalışma arkadaşlarına yazık.işin daha sinir bozucu tarafı şaka niyetine bizde oturuyor bu eleman al bak diye başhekim yardımcısına falan şakasına fotoğraf falan atıyorlar.pişkinliğe bak.herif de aklınca şaka falan yaparak karşılık veriyor.beni de bekleyin ben de geleyim falan diye.ne kadar ahlaksiz bie milletimiz var.günde 12 saat kelle koltukta çalışsalar süt dökmüş kediye dönecek tipler rahatı bulunca bu hâle geliyor.gerçekten bu milleti ölmeyecek kadar doyuracaksın daha fazlasını isteyemeyecekler diyen devlet başkanlarına hak vereceğim.

Son düzenleme:
Ben 10 senedir çalışıyorum çözemedim valla. Baksan birimde 5 kişi var 3ü yatıyor zaten laf olsun diye konmuş 2si de yetmiyor iş yapacak personel istiyorlar çok gördüm böyle. Kimse de demiyor ki bunlar niye yatıyor ne personeli vereceğiz deli misiniz çalıştırsanıza bunları🤣 Ama o 2 personel yatsa mobbing uygularlar değişik. Ben kafa yormuyorum artık sizde boşverin ortalama, kendinizi yormadan iş yapın çıkın. Kurumu siz kurtarmayacaksınız boşverin.
Ya devlet işi zaten her meslekte olmasa da çoğu meslekte özele göre daha kolay. Yap işini al maaşını işte. Özel de yapsan belki 10 kat daha fazla çalışacaksın daha az maaş alacaksın. Herkes kendi üzerine düşeni yapsa mis gibi oluyor ne bu mızmızlanma anlamıyorum. Yoğundur eleman eksiktir asla bir şey demem ama mesai saaleri arasında 10 kişi 3 4 saat oturup muhabbet yapan bu muhabbetin konusu da ne kadar az alıyoruz maaş diye konuşanları biliyorum.

Bizim kurum da öyle. İlk basladigimda sok olmuştum, özelde 1 kişinin yapacağı işi 5 kişi yapamıyor. Ve düzen o sekildeyse siz de en sorumlu kişi değilseniz isiniz zor gerçekten.

memurlar için salla başı al maaşı diye boşuna dememişler
bazıları başını sallamaya da üşeniyor o ayrı konu
siz belli ki iş ahlakı olan birisiniz bu kadar tembellik sizi rahatsız etmiş
ben olsam başka bir birime departmana geçmeye çalışırdım

Aldıkları paraya ortak değilsem yardım edemem kusura bakmasınlar. Ellerini çabuk tutsunlar taş taşımıyorlar ya. Boğazlarından nasıl geçiyor kazançları aklım almıyor benim. Bir anım boşa geçecek diye ödüm kopardı benim.
Biz çok titiz alıştırıldık herhalde ondan garip geliyor...

Kötü olursanız olun söylenmesi gerekeni söyleyin bence, tabi faydası olacaksa. Yoksa boşa konuşmanın anlamı yok. Eski kara düzenleri devam etsin ama sizde yardım etmeyin.

En nihayetinde devletin gereğinden fazla büyük çarklarının dönememesi konusu. Adamlar nasıl olsa yerleşmiş o kadrolara. Niye çalışsınlar? Kontrol mekanizması yok bir şey yok.

Çok şükür ki özeldeyim ,bu tiplerden uzaktayım. Allah vicdan vermemiş,haram yemeye devam etsinler mis gibi 😊

Umarım ben giderim. 3 haftadan bu duruma gelmek üzücü
sabah geldiğim gibi çalışmaya başladım onlar kahvaltı yaptı çay içti oturdu sigaraya çıktı ben bir bardak çay alabildim artık 12 olunca yemeğe gidiyim diyorum bakıyorum bitirmemişler gidip yardım ediyorum. Etmesem başka birim mağdur olacak ya da gözüme bakacaklar daha bitirmedik yemeğe mi gidiyorsun diye.
Öğleden sonra bir sürü iş birikti adam yok ortalıkta en son bağırdım burda bekliyorlar nerdesiniz diye. Bilmiyorum bunun dozunu artırmalı mıyım
Nefret edecekler büyük ihtimal ederlerse etsinler dicem 8 saat onlarla aynı ortamda buluncam öyle mi çalışıyım

Ses çıkarmayınca tepene biniyorlar geçen haftanın başlarında daha sessizdim bana emir vermeye başlayacaklardı
Yani aslında gayet yemeğe gidebilirsiniz.
Bir şey diyecek olan olursa da kahvaltımı evde yaptım gelir gelmez çalışmaya başladım işlerimi bitirdim ve yemeğe cikiyorum deyip çıkın yani.
Bu iş böyle gitmez.
Arkadan konuşmakla bir şey çözülmez.
Ama işte daha yenisiniz sizi arada yemesinler.
Bence siz bir süre daha gözleme devam edin.
Ama kendinizi de ezdirmeyin ve de yardım etmeyin kimseye.

