caninizi yakan kisilere karsi birsey olmamis gibi davranmak. bu mümkün mü?

kalemlisan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2012
507
93
123
Almanya
merhaba arkadaslar,

caninizi yakan, ve sizi istemediginiz durumlara sonkan mesela öfke kontrolunden cikacak duruma sokan insanlar vardir belki hayatinizda,

ben kendileriyla konusmuyorum ve kendilerinden uzak duruyorum. Bunu cocukca "küsmek" olarak algilayip olayi kücümsüyorlar. ve hersey normale dönecek diye dusunuyorlar. ( ailem)
oysa icimde biriken bir öfke var onlara karsi, hersey birikti...bunca zaman hatirlamak bile istemedigim beni cileden cikartan haksiz tutumlar geliyor aklima...
Bunu küsmek olarak tabir edemeyiz. Cünkü insan sevdigi birine küser sitem eder... bu öyle birsey degil...kesinikle degil.
onlara karsi birsey olmamis gibi davranamiyorum.
davranmak ta istemiyorum,
hatalarini fark etmedikleri surece birsey olmamis gibi yapamiyorum.

Ama ayni evin icinde cok zor oluyor....
öfkeyi kontrol altina alamiyor durumuna asla düsmek istemiyorum. burdakiler hatayi kabul etme kapasitesine sahip olup öz elestiride bulunma özelligine sahip de olamadiklar icin, bu durum beni burdan gitmeye zorluyor...
beni bu durumlara sokan aileme karsi cok öfkeliyim...

Son düzenleme:
Bazen hatalar da goreceli. Mesela bazi durumlarda insan hatasini goremiyor, karsi taraf hatali saniyor hep. Sen de bazi seyleri boyle goruyor, kendini fazla hakli goruyor olabilir misin? Ailen tepki veriyormus, ondan aklima bu geldi. Yani sen oz elestiri yapip da mi karsi tarafin hatali olduguna kanaat getirdin? Genellikle insan kendini hakli bulur, az insan kendi hatasini kabul edebiliyor.

Hata gercekten sadece karsi taraftaysa, ayni evin icinde konusmamak cok zor, ve nahos bir durum. Hani evin icinde negatif bir hava oluyor bir kere.

Bunun disinda genel olarak konusmam gerekirse, bu tur kisilere hicbirsey olmamis gibi davranmak benim nezdimde mumkun degil. Buyuk birsey degilse, hos gorebilirim, ya da affedebilirim. Ama biriken ve artik bende dert yaratan seylere olmamis gibi bakamiyorum ben de. Bu tur insanlarla arami acarim, bazilariyla ilisigimi kesip hayatimdan da cikaririm. Isterse babamin oglu olsun, farketmez. Ama birsey olmamis gibi davranamam yani. Oyle davranirsam kendime haksizlik edermisim gibi gelir.

Canını yakan kişiler ailense inan bana daha az dokunuyor.
Burada ben de çok konu açtım ailemle ilgili ama şunu anladım ki dışarıdaki insanların seni kırmaya cesaret edebilmesi daha yaralayıcı.
Ailense geçer çünkü onlar senin kanından olan insanlar, onlara bu hakkı verebilirsin senin için özel olduklarından tolerans gösterebilirsin.
Ama dışarıdan biri seni incitmeye kalkarsa tabi ki hiçbir şey olmamış gibi davranma, mesafeni koy.

VALLAHİ CNM KİMSENİN SENİ ÜZMESİNE İZİN VERME TEK DİYECEĞİM BU. BENDE BENİ ÜZENLERİ HAYATIMDAN ÇIKARDIM. YANINDA MURLU OLDUKLARIM LA BERABERİM şimdi

ama kardeş anne baba gibi kanımdan olanlara bzen kırıldığımı kavga etmeden söylüyor bazende hiçbirşey olmamış gibi davranıyorum. sonuçta onları biz seçmedik ve değiştiremeyizde napalımmm

hayırlısı çok takma . önemli olan sensin gerisi ikinci planda kalıyor. BEN BİRAZ GEÇ VE ACI OLSADA BUNU ANLADIMMMM

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…