Canfeda'nın Diyet Günlüğü

CaNFeDa_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2012
31
1
36
İstanbul
Ergenliğimden beri kilo sorunu olan bir kişiyim..
Evlenince kilo sorunum iyice depreşti..
Uzun süre çocuk sorunu yaşadım,5 düşük yaptım..
5 düşük,ardından kaçınılmaz depresyonlar...
Her düşükte üç-dört kilo kaçınılmaz oluyordu..
Nihayet zor bela bir hamilelik ve erken doğum...
Bu sefer çocugun saglık durumları oldu,ve ben kendimi yemeğe verdim...
Kısaca kilo almalarım hep depresyon nedeni ile oldu...
Şimdi hayatım düzene girdi,kötü günlerimin hediyesi obezlik oldu....
Ağustos ayından beri kendi çabalarımla sadece 7 kilo verebildim..
Şükür hiç geri kilo alımım olmadı...sadece doğru beslenmeye çalışarak verdim bu kiloları..
En büyük hatalarım abur-cubur beslenme..meyve ve sebze yemeyi sevmiyorum..klasik obezlik hikayesi işte.
Günlük 15oo kalorilik diyet listem var,uymaya çalışıyorum...
Ama kilo vermem çok agır ve bu durum beni ümitsizliğe düşürüyor...
Belki daha çok motivasyonum olur diye günlük açtım..
Burada diyet maceramı paylaşacagım..
Hadi Bismillah...

İlk önce çok sevdigim bir makaleyi okumak istiyorum,bu makale diyet günlüğümün ismine ilham oldu :)
İşte o yazı....

DİYETE ÖNCE NİYET GEREK

Aynaya baktığımızda kalın, koyu renk giysilerimizle örtüp sıkıştırmaya çalıştığımız fazla kilolarımız ne yazık ki, yaz mevsiminin gelip ince elbiselerin ortaya çıkmasıyla yüzümüze acı bir gerçek olarak çarpmaya başladı. Alışverişe çıktığımızda, mağazaları gezip kabinlerde ordan fazlalık çıktı buradan fazlalık çıktı diye sinirlenirken, yan kabinden 36 beden bir hanfendinin daracık kotunu görünce de sinirlerimizin bozulamaması imkânsız değil mi? O yeni sezon birbirinden harika kıyafetler kilolarımızı olduğundan ne kadar da fazla gösteriyor değil mi? Daracık da olsa bol kesimde olsa ne yazık ki tüm kıyafetler incelere yakışıyor diyenlerdenseniz kilo vermek sizin en büyük emeliniz oluyor. Eminim ki siz de daha o kabinden çıktığınızda kendinize söz veriyor, zayıflayacağım diye and içiyorsunuz. Peki ya bu sözü kaç gün yerine getiriyorsunuz?

Ya da başka bir hikaye sizinki. Mesela arkadaşlarınız devamlı kilolu olduğunuzu bildiğiniz halde, sanki size acırcasına bakaraktan ‘Yok canım o kadar da kilolu değilsin sen ‘ dediğinde içinizden ‘ o kadar da ne demek ‘ diyerek çıldıranlardan mısınız? Benden çok daha fazla yiyorlar ama benden zayıflar. Ben onların yedikleri kadar yesem nasıl olurdum tahmin edemiyorum diyenlerden misiniz yoksa? Sizde devamlı kendinize artık zayıflayacağım herkese inat incecik olacağım diyenlerden misiniz?

Artık bunlara bir dur demenin vakti geldi de geçiyor. Diyetin zamanı yok. Diyet için her dakika geç. Pazartesi başlayıp Salı günü biten diyetlerden olmasın istiyorsanız siz diyetinize şu andan itibaren başlayın. Ama unutmayın! Diyete önce NİYET gerek! Önce bu işi yapacağınıza, azimle sonuna kadar gideceğinize, arada sırada kaçamaklarınız da olsa hatalarınız da olsa yine de pes etmeyeceğinize inanmanız gerek önce. Zayıflamayı her şeyden çok istemelisiniz. Size kilonuzun getirdiği zorlukları bir sayfaya yazın önce. Mesela; ayakkabımı zor bağlıyorum, gece rahat uyuyamıyorum, giydiğim hiç birşey yakışmıyor, 1 kat merdiven çıksam nefesim kesiliyor, topuklu ayakkabı giyemiyorum, beyaz tişörtler giyemiyorum….vs….vs.

