Canım arkadaşım deyince Canın çıksın tavrı görmek

Terazikizi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2014
397
216
48
Hanımlar merhaba, buradaki arkadaşlıklar hakkındaki başlıklara bakıyorum da arada sırada, ya ben çok zor durumda kalınca mesela bugün dersle ilgili çok önemli bir dökümana ihtiyacım vardı yakın olduğunu varsaydığım(!) bir kız arkadaşıma mesaj attım dönmedi bile. Ama kendi işi olunca ısrarlı şekilde yazıp tüm yazdıklarını okumamı bekliyor. Bu sadece bir örnekti ve fazlaca bunun benzerleri olmaya başladı. Çocukluktan beri tanıdığım kız arkadaşlarım çok sağlam, şükürler olsunki zor zamanlarda destekçi oluyorlar ama liseden beri tanıdıklarım tarafından kullanıldım ve zarar gördüm. Sizler arkadaşlık ilişkileri hakkında neler diyebilirsiniz?

Hanımlar merhaba, buradaki arkadaşlıklar hakkındaki başlıklara bakıyorum da arada sırada, ya ben çok zor durumda kalınca mesela bugün dersle ilgili çok önemli bir dökümana ihtiyacım vardı yakın olduğunu varsaydığım(!) bir kız arkadaşıma mesaj attım dönmedi bile. Ama kendi işi olunca ısrarlı şekilde yazıp tüm yazdıklarını okumamı bekliyor. Bu sadece bir örnekti ve fazlaca bunun benzerleri olmaya başladı. Çocukluktan beri tanıdığım kız arkadaşlarım çok sağlam, şükürler olsunki zor zamanlarda destekçi oluyorlar ama liseden beri tanıdıklarım tarafından kullanıldım ve zarar gördüm. Sizler arkadaşlık ilişkileri hakkında neler diyebilirsiniz?

insanlar böyle kendi işleri daha önemli, iyi tarafından bak tanımış oldun
ben artık arkadaşlıklara pek inanmıyorum, herkesle yüzeysel olcaksın, derin ilişki kurarsan illaki kullanılıyorsun ya da kalbin kırılıyor

Aynısını söylerim... İşleri olduğunda ararlar sorarlar ama iş bitince tanımazlar bile en basit eşimin teyzesinin gelini çok iyi anlaştığımızı sanıyordum biz onları bir iki kere bizim arabamız olduğu için aynı yere gidiyoruz diye kaynanasına götürdük bi kere dönerken denk gelmedi beraber gidemedik bizden kötüsü yok suratımıza bakılmadı bende eşime dedim bidaha gideceksek bile beraber gidelim kimseyi götürmeyelim diye oda fark etmiş bana hak verdi nası kızıyorum şöyle insanlara

Mutlumu olmak istiyorsun? Kimseden birsey bekleme.
Kendi isini kendin gor.
Egerki karsi taraf senden birsey isterse duruma gore bak. Canini vericek kadr perisan olma onun istedigi yerine getiricem diye.

Yani benim çocukluk arkadaşlarımda böyle bir durum yokta sonradan tanıdıklarımds gözlemliyorum bunu. Cidden çok zor ve ağlamaklı bir gün geçirdim kız oralı bile olmadı. Artık insanlara sevgi dolu olmaya korkuyorum.

ya bişey dicem
herkes arkadaşlıklardan karşıdaki kişiden şikayetçi(ben de dahil)
hayır ama herkes şikayetçi ise diyorum birileri de benden muzdarip mi?
acaba iletişim kurmakta mı olay sıkıntı diyeceğim
yoksa el elin derdini de aslında çok da umursamrsamıyor ondan mı??
yani bu kız mesela kendisi oku ister mesajları şimdi dönmez
ona sorsan ne diyecek acaba olay onun gözünde nasıl cidden meraktan diyorum yani

Yani benim çocukluk arkadaşlarımda böyle bir durum yokta sonradan tanıdıklarımds gözlemliyorum bunu. Cidden çok zor ve ağlamaklı bir gün geçirdim kız oralı bile olmadı. Artık insanlara sevgi dolu olmaya korkuyorum.

