Canım çok sıkkın okuyun lütfen..

Sinem00

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2010
414
0
0
İstanbul
Arkadaşlar üniversite 1. sınıfım .. Daha ilk günlerden başkan seçilmiştim nedenini bilmiyorum ama süslüyümdür filan belki dışardan havalı filan gözükmüş olabilirim. Ama hiç öle biri dğeilim çok cıvık insanları sevmem kendimde öle olamam. Başkan seçilince kıskanıldığımı düşünmeye başladım bazı kişiler tarafından . Derslerimde başarılı olduğum görüldü ilk haftalar öğretmen beni övdü bi baktım arkadaş grubumdakilerdne bazıları soğuk davranıyor bana .. Şuan sınıfımız gruplara ayrılmış durumda. Ben en girişkenlerin olduğu gruptayım ama onlara karşı sıcak hissedemiyorum kendimi çünkü birbirleriyle olduğu gibi konuşmuyolar benimle hep bi kıskançlık seziyorum.. Sırf süslü püslü diye bi arkadası da gruptan dışladılar şuan başka 2 kızla takılıyor. Bende onlarla kaynaşim diyorum ama yanlarına gitsem dışlarlarsa diye korkuyorum ,bukez şuan takıldığım kişilerde beni hiç istemez. Gerçi niye bu kadar takıyosun diceksiniz ama olmuyo kendimi mutsuz hissediyorum ,bende mi bi sorun var diye bakıyorum ama birşey bulamıyorum tek sorun onlar gibi terslemiyorum onları. Ne yapıcağımı bilemez oldum :(
Diğer kızlarla takılsam beni onlarda diğerleriyle takıldığım için havalı filan sanıyolar pek içten davranmazlar napsam nasıl davransam çözebilmiş değilim .. :/

başkan olduğuna göre herkesle iletişimin olması lazım
gruplaşmalar olsa bile bu durumun seni etkilememesi lazım

Son düzenleme:
sinemcim kıyamam sana hemde birinci sınıfsın öyle mi?bebeksin yani daha:)neden takıyorsun kafana biliyor musun?çünkü önünde uzun bir yol var ve günler nasıl geçer bu huzursuz ortamda v.s diye düşünüyor olabilir misin?sana şöyle diyim:hiç kimseye minnet etme.ister konuşsunlar ister dışlasınlar.içlerinde elbet bir tanede olsa sana yetecek kadar arkadaşın vardır.o birtanecik arkadaşınla o bütün grup olan arkadaşları çatlatabilirsin.illa grup olarak gezmen gerekmez.eğer senin kendine öz güvenin süsün püsün konuşma yeteneğin girişkenliğin bunların hepsi varsa o bütün gruba sen bedel olursun.asla onlara üzüntünü belli etme.büyük ihtimal seni çekemiyorlar...

Bende öyle düşünüyorum çekememelerine sinir oluyorum. İnsanlar neden bu kadar kıskanç ve bencil ?? Haklısınız sanırım herkesler konuşmak en makbulu ..

benim durumumdasın yalnız değilim demek ki.. 2 ye geçtim ben bi tane samimi arkadaşım yok millet o kadar sarmaş dolaşlar ki anlatamam.. tek başıma gidip tek başıma geliyorum hep.. ders aralarında falan hep tekim.. sorun sanırım kıskançlık çünkü başka bi nedeni yok.. gayet sıcak kanlıyımdır ben aslında.. birebiriz yani aynı yerde olsaydık gel beraber takılalım derdim :9:

üniversitede başkan mı oluyor yaaa:53:o kadar eski mezun falan da değilim ama bizden sonra çok şey değişmiş belli:82:konuya gelince boşversene yaa lise gibi ne o öyle,illaki arkadaşın olur sevmediğin insanlarla takılıp niye kendini onlarla bir tutturacaksın insanlara?herkes seni grubunla tanır unutma,adına etiket koydurma daha ilk seneden.zamanla kafana göre insanlar bulursun kimse arkadaşsız kalmaz illa sınıftan olacak dye bi şart yok.:64:

Hakkaten yaaa üniversitede başkan mı oluyor? :53:
Bizim sınıf 300 kişilikti kim kime dum duma hiç öyle bir derdim olmadı istediğini seç arkadaşlık et :51:
Bence sen de bu düşüncelerden artık kurtulup artık 18 mi 19 yaşında mısın bilmiyorum ona göre davran.
Bu dediğin çekişmeler ilkokulda olur. Sen kendi olgunlğunla zaten çevrene insanları çekeceksin ileride. Şimdilik tavrını bozma derim.

niye mutsuz olduğun insanlarla geziyorsun?Kimin yanında kendini iyi hissediyorsan orda ol,seni gerçekten tanırlarsa dışlamazlar.Alışma dönemi,gruplaşmalar her zaman olur.Herkes şuan arayışta,1.sınıfta normal bunlar.

