Canim sıkkın ( konu çoçuğum)

izmarit yedi diye bu hale mi geldiyseniz ileri de büyüyünce Allah korusun okulda kafasını falan yarda siz intiharlık olursunuz.
Allah aşkına tedavi olun normal degil sizin bu haliniz.
bir öğretmen olarak söylüyorum ileride çocuğunuz sizin yükününsen çok sıkıntı çeker.

Anlamıyorum gerçekten birçoğunuzu, kadın zaten hatasının farkında ne gerek var sert ithamlara
Ben sizi çok net biliyorum konu sahibi, hamileyken, doğuma giderken, bebeğinizin soluk borusuna bişey kaçmıştı hatta sanırım o yaşadığınız olayı, herşeyi
Yani böyle değildiniz belli ki yaşadığınız şeyler sizi olumsuz etkilemiş. Ne güzel farkındasınız böyle olmayacağının, o yüzden bence de bir uzmandan yardım alın illa ilaç kullanmak zorunda değilsinizdir belki gitmeden bilemezsiniz

Ne güzel. Bende bukadarda yok iste keske olsaydi. Atlatırız inşallah
Siz isterseniz olur.. ama surekli evham hem size hem cocuga zarar. Benim cocugum 2 kez ciddi hastalik gecirdi. Hastanede yattik duzelme durumu nerdeyse yoktu. Biri hala devam ediyor. Ama diyorum ki cocuklugunu yasasin hayat boyu korumaya calismak ona zarar.

Acilen psikolojik destek alın.
Bebeğinizin üç ay daha anne sütü alması,
sizin psikolojinizden daha mı önemli?
Kaldı ki psikiyatristin size ilaç vereceğini nerden biliyorsunuz?
Hep söylüyorum yine söyleyeceğim.
Psikolojik durumu sağlıklı olmayan ebeveynlerin sağlıklı çocuklar yetiştirmesi mümkün değil.
Mutlaka tedavi olmalısınız.

Kızım konusunda bende çok ciddi hassas olabiliyorum hatta banda ya bırak özgür davransın diyorlar ama bir kesime göre de bebeğim fazla özgür yani o dozu ayarlamakla alakalı bir durum. Mesela ben artık düştüğünde eğer tehlikeli bir durum yoksa sorun etmiyorum. Mesela bu akşam daha düştü takla attı hatta kızım bile anne acıdı deyip geçiyor artık çünkü hiç çok tepki vermedim bence bir uzmana görüşün derim. Bu durum size de bebeğe de cidden zarar verir. Mesela ben tedirgin olsaydım o da tedirgin birisi olurdu biliyorum ve hiç öyle davranmadım ona karşı hissettirmem hiç duygularımı kötğ ablamla varsa

Sizi rahatlatması için söylüyorum. Benim kuzenim de küçükken mıknatıslı bir piyon yutmuştu ve hiçbir şey olmadı. Paniklemeyin. Bakın size bir örnek vereyim; dün bir deprem yaşandı biliyorsunuz. 17 yaşında bir çocuğun muhteşem kriz yönettiğini gördüm ama sebebini de biliyorum; annesi. Annesi çok...nasıl desem rahat değil de; sen bir şekilde çözersin diye yetiştirmiş çocuğu ve o çocuğun o hali birçok kişinin rahatlamasına sebep oldu.

