canından ciğerinden tamamen soğuyup nefret etmek hastalık belirtisi mi?

yalnizkus_

Guru
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2014
766
693
303
Diğer
Merhaba arkadaşlar benim uzun zamandır gel gitli hallerim var, iniş çıkışlarım, aşırı enerjik fiziksel aktivitem, kafamda ardı ardına açılan sekmeler, dikkat dağınıklığı, uzun süre bir işle zaman geçirememem, arada melankolik duygu durumum, oradan oraya atlamam. Ve tüm bunlardan sonra son zamanlarda dikkatimi çeken bir şey daha oldu birinden aşırı derecede soğuyup, nefret gösterebilir hale geldim. Eskiden çabuk yumuşar unuturdum artık biriktirip biriktirip nefret eder hale geliyorum. Örneğin annemle olan ilişkim. Olmazsa olmazımdı, bana ne yaparsa yapsın onsuz yaşayamamam'dı ama son zamanlarda bu değişti.

Artık onu kaybetme düşüncesi beni korkutmuyor, beraber vakit geçirmekten hoşlanmıyorum, uzun süre aynı ortamda kalmaya tahammül edemiyorum. Tabi kendimce haklı sebeplerimde yok değil ama tüm bunlar daha birkaç sene ya da birkaç ay öncesine kadar canım ciğerim dediğin birinden birden bire bu denli duygu değişimini, nefret beslemeyi haklı çıkarır mı?

önceden böyle değildim diyorsunuz.

bu dalgalanmaları zaman zaman yaşadınız mı ilk defa mı böyle hissediyorsunuz yoksa?

bence depresyonda olabilirsiniz. doktorla görüşmeyi düşünmez misiniz?

Merhaba arkadaşlar benim uzun zamandır gel gitli hallerim var, iniş çıkışlarım, aşırı enerjik fiziksel aktivitem, kafamda ardı ardına açılan sekmeler, dikkat dağınıklığı, uzun süre bir işle zaman geçirememem, arada melankolik duygu durumum, oradan oraya atlamam. Ve tüm bunlardan sonra son zamanlarda dikkatimi çeken bir şey daha oldu birinden aşırı derecede soğuyup, nefret gösterebilir hale geldim. Eskiden çabuk yumuşar unuturdum artık biriktirip biriktirip nefret eder hale geliyorum. Örneğin annemle olan ilişkim. Olmazsa olmazımdı, bana ne yaparsa yapsın onsuz yaşayamamam'dı ama son zamanlarda bu değişti.

Artık onu kaybetme düşüncesi beni korkutmuyor, beraber vakit geçirmekten hoşlanmıyorum, uzun süre aynı ortamda kalmaya tahammül edemiyorum. Tabi kendimce haklı sebeplerimde yok değil ama tüm bunlar daha birkaç sene ya da birkaç ay öncesine kadar canım ciğerim dediğin birinden birden bire bu denli duygu değişimini, nefret beslemeyi haklı çıkarır mı?
Onu kaybetme düşüncesi beni korkutmuyor demişsiniz. Bu geçici, ona öfkeli olmanızla alakalı.
Hasta olsa başına bi kaza gelse -Allah korusun- duygularınız değişecek emin olun.

Ara ara duygu değişimleri olur her şey insanlar için. Ben normal olduğunu düşünüyorum ama çok rahatsız olursanız uzmana gidin

Bence yaşadığımiz pandemi hepimizi mahvetti. Ben de tahammülsüz biri oldum son zamanlar. Kendimizden bile bıktık bu dönemler yaşadığınız çok dogal

Birden bire sandığın şey belki de içinde birikmiş dışa vurulmamış duyguların patlamasıdır. Kendine bile söylemediğin kondurmak istemediğin şeyler olabilir.

Yada bipolar olabilir misin bilemiyorum.

Yeniden okudum da,cana cigere sarilmanin bundan daha iyi zamani olamaz.
Cigerlerimize iyi bakalim,koronadan korunalim:cool:

önceden böyle değildim diyorsunuz.

bu dalgalanmaları zaman zaman yaşadınız mı ilk defa mı böyle hissediyorsunuz yoksa?