Hadi yaa sınıf başkanı mı oldun??Üniversitede??? Allah bilir sen öğretmeni beklerken konuşanları, tenefüste koşuşanları da tahtaya yazıyorsundur....

Saten meslekyüksekokulu ve öle üniversite havası da pek yok yani.. Baştan bu grupla gezmeye başladım kötü sayılmazlar ama bana karşı iyi dğiller bi umursamazlık kıskanclık var onlarda :(

Baştan onlarla takılmaya başladım. Şuan diğer gruplara dahil olmak istesem hakkımda daha değişik düşünücekler çünkü gruplar birbirlerini sevmiyo sorun burda :( Ve illa biriyle takılmam gerekmio ama yanlız sıkılırım ouf ya biriyle iyi anlaşmak istiyorum ben sorun bende dğeil. Dışlanmak da değil derdim kıskanıyolar ama ben nasıl ıspatlıcm havalı olmadığımı aslında onları bu kadar düşünücek kadar sıcakkanlı olduğumu :/

Hadi yaa sınıf başkanı mı oldun??Üniversitede??? Allah bilir sen öğretmeni beklerken konuşanları, tenefüste koşuşanları da tahtaya yazıyorsundur....

Dalga geçmene gerek yok sende onlar gibi kıskançlaşma. Sanki ben burda ayh başkanım en mükemmel benim havasındaymışım gibi tavır takınma arkadaşım bilmeden yorumluyosun. İşte sinir ediyo senin gibiler beni neden daha güzel yaklaşmıyosun.

Birincisi sınıf temsilcisiyim hocalar ve öğrenciler arası iletişimdeki kişi seçildim başkan da diyor hocalar. İkincisi meslekyüksekokulu burası çok abartılıcak bi üniversite ortamı yok !

Seni kırmak istemem yinede..

konuyla ilgili değil ilk yorumum ama dayanamadım....öyle nüfusu 5000'i geçen (bazen geçmeyen) her ilçeye MYO açılırsa o üniversitede sınıf başkanı da olur sağlık temizlik kolu da, spor kolu da.....

sen ne yapacaksın, takmayacaksın kimsenin grubuna girmeye çalışmayacaksın yapmacıklarsa sen onları dışlayacaksın öyle "aman beni kıskanıyorlar da dışlıyorlar" diye düşünmeyi bırakıp lise havasından kurtulup güzel güzel okulunu okuyacaksın....bırak başkaları seninle grup olmaya çalışsın...gelen ağam giden paşam...sahte olacağına h,iç olmasın...ve bir arkadaşın söylediği gibi "hayatı öğreniyorsun" şimdiden sağlam durusan kazançlı çıkan sen olursun...ve tekrar söylüyorum "beni kıskanıyorlar da dışlıyorlar" düşüncesi pek sağlıklı bir düşünce değil seni bencilliğe kendini beğenmişliğe sürükler öyle bile olsa yani seni kıskansalar bile bunu aklına bile getirmeyeceksin....sen sağlam ol....

konuyla ilgili değil ilk yorumum ama dayanamadım....öyle nüfusu 5000'i geçen (bazen geçmeyen) her ilçeye MYO açılırsa o üniversitede sınıf başkanı da olur sağlık temizlik kolu da, spor kolu da.....

sen ne yapacaksın, takmayacaksın kimsenin grubuna girmeye çalışmayacaksın yapmacıklarsa sen onları dışlayacaksın öyle "aman beni kıskanıyorlar da dışlıyorlar" diye düşünmeyi bırakıp lise havasından kurtulup güzel güzel okulunu okuyacaksın....bırak başkaları seninle grup olmaya çalışsın...gelen ağam giden paşam...sahte olacağına h,iç olmasın...ve bir arkadaşın söylediği gibi "hayatı öğreniyorsun" şimdiden sağlam durusan kazançlı çıkan sen olursun...ve tekrar söylüyorum "beni kıskanıyorlar da dışlıyorlar" düşüncesi pek sağlıklı bir düşünce değil seni bencilliğe kendini beğenmişliğe sürükler öyle bile olsa yani seni kıskansalar bile bunu aklına bile getirmeyeceksin....sen sağlam ol....