Izmarit yedirmeseniz yeterdi bence.
Bu kadar abartmayın.
Çocukta sadece psikolojik değil, gelişim bozukluğu da olur.
Tecrübe, deneyim, hayatı öğrendikleri yaşlar.
Yapmayın
3 ay daha emecek diye de beklemeyin.
Anne sütünden çok sağlıklı anneye ihtiyacı var.

izmarit yedi diye bu hale mi geldiyseniz ileri de büyüyünce Allah korusun okulda kafasını falan yarda siz intiharlık olursunuz.
Allah aşkına tedavi olun normal degil sizin bu haliniz.
bir öğretmen olarak söylüyorum ileride çocuğunuz sizin yükününsen çok sıkıntı çeker.
o izmaritten zehirlendi cocugum 1 gun yogum bakimda kaldi ağlamaktan sesi kisilmisti. Ben kakasindan cikarirlar die dusunurken doktorlar yatirdi onu nasil travma olmasin ogretmen hanim. Bu kafayi yarmaya benzemez cocugum allah korusun o dakkahastanede olmasak kaybedebilirdim. Zehirlenmis sonuçta.

Izmarit yedirmeseniz yeterdi bence.
Bu kadar abartmayın.
Çocukta sadece psikolojik değil, gelişim bozukluğu da olur.
Tecrübe, deneyim, hayatı öğrendikleri yaşlar.
Yapmayın
3 ay daha emecek diye de beklemeyin.
Anne sütünden çok sağlıklı anneye ihtiyacı var.
Ya aslında bende kesmek istiyorum. Yeterince emdi bence. Agri kesici bile alamıyorum p.. L dan baska. Dogum kontrol hapi kullanmak istiyorum kullanamıyorum. Ama nasıl kesicm onuda bilmiyorum asiri meme düşkünü kendisi geliyor kucağıma uzanıyor meme diyo

Sizi rahatlatması için söylüyorum. Benim kuzenim de küçükken mıknatıslı bir piyon yutmuştu ve hiçbir şey olmadı. Paniklemeyin. Bakın size bir örnek vereyim; dün bir deprem yaşandı biliyorsunuz. 17 yaşında bir çocuğun muhteşem kriz yönettiğini gördüm ama sebebini de biliyorum; annesi. Annesi çok...nasıl desem rahat değil de; sen bir şekilde çözersin diye yetiştirmiş çocuğu ve o çocuğun o hali birçok kişinin rahatlamasına sebep oldu.
Inanin bnde rahat olmak istiyorum ruhende fizikende yorgunum surekli peşindeyim cocugun. En kisa zamanda hastneye gidicm

aslinda konussaniz tehlikeyi anliyorlar artik
benim kizimla yasit cocugunuz eskiden sizi ki gibiydi ama simdi zamaninda neye kotu dediysek onlara dokunmuyor ve yapmiyor
dun arkamdan merdivene cikip dustugunu saymazsam tabi 😁 oda tecrube oldu simdi yanindan gecmiyor
boylesi cocuk icinde sizin icinde cok zor tamam tabiki takip edilmeli ama bukadar sik bogaz ederek degil baska odaya gittiyse takip etmek icin gittiginizi belli etmeyip sizinde orada isiniz varmis gibi arkasindan gidebilirsiniz ama direk takip cok bunaltiyor cocuklari
takip edip yapma dediklerimiz cezbediyor maalesef onlari
evde bir yer var orayi acmasi icin hic bir sebep yok dugun albumumuz var sadece o cekmecede kizim acma orda bisey yok dememe ragmen her arkami dondugumde bakiyorum ki orayi aciyor beni goruncede eli ayagina dolaniyor cunku orasi suç mahali onun icin ve meraktan catliyor en son kendim actim verdim de simdi orayada bakmiyor

Hem size hem yavrunuza yazık yapmayın
Eltim de sizin gbi çocuğun yürümesi Bile garipti Bi ara
Rahatlayın sürekli telkinlerde bulunun kendinize