Bir kağıda verdiğiniz kiloların size faydasını yazın; uzun mesefaleri daha rahat yürüyorum, daha rahat nefes alıyorum, herkes bana imrenerek bakıyor, beni azmimden dolayı tebrik ediyorlar, ayakkabılarımı eğilerek bağlıyorum, artık arabanın direksiyon koltuğunda daha rahat ediyorum…vs. Bunların her ikisini de buzdolabınızın ya da çalışma masanızın tam karşına asıverin. Yani en çok göreceğiniz yere. Olmak istediğiniz niyetlendiğiniz yere siz karar verin. Bu iş azim işi, bu iş dirayet işi, bu iş niyet işi…

Dyt. Nebile Özorhon

Merhaba yolunuz ne kadar uzun da olsa basarabilirsiniz. Azminizin devamini dilerim, sakin pes etmeyin ve madem niyet ettiniz umutsuzluga da dusmeyin sevgiler:46:

ah canım ne guzel anlatmıssın pes etmeden bıkmadan usanmadan bende senın yanındayım bende aynen senın gıbı karar verıp ben zayıflıycm ve bırdaha yıyerek kılo almıcam dedım ve aynı gun spora yazıldım uc cocuğum olması ve yasımın otuzuc olması engel olmadı bır karar verdım ve ne dıyetımden nede spordan vazgecmedım arada yerı geldı evımın ısını yapcak halım olmadı ama spora gıtmeyı hıc ıhmal etmedım yağmurda soğulta gıttm cok kararlıyım benı hıc bısey artık bu yoldan donduremez atmıs kılo olana kadar burdayım sanada arkads olabılırım ben bu kılolrı bır ayda almadğım ıcın bır ayda vermıyeceğimi bıldığim ıcın yavas yavas verme tarafıyım hazırana kadar yırmı kılo verebılırım herhalde kendıme guvenıyorum sımdı bıle o ıkı kat gobeğim gıttı sankı kucuk bı gobek kaldı onuda ertmmı sıkılastırdmmı cok bısey kalmıcak ama kılo vermeye devam hazırana kadar

ah canım ne guzel anlatmıssın pes etmeden bıkmadan usanmadan bende senın yanındayım bende aynen senın gıbı karar verıp ben zayıflıycm ve bırdaha yıyerek kılo almıcam dedım ve aynı gun spora yazıldım uc cocuğum olması ve yasımın otuzuc olması engel olmadı bır karar verdım ve ne dıyetımden nede spordan vazgecmedım arada yerı geldı evımın ısını yapcak halım olmadı ama spora gıtmeyı hıc ıhmal etmedım yağmurda soğulta gıttm cok kararlıyım benı hıc bısey artık bu yoldan donduremez atmıs kılo olana kadar burdayım sanada arkads olabılırım ben bu kılolrı bır ayda almadğım ıcın bır ayda vermıyeceğimi bıldığim ıcın yavas yavas verme tarafıyım hazırana kadar yırmı kılo verebılırım herhalde kendıme guvenıyorum sımdı bıle o ıkı kat gobeğim gıttı sankı kucuk bı gobek kaldı onuda ertmmı sıkılastırdmmı cok bısey kalmıcak ama kılo vermeye devam hazırana kadar

canım çok güzel ifade etmişsiniz...
azminize hayran kaldım,ilk önce karar vermek ve kararında sebat etmek işin sırrı bu galiba..
sizde bunu çok güzel başarmışsınız.
bende sizin gibi hazirana kadar verme hayalim var..
7 kilo verdim,gerçekten kıyafetlerden anlıyorsunuz...
artık XL giymek istemiyorummm..
bakalım neler olacak...
başarılar dilerim canım...

aaaaaa takım arkadasımda gunluk acmıs
hayırlı olsun canım benınmde gunlugum var ve takımada oarayada yazıyorum
aslında ben dıyete gunlugum sayesınde basladım
ınsallah sanada hayırlı gelır...

Back
X