bence depresyonda olabilirsiniz. doktorla görüşmeyi düşünmez misiniz?
İş hayatında ve arkadaşlarıma karşı oldukça pozitif, neşeli bir insanım kendimle baş başa kalınca da keyifli vakit geçiriyorum arada depresif, hüzünlü de olabiliyorum ama depresyon tek başına benim tanımlamıyor sanki. Çevremde alanında uzman ya da yararlı olabileceğini düşündüğüm bir doktor yok maalesef o sebeple şuan için düşünmüyorum.
Durduk yere mi yoksa biriken sebeplerden dolayı mı böyle oldu? Bunu bir düşünmeli...
Birikti ama ne kadar birikirse biriksin bir anne için nefret çok ağır geliyor bana ama engelde olamıyorum içimden başka türlüsü gelmiyor
Durduk yere değil o tahammül seviyenizi çok zorlamışlardır
Evet zorladıkları zamanlar çok oldu maalesef yine de her şeye rağmen daha iyi bir evlat olmak isterdim
Birden bire sandığın şey belki de içinde birikmiş dışa vurulmamış duyguların patlamasıdır. Kendine bile söylemediğin kondurmak istemediğin şeyler olabilir.

Yada bipolar olabilir misin bilemiyorum.
bipolar belirtilerine baktığım zaman hiç uymuyor yine de bilemem tabi
İmkanınız varsa bir süreliğine ortam değiştirin. Farklı bir yerin havası iyi gelecektir size.
maalesef işim dolayısıyla şuan için öyle bir imkanım yok olmasını çok isterdim pandemi dolayısıyla küçük kaçamaklarda yapamıyorum bir yere gidemiyorum neyse ki hafta içi akşamdan akşama eve gidiyorum

Anlattığınız şey, bipolara bir miktar uyuyor. Elbette bipolar olsanız duramazsınız o ayrı da, bir gelişin ayak sesi de olabilir belli olmaz. Henüz fiziksel belirti vermemiş gibi, düşünceden düşünceye atlama uykusuzluğa, duygusal değişimler iştahsızlığa doğru gidecek olur, yemek yemeyi unutur, rutinlerinizden uçurum gibi sapmalar başlarsa lütfen geciktirmeden bir psikiyatra görünün.

Şu haliyle, bipoları andırsa da boş kalıp (Pandemi sebebiyle de eve tıkılıp) geçmişi, yaşanmışlıkları deşerek kendini sıkıntıya sokma, gereksiz irdelemeler yapma hali gibi de. Kendinizi oyalayacak, zihninizi boşaltacak aktivitelere yönelmeli, yaşanıp bitmiş şeylerin üzerini çok eşmemelisiniz. Şimdiye odaklı kalmalı, sizi rahatsız ettiğini düşündüğünüz ilişkilerinize mesafe getirip, öyle kabul edip yolunuza bakmalısınız.

Çok karışık hissederseniz, profesyonel destek almaktan çekinmeyin, bazen çok sağlıklı, çelik gibi biri de olsanız, birilerinin desteğine, sohbetine ve size doğru soruları sorarak kendinizi buldurmasına ihtiyacınız olabilir.

Son düzenleme:
Anlattığınız şey, bipolara bir miktar uyuyor. Elbette bipolar olsanız duramazsınız o ayrı da, bir gelişin ayak sesi de olabilir belli olmaz. Henüz fiziksel belirti vermemiş gibi, düşünceden düşünceye atlama uykusuzluğa, duygusal değişimler iştahsızlığa doğru gidecek olur, yemek yemeyi unutur, rutinlerinizden uçurum gibi sapmalar başlarsa lütfen geciktirmeden bir psikiyatra görünün.

Şu haliyle, bipoları andırsa da boş kalıp (Pandemi sebebiyle de eve tıkılıp) geçmişi, yaşanmışlıkları deşerek kendini sıkıntıya sokma, gereksiz irdelemeler yapma hali gibi de. Kendinizi oyalayacak, zihninizi boşaltacak aktivitelere yönelmeli, yaşanıp bitmiş şeylerin üzerini çok eşmemelisiniz. Şimdiye odaklı kalmalı, sizi rahatsız ettiğini düşündüğünüz ilişkilerinize mesafe getirip, öyle kabul edip yolunuza bakmalısınız.

Çok karışık hissederseniz, profesyonel destek almaktan çekinmeyin, bazen çok sağlıklı, çelik gibi biri de olsanız, birilerinin desteğine, sohbetine ve size doğru soruları sorarak kendinizi buldurmasına ihtiyacınız olabilir.
Uykusuzluk küçük yaştan beri var aslında uykuya düşkün değilim ama öyle çok uykusuzluğumda yok 6 - 7 saat uyuyunca iyi uyumuşum diyorum ama internetten bipolar belirtilerine baktığımda pek beni tanımlamıyor zamanla başlar mı bilmiyorum yaşım 24 genelde 20'li yaşların başlarında başlıyormuş bakalım rahatsızlık verecek bir belirti görürsem mutlaka uzman yardımı alacağım teşekkür ederim

Back
X