Çaresiz,Umutsuzum...Yaşamaktan nefret eder hale geldim yardım edin..

valla bence hayata karşı daha asi olmalısın ne kaybedersin tavrını koysan benim üstüme bu kadar gelmeyin desen şimdi ailen sana boyun eğmeyi öğretmiş ıleridede eşine byun eğeceksin ne yaparsa yapsın bence biraz kendini düşün umutsuzluğa kapılma ankarada sın sanırım küçük bi yerde değil ailen kızsa bile artık 22 yaşına gelmişşin biraz ipleri eline alman lazım

bi de şu var sanma ki evlenince hayatım çok güzel olacak valla o zamanda bi evin sorumlulukları komple bezdiriyor insanı hele bi de eşin anlayışlı bi insan olmazsa sende böyle herşeye sessiz kalırsan sonuç hüsran olur baskıdan kurtulmak için evlenmek gibi bi yanlış yapma gerçekten evlenmek istediğin için evlen ama onun öncesinde biraz çılgınlık yap evlendikten sonra asla yapamazsın:))

bi de şu var sanma ki evlenince hayatım çok güzel olacak valla o zamanda bi evin sorumlulukları komple bezdiriyor insanı hele bi de eşin anlayışlı bi insan olmazsa sende böyle herşeye sessiz kalırsan sonuç hüsran olur baskıdan kurtulmak için evlenmek gibi bi yanlış yapma gerçekten evlenmek istediğin için evlen ama onun öncesinde biraz çılgınlık yap evlendikten sonra asla yapamazsın:))

Cok saol cnm ilgin alakan için..Öyle bir hale gelmişimki şimdi kendiligimden eve baglanmısım sosyal bir arkadasım var sporcu bana hayretle soruyor evde günboyu napıyorsun diye küçümseyerek.Hak veriyorum dısarda sosyallik varken bir insan eve nasıl baglı kalabilir diye mesela denizi görnce ferahlıyorum ama ankarada o da yok.arkadaslarım gezdgi yerler sınırlı ve aynı tekdüze.

küçümsemek değil de bende evde akşama kadar vakit geçiremem yani tamam geçirirsin her zaman dışarı çıkamazsın ama kendine ait bi hayat edin ailenin hayatını yaşama canım onların sunduğunu bunları baban okusa beni bulup döver heralde:))

haklısın canım bence okusa acırdı bna ya ben buymuşum die..bende eskiden geciremezdm fakat 3yıldır evin içinde alıskanlık oldu ama komsularımızda kafa dengi deil gidipte bir kahve içecegn bi komsun yok yani.kadere bıraktım kendimi

Bir amacın, idealin daha doğrusu bir uğraşın olmadığından kaynaklanıyor.

Kendine uygun bir işte çalışsan...En azından mesleki-hobi kurslarına falan gitsen,yarım kalan eğitimine açıktan devam etsen bunlar bir nebze sana uğraş olacaktır.

Hem belediyelerin açtığı kurslarda var,maddi durumunuz eğer iyi değilse.

Hergün tariflere bakarak kek çırpmakla börek açmakla geçmez tabiki günler.

Tutunacağın birşey olması lazım. Kısaca bir uğraş. Sorun tamamıyla bu.

Ne güzel söylemişsin kaydirigubbakcemile5

hayatta mutlu olmanın tek yolu haline şükretmen. eksiklerini düşünürsen boğulur gidersinakannehir

22 yaşındasın, yaşın çok genç. elbette sana uygun birileri çalar kapını.zemuszemus

hayat sadece dışarda değil evin içinde de ilerliyor. yemek yapıyormuşsun, çok güzel bir uğraş... başkalarının o küçücük beyinlerindeki düşünceleri önemseme. ne demek evde nasıl kalıyorsun diye küçümsemek,onun ne haddine ki?kötükedihüso

hayalleri herkesin vardır, ama adı üstünde "hayal". olmasını istediğimiz her şey olmayacak elbette. hayat bizim planlarımız doğrultusunda ilerlemiyor ki. hayallerim gerçekleşmiyor diye hayal kurmaktan uzaklaşmana gerek yok. gerçekleşmeselerde hayal kurmak insanı rahatlatır... opuyorumnanaktan

hayal kurmaktan vazgeçme, eksiklerini değil sende var olanları düşün ki hayatın hayat olsunsositososito

evlenmekmiş,erkek arkadaşmış... olmasa da olur. sağlığına bak. sağlıktan öte herşey boş:delphin:

hayatta mutlu olmanın tek yolu haline şükretmen. eksiklerini düşünürsen boğulur gidersinakannehir

22 yaşındasın, yaşın çok genç. elbette sana uygun birileri çalar kapını.zemuszemus

hayat sadece dışarda değil evin içinde de ilerliyor. yemek yapıyormuşsun, çok güzel bir uğraş... başkalarının o küçücük beyinlerindeki düşünceleri önemseme. ne demek evde nasıl kalıyorsun diye küçümsemek,onun ne haddine ki?kötükedihüso

hayalleri herkesin vardır, ama adı üstünde "hayal". olmasını istediğimiz her şey olmayacak elbette. hayat bizim planlarımız doğrultusunda ilerlemiyor ki. hayallerim gerçekleşmiyor diye hayal kurmaktan uzaklaşmana gerek yok. gerçekleşmeselerde hayal kurmak insanı rahatlatır... opuyorumnanaktan

hayal kurmaktan vazgeçme, eksiklerini değil sende var olanları düşün ki hayatın hayat olsunsositososito

evlenmekmiş,erkek arkadaşmış... olmasa da olur. sağlığına bak. sağlıktan öte herşey boş:delphin:

Ne güzel konusmussunuz içim açıldı.Buradaki herkese minnettarım ne kadar içtensiniz..Allah cümlemize dogru yollar göstersin

yanlizda olsa cikin dolasin vitrinlere bakin madem
durumunuz müsait alisveris yapin ceyiz düzün
elbet bunlar hergün yapilmaz ama spora gidebilirsiniz mesela
fitness falan yada kurslara katilabilirsiniz hem cevre edinirsiniz
evde oturup kendinizi üzmenin bir anlamiyok durumunuzda müsaitmis

canım okudum halini anladım kendine oyalanıcak ve mutlu olabilecegin işler bul...ve rahatlaa hem neden böle yapıyosunki aglıyosun çokşükür bi derdinde yokmuş hala okuyabilirsin canım gec mi sanki....
yada güzel bi iş bulsanda ortama girsen calışsan süper olurdu wallaaa...
rabbim dert verip derman aratmasın bak sakın aglama hayata gülümse..yoksa cabuk yaslanırsınnnn

Ne güzel konusmussunuz içim açıldı.Buradaki herkese minnettarım ne kadar içtensiniz..Allah cümlemize dogru yollar göstersin

amin

ümitsizlik çok kötü bir batak. düşündükçe batarsın. o yüzden küçücük de olsa bir ışık bulmak lazım yaşananlar içinden. yoksa hayat çekilmez olur . ışığı yakalamayı unutmayerimseniben

hayata ümitle bakmak için iki güzel söz :
dertle beraber dermanı da yaratılmış.
bizim kötü bildiklerimizin içinde göremediğimiz bir iyilik mutlaka vardır.

canım ailene karşı doldurma kendini emin ol onlar senin kötülüğünü istemez,her ailenin bir yetiştirme tarzı vardır kimi aile muhafazakardır kimi daha serbesttir,senin ailenin muhafazakar oluşu değil seni hayattan soyutlayan çünkü anladığım kadarıyla ailen baskıcı değil sadece korumacı bu da gayet normal her aile bilmek ister çocuğunun kimlerle arkadaşlık ettiğini..
öyle aileler var ki çok geniş maddi imkanları var çocuklarına her türlü maddi imkanı sunuyolar ama kontrol noktası umurlarında değil sonra bir de bakıyolar çocukları boğazına kadar batağa batmış ailenin böyle olmasındansa daha korumacı olması dolayısıyla seni biraz kısıtlamaları daha doğru değil mi?
evde sıkılıyosan kendine bir uğraş edin sevebileceğin kendini geliştirebileceğin bir alanda kursa yazıl,kitap oku,sinemaya git hatta bir hayır derneğine gönüllü üye ol faydalı oldukça ne kadar huzurlu olduğunu farkedersin.
her haline şükret bir gün herhangi bir hastanenin acil servisine ya da yoğun bakımına git şükretmen gereken ne kadar çok şey olduğunu orda göreceğin görüntüler anlatacaktır sana...
daha 22 yaşında hayatın sana neler sunacağını bilmeden ondan sıkılırsan haksızlık edersin..

Yaa kızlar cidden ne kadar iyi biryere konu acmısım Allah razıolsun inanın bu yorumlar cok iyi geliyor yanlız kalmıyorum bakıp okuyup düşünüyorum.Gercekten canım Allah hastanelere düşürmesn cok kötü ya cok şahitoldum dert arayan insanlara.Canım zoruma giden şu sadece mesela ileride evlendim eşim ii gözüktü ama sonradan da eve tıktı beni.Ama suan evli barklı degilim sorumluluk yok üstümde babam her defasnda sana sonsz güwenirim der ama icraat yok canlarım.Ehliyet kursuna yazılıyım dedim caydırdılar hayatta şuda şugünde cokk eglendm süperdi dedigim hiç olmadı dşünebiliyormuusunuz?kendi fikirlerini söylemek yerine baska fikirler altında yasamak cok agır cok..

seni cok iyi anlıyorum bende bir ara böyleydim canım bolbol magazin oku:)) cık gez alısveriş yap sacını degiştir şeklini mesela..

sosyal lişkilerin zayıf olduğu için kendine gğven kazanman mümkün olmamış. kendine güveni sağlayan şey sosyal ortamda bulunup insanları tanımak ve kendini yetiştirmektir.

bence bulduğun kurslara git. halk eğitimin bile çeşit çeşit kursları olur. aileni ikna etmek senin yeteneğine kalmış ki bence bunu başarabilirsin.

bir de espriyle bak etrafa, olaylara; en azından komedi izle, karikatürle ilgilen, dünyanın aslında ne kadar komik bi yer olduğunu algılamaya çalış.

arkadaşlar güzele şeyler yazmışş..ne demişler; işleyen demir pas tutmaz...gerçek güç -kuvvet içinde bir yerlerde saklı...ee hadiii,çıkarmak için ne duruyorsunnndün bitti,yarını boşver bugüne bak...a.s

Back
X