Çamaşır suyu olmadan bardak, çatal vs parlatma

athena

Goddess of Wisdom
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2013
6.520
24.129
548
Hani bardaklar, çatal, kaşık vs çamaşır suyuna basılır ya beyazlasın tertemiz olup parlasın diye. Yanlış bir şey kesinlikle. Biliyorum ve yapmıyorum. Peki ne yapmak gerek? Nasıl yapmak gerek? Benim bulaşık makinem yok. Elimde yıkıyorum ve bazen çay bardaklarında özellikle leke kalabiliyor. Önerileriniz var mı?

Hani bardaklar, çatal, kaşık vs çamaşır suyuna basılır ya beyazlasın tertemiz olup parlasın diye. Yanlış bir şey kesinlikle. Biliyorum ve yapmıyorum. Peki ne yapmak gerek? Nasıl yapmak gerek? Benim bulaşık makinem yok. Elimde yıkıyorum ve bazen çay bardaklarında özellikle leke kalabiliyor. Önerileriniz var mı?

Tuzlu suda bekletswk ise yararmıki :)

Ben cok takintiliyim camasir suyu konusunda, evet hicbir sekilde arinmadigini biliyorum ama onsuz bulasik yikadigimda da temizlenmiyormus gibi geliyor 😞 ve bardaklarin surekli koktugunu dusunuyorum camasir suyu kullanmazsam. Kvdem diyor hrp sen takiyosun koku yok diye. Ne yapilabilir ki baska?

LG G2 D802

Valla ben de meraktayım ondan sordum belki bi bilen çıkar diye kızlar :) tuzlu su işe yaramaz gibi ya. Daha etkili bir şey gerek. Sirkeli suda bekletsek olur mu acaba ki?

elde yıkama için frosch bulaşık deterjanı denediniz mi? pırıl pırıl oluyor..

elde yıkama için frosch bulaşık deterjanı denediniz mi? pırıl pırıl oluyor..

Fairy kullanıyordum. Bunu da deneyeceğim. Teşekkürler. Marketlerde satılıyor di mi? Hiç görmedim de.. Ya da dikkat etmedim, bilemiyorum.

Fairy kullanıyordum. Bunu da deneyeceğim. Teşekkürler. Marketlerde satılıyor di mi? Hiç görmedim de.. Ya da dikkat etmedim, bilemiyorum.

fairyden memnun değilken çok kimyasal içerdiğini duydum, en az kimyasal içeren en doğalı frosch dediler gerçekten hem ellerim hem bulaşıklar memnun:)
ben sadece migrosta, çağrı markette ve temizlik malzemesi satan yerlerde bulabiliyorum.. limon kabuklusunu dene bence.. aloa veralısını ben de denemedim..

fairyden memnun değilken çok kimyasal içerdiğini duydum, en az kimyasal içeren en doğalı frosch dediler gerçekten hem ellerim hem bulaşıklar memnun:)
ben sadece migrosta, çağrı markette ve temizlik malzemesi satan yerlerde bulabiliyorum.. limon kabuklusunu dene bence.. aloa veralısını ben de denemedim..

Migros. Tamamdır. Teşekkürler.

İyide deterjan öyle değilmi Çamaşır suyu bir nevi dezenfektandır. Laboratuarlarda falan saf hali kullanılır(Sodyum hidroksit). Çamaşır suyu kadar deterjanda tehlikelidir.

Sen de haklısın arkadaşım.

Ben cok takintiliyim camasir suyu konusunda, evet hicbir sekilde arinmadigini biliyorum ama onsuz bulasik yikadigimda da temizlenmiyormus gibi geliyor 😞 ve bardaklarin surekli koktugunu dusunuyorum camasir suyu kullanmazsam. Kvdem diyor hrp sen takiyosun koku yok diye. Ne yapilabilir ki baska?

LG G2 D802

sen naptin kardesim yaa...kiz her bulasikta yikanir mi camasir suyuyla..zehir kiz o dedigin...ayda yilda bir yapmani anlarimda her bulasik icin cok fazla...ben bulasik makinasi konusunda bile endiselenirken sizin yaptiginiz cesaret ister...

birde ben tuvalete filan bile kullanirken tedirgun oluyor..kimyasal sonucta...

Makinaya arasira döküyorum bir bardak sirke piril piril oluyor hersey öyle suya yatirmayada gerek kalmiyor

Canım bu konu benim de çok canımı sıktığı için daha önce ben de bir topik açmıştım, bak istersen, orada faydalı çok şeyler paylaşıldı.

http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=518960

Çamaşır suyu gerçekten çok zararlı, ama insanlarımız maalesef hala ısrarla kullanmakta zararlarını bile bile. günümüzde kanser vakalarının artmasının sebepleri fazla olarak kullanılan kimyasallar:50::50::50:
Eskiden kanser vakalarını nadiren duyarken şimdi hem çok fazla duymaya hem de genç insanlarda görmeye başladık, sağlığımız için uzak durmamız gerek.

Şu bir gerçek ki en güzel doğal temizleyici sirke. Sirkenin içerisine limon portakal mandalina greyfurt kabuğu yani elinizde hangisinden varsa atın, ağzını kapatın ışık görmeyen bir yerde 1 hafta bekletin. alın size mis gibi çamaşır suyu. evinizin her yerini silebilirsiniz. bardaklarda çatallarda güvenle kullanıp parlatabilirsiniz. demliklerde ki kireç kalıntıları için de kesinlikle porçöz ve türevlerini almayın. demliğe kireçli kısıma kadar su koyun içerisine limon tuzu ya da maden suyu koyun ve kaynatın. demlikleriniz ışıl ışıl olsun. ben bazen demliklerin dışını parlatmak için içi su dolu tencereye demlikleri yatırıyorum. içerisine limon tuzu atıp kaynamaya bırakıyorum. ışıl ışıl oluyor demklikler. :)

Back
X