Çare bulamıyorum..

Eylulunhazirani

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2017
19
2
86
32
bunu sizlere danışmak icin açtım konuyu..
hanımlar ben henüz mesleğimi icra etmiyor olsam da, bir avukatım.. mutlu bir beraberlik yaşadığım bir nişanlım ve tüm zorluklara rağmen güzel bir ailem var..
Sıkıntım şu: Aşırı dalgınlık/unutkanlık.. her şeyi unutuyorum.. cok önemli bir durum olsa da, bunu unutmiycam diye kendimi şartlasam da, unutuyorum.. sürekli biseyi (Akbil cüzdan telefon vs..) telaşıyla yasıyorum.. evi toparlıyorum neyi nereye koyduğumu unutuyorum.. hayatımda çok ciddi sıkıntılar gördüm yaşadım.. ama özellikle üniversiteden sonra arttı bu durum.. hele bir de üzgün de olmayagoreyim.. direk Leyla oluyorum.. bir sorun gördüğümde onu halledecek pratik çözümler bulamiyorum, kalakalıyorum ya da en zor çözümü ortaya koyuyor ben uyguluyorum.. az kitap okuyorum, az aktivite yapıyorum.. bi uğraş alanım Yok mesela.. ondan mi kaynaklanıyor bilmiyorum ama benim gibi bir sürü insan var etrafta oyle, ama onlar oyle değiller.. duygularımı aşırı yoğun yaşadığım için normal hayatımı sürdürmekte zorlanıyorum, ve duygularımı yoğun yaşamama engel olacak sey uğraş bulmam sanki.. bilmiyorum sizce nedir problem ve çözüm.. objektif insanların yorumlarına gerçekten cok ihtiyacım var.. teşekkürler şimdiden..

tam kan tahlili yaptırmanı tavsiye ederim. Vücudunda eksiklikler olabilir. özellikle B12 vitamini eksik olabilir unutkanlık sebebidir.

Moralimiz bozukken dalgın olmamız normal bence.
Bir de çalışmaya başlarsanız daha düzenli bir hayatınız olur.

Kan tahlili vermediyseniz öncelikle onu verin.Dahiliye yada aile hekimine,tiroid,b12,diğer vitaminler kansızlık.şeker ve diğer tahliller bunlarda unutkanlığa neden olur özellikle b12 eksikliği.

Doktora gitseniz tahlillerden sonra unutkanlığınızın duygusal sebeplerden mi yoksa sağlık sorunları yüzünden mi olduğunu anlarsınız.

Kendinize bir not defteri edinin. Yapmanız gereken en küçük bir şeyi bile not alın ve sık sık bakın.

Gittim kaç defa doktora ama hep öyleyim.. çalısmaya başlamaya korkmaya başladım.. cunku etrafındakiler sorumsuzluğuma yoruyor bu konuyu..

Gittim kaç defa doktora ama hep öyleyim.. çalısmaya başlamaya korkmaya başladım.. cunku etrafındakiler sorumsuzluğuma yoruyor bu konuyu..

Çalışmaktan Korkmayın

Rutin oluşturun kendinize

Sabah kalkıp hep aynı şeyleri yapın

İşte de not alın hafızanızı eğitin aklınızda kalması gerekenleri tekrarlayın

Sorumsuz imajı çizecek kadar unutmak kötüdür

Örneğin bir haftalık duruşma programını bilin mahkemelerin yerini karıştırmayın bunun için de tekrar yapın kafanızda

Üniversite ve lisede de hep öyleydim.. dalgınlık dikkat dağınıklığı.. puanlarım hep ondan giderdi.. kaç dersten kaldığımı bilirim bunun yüzünden.. herkes farkediyor bu durumu.. düşünün evde bir ihtiyaç oluyor, markete gidiyorum, o en önemli ihtiyacın almayıp evin ihtiyacı olan baska seyleri alıyor ve geliyorum..

Canım bu hormonsal olabilir .
Vitaminden kaynaklı olabilir . Stresten olabilir .
Tavsiyem kendi kendinin doktoru ol . Unutkanlığın sebeplerini araştır .
Senin durumuna yakın olan hangisi buna karar ver ve tedavi ol

Avukatlık mesleği dalgınlık kaldıracak bir meslek değil.bu unutkanlığınızı minimuma indirmek için not defteri kullanın,yapmanız gereken herşeyi yazın gün içinde sık sık bakın işe yarıyor Hafızanızu güçlendirme teknikleri var onlardan yardım almaya çalışın. Geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…