Caresizim, neyapacagimi bilmiyorum

Lütfen kimseye kişilik bozukluğu tabiriyle yaklaşmayın, siz tanı koyamazsınız, bunu ancak alanında uzman insanlar yapabilir.

Narsistik özellikler gösteriyor diye tanımlayabilirsiniz mesela :)

Böyle bir ilişki size iyi gelmeyecek, karşınızda bencil, kırıcı ve yalan söyleyen bir insan var. Böyle bir insanla ömrünüzü geçirmek ister misiniz? Bunu hak ediyor musunuz? Lütfen uzaklaşın.

merhaba kizlar,

Benim bir derdim var ve bunu sizinle paylasmak istiyorum. Benim icin cok hassas bir konu, oyuzden sizinde bu konuya oyle yaklasmanizi istiyorum..

Benim com hassas bir yapim var, cok duygusal ve olabildigince romantigim. Sevgilime surekli suprizler yapmaya calisiyorum mutlu olsun diye. Uzun yillardir bir birlikteligimiz var. Ama surekli en cok cabayi ben sarf ettim. Ben baska bir sehirde yasiyorum ve 5 yilda o sadece 2 kez geldi yanima, surekli ben gidiyorum onun yanina. Bunu ben hicbirzaman sorun etmedim ama. Sevgilimi cok seviyorum ama ailemden ve arkadaslarimdan surekli tepki aliyorum seni cok uzecek diye. Ben bunlari ilk baslarda duymamazliktan geldim cok sevdigim icin. Ama simdi kafam cok karisik, hala cok seviyorum ama galiba sevgilimde narsist kisilik bozuklugu var. Size yasadigimiz birkac olayi anlatayim: iliskide haliyle karsilikli ilgi istenir ama sevgilim ilgisini surekli baska seylere veriyor, arkadaslariyla oluyor surekli ve ben genellikle en son plandayim. Beraber Tatile gitmeyi bile zor ikna ediyorum ama arkadaslariyla seve seve gidiyor. Ben stajer-avukatim ama surekli neden savci olmuyorsun savci daha iyi diye elistiriyor beni, demek istedigim secimlerimi surekli kucumsuyor. Kiyafet secimim eger ona uygun degilse surekli benimle kavga ediyor ve surat asiyor. Birseye kizdiysa eger onu surekli teselli etmem gerekiyor, ve bana kizmadigi halde bana bile suratini asiyor. Bana cok yalanlari oldu ama surekli o hakliydi, neden yalan soyledin diye sordugumda eger yalan soylemeseydim sen sorun cikaracaktin senin yuzunden yalan soyledim diyor. Yillar once yakaladigim bir yalanini hala inkar ediyor ama kendi gozlerimle gordum hani kanitim var ama hala inkar ediyor. Ve en cok kafama takilan sey ise; kendini olmadigi gibi gosteriyor, durumu cok iyi degil( bunu asla sorun yapmadim) ama kendini cok zenginmis gibi gosteriyor ve tanitiyor. Surekli ilgi istiyor ama kendisi ilgi vermiyor.

Lutfen kizlar bana akil verebilirmisiniz? Iliskimizi resmiyetlestirmek istiyor ben okulum bitmeden istemedim ama yillardir ailesiyle baski yaptilar bana resmiyet istedikleri icin.

Ayrılmaz vicdanına yenik düşersen eğer hayatın zehir olur.
Ömür boyu sırtında bu yükle yaşarsın. Belki on evlat büyütürsün ama bu adam büyümez. Değişmez. En mutlu anlarının bile içine eder...
Ayrılıp sonra vicdan azabıyla geri döneceksen eğer seninde psikolojik tedavi almanı öneririm.

Zor bi bölümü kazanmış okumuşsun ayaklarının üstünde duruyorsun... senin gibi kadınlar bile merhametine yenik düşüp kendini mutsuz ederse güçsüz kadınlar ne yapsın?

Sen bi boşanma davasına baksan aynı olay örgüsüyle bi bayan gelse sana ne diyeceksin ona. Seviyosan otur boşanma mı diyeceksin.

Lütfen yanlış anlama yazdıklarımı. Mutluluğunu kimseye bağlama. Aşıkta olsan, evlensende, ömür boyu bekarda kalsan hayatınıı başkalarını düşünerek yaşamamalısın.

Nasıl fedakarlık yapılır biliyor musun? Elle tutulur bi aşk olur. Kendinden çok güvenirsin, herkesten çok sana değer verir, saygı duyar, düşünür,,, işte o zaman fedakarlık yaparsın... ama sana bi adım bile atmayan biri için ne kadar koşabilirsin ki?