çocukluk arkadaşların bile şüpheli, çıkarlarınız çakışmamıştır, çocukken herşeyi paylaşmak daha kolay, paylaştıkça daha güzel, büyüyünce işler karışıyor:KK53:

Çıkar ilişkileri çok revaçta zaten.

Neyseki kendini belli etmiş erkenden. Bundan sonra aynı karşılığı verirsiniz, yaptığı yanlışı anlar.
Ama şu da var ki, siz yaptığınız iyiliklerin karşılığını elbet görürsünüz ama o bencilliğiyle bir gün yüz yüze kalır.

çocukluk arkadaşların bile şüpheli, çıkarlarınız çakışmamıştır, çocukken herşeyi paylaşmak daha kolay, paylaştıkça daha güzel, büyüyünce işler karışıyor:KK53:
Yok şükürler olsunki problem yaşamadık onlarla, ailecek tanıştığımız kişilerin çocukları hala da görüşüyorum aynı okulda ama aynı bölümde olduğum bir tane var diğerleri farklı bölümlerde.

ya bişey dicem
herkes arkadaşlıklardan karşıdaki kişiden şikayetçi(ben de dahil)
hayır ama herkes şikayetçi ise diyorum birileri de benden muzdarip mi?
acaba iletişim kurmakta mı olay sıkıntı diyeceğim
yoksa el elin derdini de aslında çok da umursamrsamıyor ondan mı??
yani bu kız mesela kendisi oku ister mesajları şimdi dönmez
ona sorsan ne diyecek acaba olay onun gözünde nasıl cidden meraktan diyorum yani
Ya aile dışında cidden rekabet ortamında önemsememek lazım, ben mesela okul dönemleri arkadaş tavırları yüzünden hep kendi moralimi bozup sınavlardan düşük almışımdır kendime de çok kızıyorum.

kime dost dediysem onlardan bir darbe yedim. kimseye güvenipte dost demeyeceksin, arkadaş demeyeceksin.
istisnalar var elbet ama dürüst insanlar bulmakta çok zor ..

kime dost dediysem onlardan bir darbe yedim. kimseye güvenipte dost demeyeceksin, arkadaş demeyeceksin.
istisnalar var elbet ama dürüst insanlar bulmakta çok zor ..
Size katılıyorum birde insanın kendi verimi düşüyor kendine zararı oluyor.

İyilikten maraz doğarmış. Kime iyilik yaptıysam ondan kazık yedim. Utanmadan "yaa, sana yine işim düştü bitanem" şeklinde mesaj atan arkadaşlarım bile oldu. Ne zaman "hayır" dedim, benden kötüsü olmadı. Şimdi sağda solda çekiştirildiğim geliyor kulağıma. Dersi mi aldım mı? Hiç sanmıyorum. Yine birinin işi düşse yine yardım ederim yaradılışım böyle heralde. Olay kopana kadar kullanılıyorum, sesimi çıkarınca da şeytan oluyorum. Ay çok dertliyim çooook. :KK14:

tam da konumu buldum arkadas.Yıllardır birlikte muhabbet kurdugum baya da iyi anlaştıgımı düşündüğüm kişiler tarafından tekrar tekrar kazık yiyorum.Olgun olalım iş konuları etkilenmesin diyorum ama her defasında salak yerine konuluyorum çok dertliyim çıkar işin içine girdi mi arkadaşlık yalan oluyor

tam da konumu buldum arkadas.Yıllardır birlikte muhabbet kurdugum baya da iyi anlaştıgımı düşündüğüm kişiler tarafından tekrar tekrar kazık yiyorum.Olgun olalım iş konuları etkilenmesin diyorum ama her defasında salak yerine konuluyorum çok dertliyim çıkar işin içine girdi mi arkadaşlık yalan oluyor
Insan sevmemek lazım hemen kullanmaya kalkıyorlar.

Ben artık insanlarda saf sevgi kavramına inanmıyorum herkes birbirinin rakibi olmuş, ondan duygusal insanlar daha çok zarar görüyor.

Back
X