Çamaşır makinem kötü koku bırakıyor

naneli_limon

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2012
796
90
118
Arkadaşlar en pahalı deterjan ve yumuşatıcıyı kullanmama rağmen çamaşır makinemden çıkan kıyafetler kuruduktan sonra pis kokuyor. Benm eşim çok spor yapar.Acaba onun kıyafetlerinin kokusu mu diye düşünüyordum ama bu kadarda olmazki. benzer sorunu olanlar var mı ne yapabilirim ?

Tesisatı kontrol ettirin, gider borusu içine pislik dolmuş boruyu tıkamış olabilir. Makinede mantar, bakteri vs. üremiş olabilir, yıkama bitince makinenin kapağını kapatmayın, deterjan gözünü bile açın içi kurusun iyice. Her yıkamada bunu yapın. Bundan başka lastiği küflenmiş olabilir ona baktırabilirsiniz. Bazıları çamaşır suyu ile bir tur boş makineyi yıkamanın işe yaradığını söylüyor, deneyebilirsiniz.

şimdi kış ya mecburen çamaşırları evin içinde kurutuyoruz ondan olabilir mi acaba?benim de bir ara olduydu böyle küf kokusu bildiğin.daha geniş bir odaya serdim ve ara ara havalandırdım geçti..

Çamaşır suyuyla ayda veya 2 ayda bir boş yıkıyorum ben hem bulaşık makinesini hem de çamaşır makinesini.

Bu şekilde içinde oluşabilecek kokuların önlenebildiğini söylemişti titiz bir komşum.

Ve elbettte ön yıkamasız çamaşır yıkamamaya özen göstermeninde kokuyu gidermeye faydası var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…