Canım gerçekten çok sıkkın, yorumlarınıza ihtiyacım var

eiderin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2013
118
4
118
İstanbul
Merhaba ben 15 yaşındayım uzun zamandır forumda geziniyorum hepinizin birbirinize yardımlarınıza hayran kaldım hemde hepinizden yaşça küçük olduğumdan dolayı tecrübelerinize güvenmek istiyorum...

Ben önceden okulda gördüğüm zorbalık konusunda bir konu açmıştım (Okulların kapanmasına az kaldığı zaman)
Buradan bakabilirsiniz isterseniz http://www.kadinlarkulubu.com/derdim-var/623448-okulda-zorbalik-goruyorum.html
Şimdi tekrar okullar açılıyor ve ben gerçekten çok korkuyorum üzerimde baskı kurmuşlar sanki geçen seneden beri.Zaten cesur bir kız değilim kavgam falan olmadı derslerimle ilgili bir tipim ama inekte değilim.Okulun son günlerinde yaşadığım o üzüntüleri bir Allah bir ben biliyorum.Sınıfta bir kızla problemim oldu diye herkes bana tavır aldı herkes ona inandı.Etrafımda güvenebileceğim kimse yok.Bana takılan lakaplar yüzünden çok üzülüyorum kendimi değersiz ve aptal hissediyorum.Sizce gerçekten bunları hak ettim mi? Güçlü olmaya çalışıyorum ama olamıyorum.Okullar açıldığında ne yapmamı önerirsiniz? Lisede bir şey yapsalar okul yönetiminden birine söylesen korkak olursun, sussan yine korkak olursun bu sefer neler yapıyorlar...Hatalı bir yazım olduysa kusura bakmayın...Tüm yazdıklarınızı dikkate almıştım daha iyi olmuştum o yüzden lütfen yorum yazın.Şimdiden teşekkür ederim.

Kulaklarını tıka,ve lütfen derslerine yoğunlaş..sana faydası olacak tek şey dersler..inan bana bu okulun gelip geçici..ne o insanlar kalacak hayatında ne yaptıkları

15 yaşındaysan lise 2 ye geçiyorsun anladığım kadarıyla, sınıflarınız ayrılacak zaten sana kim ne derse desin sus ve umursama, görmezden gel yok gibi davran ben lise sona geçtim benzer olay bende yaşadım 11 de şimdi okullar açılıyor diye bende biraz gerginim hatta benim sırlarımı öğrendiler okul kapanırken düşün kimbilir diyorum arkamdan neler konuşurlar ama tek yapacağım yokmuşlar gibi davranmak emin ol bir süre sonra gerçekten senin için yok oluyorlar. Erkek arkadaş bul birtane güvenebileceğin inan kızlardan daha güvenilirler bazı konularda ama dikkatlide ol tabi..

Merhaba ben 15 yaşındayım uzun zamandır forumda geziniyorum hepinizin birbirinize yardımlarınıza hayran kaldım hemde hepinizden yaşça küçük olduğumdan dolayı tecrübelerinize güvenmek istiyorum...

Ben önceden okulda gördüğüm zorbalık konusunda bir konu açmıştım (Okulların kapanmasına az kaldığı zaman)
Buradan bakabilirsiniz isterseniz http://www.kadinlarkulubu.com/derdim-var/623448-okulda-zorbalik-goruyorum.html
Şimdi tekrar okullar açılıyor ve ben gerçekten çok korkuyorum üzerimde baskı kurmuşlar sanki geçen seneden beri.Zaten cesur bir kız değilim kavgam falan olmadı derslerimle ilgili bir tipim ama inekte değilim.Okulun son günlerinde yaşadığım o üzüntüleri bir Allah bir ben biliyorum.Sınıfta bir kızla problemim oldu diye herkes bana tavır aldı herkes ona inandı.Etrafımda güvenebileceğim kimse yok.Bana takılan lakaplar yüzünden çok üzülüyorum kendimi değersiz ve aptal hissediyorum.Sizce gerçekten bunları hak ettim mi? Güçlü olmaya çalışıyorum ama olamıyorum.Okullar açıldığında ne yapmamı önerirsiniz? Lisede bir şey yapsalar okul yönetiminden birine söylesen korkak olursun, sussan yine korkak olursun bu sefer neler yapıyorlar...Hatalı bir yazım olduysa kusura bakmayın...Tüm yazdıklarınızı dikkate almıştım daha iyi olmuştum o yüzden lütfen yorum yazın.Şimdiden teşekkür ederim.

Hiç kafana takma. Geçenlerde biri daha böyle birşey yazmıştı. Sen güçlü bir kızsın zorluklarla yalnız baş edebiliyorsun. Bende lise hayatım boyunca yalnız takıldım son 2 sene yurtta kalmak zorunda kaldım benden küçük kızlar " ayy abla ne tatlısın okulda çok havalı duruyorsun" dediler. Boşver onları gücünün ve güzelliğinin farkına var ve derslerine odaklan bırak dalga geçsinler, laf atsınlar sen umursama onlar kıskandıkları için seninle uğraşıyorlar bunu bil :34: Allah hayırlı üniversiteler nasip etsin güzelim :34:

Canım beniim bende iilkokulda son senemde böyle bi olay yaşamıştım.Gün saydım okul bitsin diye düşün bide liseye hazırlanıyodum,Allahtan herkese karşı yanımda bi tane kardeşim dediğim insan vardı onun sayesinde okula gidebiliyodum.Sonra naptım hiç umursamadım onlar için değmezdi kendimi derslere verdim.Yanımdaki arkadaşımla eğlendim gezdim tozdum ve benim sorun yaşadıgım kız bile gün geldi benden özür diledi bizimle takılmak istedi tabikide reddettik.Şimdi lisedeyim döndüğümde anılara gülerek geçiyorum.Keşke baştan öyle takmasaymışım diyorum.Şuanda hiç geçmicek sanıyosun ileride gülücem ama şuan da gülemiyorum diyosun biiliyorum.Sende takma gerçekten bi arkadaş bul kendine illa herkesle arkadaş olmana gerek yok bi tane olsun sağlam olsun zaten unutulup gidicek rahat ol onlar tek kişinin lafının peşinde dolaşan koyunlar onların kendileri yok onların benlikleri yok başkalarının lafına göre oturup kalkıyolar.Bu sene bölüm seciceksin ona odaklan sınıfın değişicek zaten ve güzel insanlarla güzel başlangıçlar yap hiç üzülme :))

Son düzenleme:
Cok tesekkur ederim yorumlariniz icin cok rahatladim kendimi daha iyi hissettim.Maalesef okul degistirmem cok zor ailemde istemiyor borcumuz harcimiz var okulum yakin servis parasi verecek durumumuz yok yakinlarda da okul yok...

Ben ortaokul derslerine giren branş öğretmeniyim. Anlattığın şeylerle okulda karşılaşıyorum. Sınıf rehber öğretmeni olduğum sınıfta bir sorunu olan öğrencilerin bana gelmesini söylüyorum, sorunu olan öğrenci gelip bana anlatıyor ve ona çözüm bulmaya çalışıyoruz. Gerektiğinde ailelerini çağırıyorum, gerektiğinde de okul rehber öğretmeni veyahut okul idaresini bilgilendiriyorum. Sana vereceğim tavsiye, okullar açıldığında aynı sorunla karşılaşırsan önce ailene daha sonra güvendiğin ve senin sorununla ilgilenecek bir öğretmene durumu anlat. Ortak bir çözüm yolu bulursunuz. Diğer arkadaşların yazdığı gibi umursamamaya çalış, ilk başta zor olur belki ama, daha sonra umursamamaya alışırsın. Sen tepkisiz kaldıkça onlar da seninle uğrşmaktan vazgeçeceklerdir. Ayrıca son olarak şunu söylemek istiyorum, derslerine mutlaka çalış ve başarılı ol. Kendi adıma benim başarılı ve saygılı öğrencilere karşı tutumum her zaman daha olumludur.

Bu her ortamda olan bişeydir. Böyle çıkarcı tipler sürekli etrafımızda. Okulunu veya sınıfını değiştirme ihtimalin var mı? Çünkü öyle bi ortamda derslerinde başarılı olman zor gibi görünüyor.

Bir öğretmen olarak derdinizi çözmede katkıda bulunmak isterim. Benim öğrencilerim 8. sınıf civarı oluyorlar genelde, az çok sizin yaşlarınıza yakınlar.

İlk önce sınıf rehber öğretmeninizle sene başında konuşmanız gerekiyor. Eğer arkadaşlarınızın bunu görmesini istemiyorsanız içinizi bir kağıda dökün, onu da eline iliştirin. O zaten bu konuda duyarlı olup birebir sizinle konuşacaktır.

Gerekli durumlarda olay okul rehber öğretmenine ve idareye iletilecektir. Bu olay büyük ölçüde sizi rahatlatacak ama onların da bu durumdan haberdar olacaklarını unutmayın. Çünkü muhtemelen aileleri bile işin içine dahil olacak. Ama bence bu konuda susmak yerine cesur olun çünkü o okulda daha 3 seneniz var.

Görmezden gelmek de farklı bir çözüm ancak insan buna ne kadar katlanabilir bilmiyorum. Siz sükunetinizi koruyun. Elbet birileri yanınızda olacaktır bu durumda. Ama ben olsam olayların gidişatına bakar, eğer öncekiler devam ederse rehber öğretmenimle konuşmayı seçerdim.

Olaylar hakkında ne zaman yardım ister ve iletişime geçmek isterseniz bana özelden de ulaşabilirsiniz.

Yazilariniz icin tesekkur ederim ozelden yazanlar olmus cevap veremiyorum mesaj sayimdan dolayi lutfen kusura bakmayin ama tavsiyelerinizin ise yarayacagini umuyorum tekrar sagolun...

Böyle bir durum benim de ortaokulda başıma gelmişti çok kötüdür bilirim. Okulun geneli hakkında ne düşünüyorsun? Sonuçta sadece bulunduğun sınıf yok, başka bir sınıfa geçerek yeni bir başlangıç yapabilirsin.
Okulunu değiştirme imkanın varsa okul da değiştirebilirsin. Senin için çok iyi olur. Bende çok cesur değilim öyle herkesle dalaşamam asla. Seni çok iyi anlıyorum canını sıkma bir çözüm üret okullar başlamadan mutlaka...

Sinifim zaten bolum secimimden dolayi bu sene degisti okul degistirmem de zor tek secenegim dediginiz gibi takmamak sanirim...

sınıfın değiştiyse yeni arkadaşlar edinmeye çalış elbet senin yanında da sana destek olacak birileri olur.çok güvenmeden de kimseyle samimi olma canım.bu yaştaki çocuklar çok acımasız olup eleştirirler.kulaklarını tıkayıp yeni arkadaşlar edinmeye bak.

Back
X