Çalıştay??

Hillad

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2018
516
473
103
arkadaşlar iş Yerinde bir çalıştaya katılmam için müdürüm yazı gönderdi. Elimden geleni yapacağımı söyledim. Biraz daha geliştirerek farklı bir uygulamasını da bizim kurumda yaparız dedi. Ama benim bu alanda hiç tecrübem olmadı. Şimdi kelime manası olarak araştırıyorum, burası kolay ama asıl öğrenme deneyimleme sonucu oluşuyor. Nasıl bir hazırlık yapacağım, ne önerebilirim, nasıl bir sonuç çıkacak. Rapor süreci nasıl tamamlanır. Hiç bir bilgim yok uygulama süreci ile ilgili. Bu vakit oldu hala netten çalıştay araştırıyorum. İş arkadaşlarımdan karşılaştığım bir kaçına sordum daha önce hiç kimse katılmamış zaten. Öyle video izle, resimleri incele bir şey anlamadım. Bir de yok kahve hazırlama çalıştayı, pasta yapma çalıştayı gibi değişik türevlerle de çalıştay örneği var ama aklımca sınırlarını çizemedim. Bizim alanımız eğitici bir şey olacak. Konferans seminer bunlar çok sık karşıma çıktı ama çalıştayı katılımcı olarak hiç tecrübe etmedim. Yardımcı olacak birileri var mı :(

Eğitim fakültesinde okurken bize verilen bazı stratejiler ver teknikler vardı. Çalıştay bizim workshop gibi bi şey.

Konu uzmanı olarak sizden başka bi kaç kişi daha varsa eğer ortaya konu ile ilgili bir teori koyun. Uzmanlar bu teoriyi kessinlikle katılıyorum,katılıyorum, kararsızım, katılmıyorum, kesinlikle katılmıyorum şeklinde fikirlerini savunsunlar (egitimde buna görüş gelistirme denir). Daha sonra herkes fikrini belirttikten sonra diger fikirlerden etkilenen ve kararını degistiren uzmanlar bunu sebepleriyle açiklasınlar.

Burda amacınız dinleyenlere fikir oluşturmak olur. Hem de fikir degistirmenin olumlu bir durum oldugunu dinleyenlere empoze etmis olursunuz.

Mesela benim konum ile ilgili teorim şuydu üniversitedeyken: ipek yolu,baharat yolu vb ticaret yollarının güzergahı üzerinde bulunan devletler bu yolların getirdiği ekonomik zenginliktwn faydalanir. Fakat bu yollara sahip olmak isteyen devletlerin saldırılarından korunmak için savunmaya yüklü miktar harcarlar ve birçok devletin saldırısı ile kolay yıkılırlar. Yani ticaret yollarına sahip olmak devletler açısından cok olumlu bir durum değildir. Çünkü erken yıkılmalarına sebebiyet vermektedir.

Arkadaslar da benim bu teorime neden katıldıklarını ya da neden katılmadıklarını acikladılar.

Ben atanamamis bir öğretmenim. Eminim daha yaratıcı fikirler veren arkadaslar cikar.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim. İnşallah atanırsınız. Ama henüz atanamadığınız için zannetmeyin ki öğretmen değilim. Gayet de eğitimcisiniz. Yorumunuz için teşekkür ederim tekrar

Back
X