Esim gece biz uyurken odada sigara icmis ben birakmam normalde ama uyumami firsat bilmis kullugunude koytukoseye koymus ben sabah uyanir uyanmaz kahvalti hazirlamaya gittim. Baktim esim bağırdi cikar cikar diye panik oldi bnde iceri kostum babasi panik yaptigi icin cocuk korkmus yutmus izmariti doktoru aradım bana hastaneye gidin dedi. Ben kakasiyla cikaraklarini düşünürken doktor yoğun bakim dedi zehirlenmis dedi. Ben zaten bittim. Allahtan hemen hasstaneye götürdük. Ordayken cocugum bi anda bitkin dustu. 1 gun yogum bakimda kaldi ben hastaneden ayrilmadim. Cocugim aglamaktan sesi kisilmisti. Hayatimda hic bukadar korkmamistim ben bu bnde travma oldi iste
Çok geçmiş olsun cidden travmatik bir olay. Tabiki de terapi alın ama ben çok da abartılacak bir şey görmedim.
Yolda caddede bebeğin eli bırakılmaz zaten.

Benimki de yeni yeni yürümeye başladı, yalnız bırakmaya gelmiyor, banyonun kapısını açık bulsun hemen dalıyor mesela, akşama kadar peşindeyim.

Siz de pesinden ayrılmayın ama sadece gözünüz üstünde olsun eliniz değil.

Bariz anksiyeteniz var. Konulacak tanılardan biri bu. Olma ihtimali olan kötü şeyleri düşünüp, kesinlikle gerçekleşeceğine inanıp, önlem alıyorsunuz. Nasıl? Eşiniz köpeğe götürmüş. Beyniniz köpek en kötü ne yapabilir, ısırabilir diyor. Sizde ani bir adrenalin salınımı ile panikleyip evladınızı tehlikeden kurtarıyorsunuz, değil mi? Sonra beyniniz bunu tekrar kodluyor, köpek saldırır, çocuğun etirafında görürsen kaçır. Bu sizi kördüğüme sokuyor. Yapmanız gereken kontrolü ele almak, köpeğe yaklaşmasına izin verip izlemek. Köpek onunla oynadığında tuhaf bir his olacak içinizde. İşte o bu rahatsızlığı yenmenin başlangıcı. Bunu tek aşamazsınız. Psikolog desteği şart. İlaçta vermez. Oğlunuzda seviyormuş zaten emsin.

Benim ailem de böyleydi aman vander yorulmasın aman canı acımasın aman üzülmesin diye diye el bebek gül bebek yetiştirdiler.
Şimdi üniversitedeyim ilk sene çok zorlandım kendi işimi yapmam gerekti ne bileyim farklı şeylerle karşılaşmam gerekti size şöyle söyleyeyım tuvalete gittiğim zaman bile nerde bu çocuk diye panik yaparlardı.
Dikkatli olun lütfen bu kadar sıkmayın.

terapi illa hap içmek değildir. zaten hap bence asıl etkili olan değil. düşünce yapınızı hep değil terapi değiştirir.
zaten bakış açınız buysa 3 ay sonra sütten kesince de hap içtiğimde hareketlerim yavaşlayabilir, tepkilerim yavaşlayabilir çocuğumu koruyamam der, yeni bir bahane ile doktora yine gitmezsiniz.
açık yazıcam kusura bakmayın, siz hap ve emzirme arasında bağlantı kurup kendinize bahane yaratıyorsunuz. ileride çevresine bağımlı, tek başına karar alamayan bir çocuğunuz olmasını istiyorsanız devam edin.
yok özgüvenli, kendi kararlarını alabilen bir çocuğum olsun derseniz yarın hemen randevu alın.

Doktor yardımı alın durumunuz yorumlarla düzelecek gibi gelmedi bana. Günah çocuğunuza gerçekten ne güzel farkındasınız da daha fazla geciktirmeyin derim

Davranışlarınızın anormal olduğunun sanırım farkındasınız. Sizin kadar olmasa da çocuğu için sürekli kaygı yaşayan (ozellikle çocuğunun kolu kirıldıktan sonra kaygıları arttı) terapi görerek yardım alıyor ve ćok ilerleme kaydetti. İlaç kullanmanıza gerek yok. Sadece iyi bir psikoterapist bulun en kısa zamanda.

Back
X