Saol yorumun için. Haklısın öyle olmalı üniversite sonuçta bende senin gibi düşünüyorum. Ama tek olmak da istemiyorum köşeme çekilsem bukezde kendimi herkesen soyutluyo havası vericem :/ Takmamak elimde değill karakterim böle rahat olamıyorum ben. Birde bazı psikolojik sorunlar yaşadım ailemle ilgili üstüne sevgilimden ayrıldım .,İlgi bekliyo da olabilirim yanlız olmaktan bi kaçış belkide ..

Saol yorumun için. Haklısın öyle olmalı üniversite sonuçta bende senin gibi düşünüyorum. Ama tek olmak da istemiyorum köşeme çekilsem bukezde kendimi herkesen soyutluyo havası vericem :/ Takmamak elimde değill karakterim böle rahat olamıyorum ben. Birde bazı psikolojik sorunlar yaşadım ailemle ilgili üstüne sevgilimden ayrıldım .,İlgi bekliyo da olabilirim yanlız olmaktan bi kaçış belkide ..

evet insan dönem dönem daha fazla ilgi ister, bekler...ama kimseye yakın olacağım ya da bir gruba ait olacağım diye gereksiz yakınlık gösterme gerek yok...ne kadar gerekliyse o kadar...yalnız kalmamak adına...

unutma ki sen birilerinin peşinden gidersen hep arkadan giden olursun ama sen doğruysan kararlıysan bir süre yalnız kalsanda sonra bakarsın ki insanlar birer ikişer senin peşinden gelmeye başlamış...bence kafandaki olumsuz düşünceleri atıp içinden nasıl geliyorsa, öyle davran...herkesle aynı mesafede ol herkese gerektiği kadar yakın ol daha fazlası şu aşamada gereksiz..."çok muhabbet tez ayrılık getirir" yıllarca üniversite okudum bir çok arkadaş grubu gördüm ve kesinlikle şunu söyleyebilirim ki ilk zamanlarda oluşan o gruplar 2. sınıfa gelmeden dağılır...tek tük kalır belki yine samimi olan...o yüzden rahat ol illaki bir yere ait olma çabasına girme...bence tabi...

canını da hiç gereksiz yere sıkma...

Son düzenleme:
evet insan dönem dönem daha fazla ilgi ister, bekler...ama kimseye yakın olacağım ya da bir gruba ait olacağım diye gereksiz yakınlık gösterme gerek yok...ne kadar gerekliyse o kadar...yalnız kalmamak adına...

unutma ki sen birilerinin peşinden gidersen hep arkadan giden olursun ama sen doğruysan kararlıysan bir süre yalnız kalsanda sonra bakarsın ki insanlar birer ikişer senin peşinden gelmeye başlamış...bence kafandaki olumsuz düşünceleri atıp içinden nasıl geliyorsa, öyle davran...herkesle aynı mesafede ol herkese gerektiği kadar yakın ol daha fazlası şu aşamada gereksiz..."çok muhabbet tez ayrılık getirir" yıllarca üniversite okudum bir çok arkadaş grubu gördüm ve kesinlikle şunu söyleyebilirim ki ilk zamanlarda oluşan o gruplar 2. sınıfa gelmeden dağılır...tek tük kalır belki yine samimi olan...o yüzden rahat ol illaki bir yere ait olma çabasına girme...bence tabi...

canını da hiç gereksiz yere sıkma...

Haklısın canım tavsiyelerin içinde saol.. İnan o kadar canım sıkkın ki bunaldım resmen insanlardan..Bencede gruplarda farklılıklar olur herkes birbirini tanıyor ama şu var.. Ders aralarında herkes grup biyere giittiiğinde ya onlarla gidersin yada tek kalıcaksın.. Onlarla gittiğinde yine arkalarından giden oluyosun birşey değişmio hee bide düzgün davransalar amenna. Umarım ilerde değişir bu düşüncelerim :/

Back
X