Yani aslında gayet yemeğe gidebilirsiniz.
Bir şey diyecek olan olursa da kahvaltımı evde yaptım gelir gelmez çalışmaya başladım işlerimi bitirdim ve yemeğe cikiyorum deyip çıkın yani.
Bu iş böyle gitmez.
Arkadan konuşmakla bir şey çözülmez.
Ama işte daha yenisiniz sizi arada yemesinler.
Bence siz bir süre daha gözleme devam edin.
Ama kendinizi de ezdirmeyin ve de yardım etmeyin kimseye.
Bundan sonra tek kalırsam yardım etmicem her halükarda 3 kişinin 2 saatte rahat bitireceği işi 3 4 saate yayma potansiyeline sahipler
Beni en sinirlendiren de arkalarında fısır fısır konuşup yüzlerine kanka modunda takılmaları bir höt deseler düzelecek olmadı personel değişecek ama ahlanıp vahlanıp bir şey olmamış gibi davranamak...

kucuk bir ildesiniz il ismini ve diger detaylari degistirerek yazmaniz daha iyi olur. kimliginiz desifre olmasin sonra. bu arada her kurumda malesef oyle bi is beceremeyen ya da ozellikle calismak istemeyen tipler var. ya siz delireceksiniz cinnet gecireceksiniz yalandan. ya da boyle kabul edip kendinizi de yormadan calisacaksiniz.devlette isler bir sekilde yurur cok strese gerek yok.

Maalesef bende yaşadım durumu yüzde yüz İngilizce olan bir bölüme İngilizcesi haw ar yu dan hallice elemanları getirmişler torpille, e toplantı müzakere icin yurtdisina gidip yeni prosedürleri öğrenmen gerek. Amir sen gidip anlayıp buradakilere anlatırsın diyince bende kayış koptu ha ben birim değiştirmedim direk ülke değiştirdim :KK53: Ülkede memuriyet zihniyeti bu maalesef torpil kraldan çok kralcılık.

Memurum
Tayinle Uşak'a yeni geldim 3. haftam daha bizim birim de 3 şef (biri benim) var 3 de çalışan( 2si erkek 1i kadın, kadın olan özellikle sıkıntılı). Bir de hepimizden sorumlu başka biri ama o da sorunlu birine benziyor üslubu düzgün değil. Sorumlu ayrı bir yerde zaten tel ile ulaşıyoruz.
Bizim sistemden kontrol etmemiz personellerinde hazırlaması gerekiyor. Ama personellerin 3üde aşırı aşırı yavaş ya 1 saatte bitecek hazırlamayı 2 saatte bitiremiyorlar sürekli oflayıp pufluyorlar. Ya gerçekten ellerini hızlı tutsalar tak tak hemen biter ama yok aheste aheste yapıyorlar sonra bizim bilgisayarla işimiz bitince bizden yardım bekliyorlar benden önceki diğer iki şef çok alıştırmış hemen gidip yardım ediyorlar onlar da alışmış bize mi güveniyorlar anlamıyorum bekliyorlar resmen.
1.şef uzun süredir orada çalışıyor erkek ve baskın biri aslında bir höt dese dize gelirler ama demiyor arkalarından yavaş çalışıyorlar falan diyor ama yüzlerine karşı kanka modunda takılıyor.
2. Şef de erkek daha nahif benden 5 ay önce gelmiş o da çalışmıyorlar diyor ama onun da bir aksiyon aldığı yok gidip yardım ediyor eli de hızlı ama bir şey demiyor
Ben yeni geldim bu duruma aşırı sinir olmaya başladım laubaliler de yeni geldiğim için bir şey demeyim diyorum biraz hızlanın desem hızlıyız diyorlar şunu yap diyince yoruldum diyorlar.
Mesela geçen hafta ben tektim şeflerden onlar 3 kişiler ya ben tek başıma her şeyi kontrol ediyorum onlar 3kişi bitiremedi hazırlamayı benden de yardım bekiyorlar hala biliyorum. Azıcık yardım ettim çünkü yetişmediğinde kabak benim başıma patlayacak

Şimdi be yapmalıyım sabrın taşıyor
Annemgil ilçede kalıyorlar küçük bir yer ve bir tane hastane var. Sadece aile hekimi var ona gideceğiz anneme ilaç yazacak ve hemşireler de tansiyon ölçümü yapacak. Hastaneye girdik ne girişte kimseyi bulabildik ne ölçüm için hemşire o geldi aklıma. Seslendik birkaç defa öyle geldi ikisi de. Çıktıkları odada da bir suru görevli cay sohbet muhabbet yapıyorlardı. Denetim yok çünkü. Şikayet eden yok.aslında herkes rahatsız bu durumdan ama icraat yok

Back
X