Benim de bundan beter bir erkek arkadaşım vardı. Kendisi çok iyi bir üniversiteye ve çok iyi bir bölüme Türkiye derecesi yaparak girdi. Ben de onunla aynı şehirde olmak için tercih yaptım. Farklı şehirlerde çok iyi bölümlerde okuyabilecekken, iyi bir üniversitede ortalama bir bölüm okudum. Bir anda huyu suyu değişti. Okul gereksiz çalışmak gereksiz kendini eve kapattı. Beni aramaz sormaz ama ayrılma sinyali versem bensiz yapamayacağını söyleyip çıldırır. Tam 10yıl sevgili olduk. Şu an utanarak yazıyorum 1 saat mesafeye gidip yemeğini yaptım evindeki eşyaları aldım kurslara gönderdim cebine para koydum hobileri olsun diye ucuz/pahalı aklına gelip gelebilecek herşey. Çocuğuma bakar gibi... sırf hayata dönsün bana dönsün diye. Bu arada ben ailemden iyi para alıyordum. TÜBİTAK bursiyeriydim. Üstüne özel ders veriyordum. Kolay değil tabi iki ev geçindirmek:) Herkes arkadaşları bile ayrıl kendini kurtar demeye başladı ama yapamıyordum bağımlılık desem değil ilginç birşey. Bir gün şehri terk ettim ve ayrıldım. Asla yapamayacak gibiydim ama oldu. Uzun süreli ilişkiler bağımlılık gibi ama kangren kesip atmadan olmuyor. Biliyorum içten içe seviyorsun. Bunu kendin için yap ve ayrıl. Aklın kalacak ama kendini bulacaksın.
oyle guzel yazmissinki , ve aynen benim duygularimi analtiyor gibisin. Bendede herkes ayril diyor ama ben ayrilmamiyorum, dedigin gibi uzun suren iliskiler bagimlilik gibi, ve aslinda ne biliyormusun? Bu iliskiyi bukadar uzun surduren biziz, evet ayrilma sinyali verince onlara tekrar birlikte olmak istiyorlar, ama ayni sinyali onlar bize verince biz ölup bitiyoruz. Bende cok fedakarlik yaptim, surekli ben onun yanina gittim kiz basima, surekli ben alttan aldim, verici taraf hep ben oldum. Ve suan cok caresiz ve uzgunum. Sebebi: kopamiyorum sanki onsuz yasayamiyacakmis gibi geliyor sanki ondan baskasi beni sevmeyecekmis gibi geliyor. Siz kac zamandir ayrisiniz? Ve barismak icin cabaladimi cok merak ediyorum.

Ayrılmaz vicdanına yenik düşersen eğer hayatın zehir olur.
Ömür boyu sırtında bu yükle yaşarsın. Belki on evlat büyütürsün ama bu adam büyümez. Değişmez. En mutlu anlarının bile içine eder...
Ayrılıp sonra vicdan azabıyla geri döneceksen eğer seninde psikolojik tedavi almanı öneririm.

Zor bi bölümü kazanmış okumuşsun ayaklarının üstünde duruyorsun... senin gibi kadınlar bile merhametine yenik düşüp kendini mutsuz ederse güçsüz kadınlar ne yapsın?

Sen bi boşanma davasına baksan aynı olay örgüsüyle bi bayan gelse sana ne diyeceksin ona. Seviyosan otur boşanma mı diyeceksin.

Lütfen yanlış anlama yazdıklarımı. Mutluluğunu kimseye bağlama. Aşıkta olsan, evlensende, ömür boyu bekarda kalsan hayatınıı başkalarını düşünerek yaşamamalısın.

Nasıl fedakarlık yapılır biliyor musun? Elle tutulur bi aşk olur. Kendinden çok güvenirsin, herkesten çok sana değer verir, saygı duyar, düşünür,,, işte o zaman fedakarlık yaparsın... ama sana bi adım bile atmayan biri için ne kadar koşabilirsin ki?

Evet cok haklisin, ama ben herseye vicdan yapiyorum. Bazen gercekten umursamaz olmak istiyorum ama olmuyor. Insanlara cok cabuk aciyourum ve bu benim en zayif noktam. Dedigim gibi bana cok yalanlari yanlislari oldu ama gelsin iki guzel cumle etsin bna hemen affedebiliyrum ve bu huyumdan nefret ediyorum ve inanin ne yapcaagimi bilmiyorum.

Şaka mı bu?
ve sen böyle bir insan ile sevgilisin
aman evleneyim deme yalanlar üzerine kurulu bir yuva olamaz :KK11:

merhaba kizlar,

Benim bir derdim var ve bunu sizinle paylasmak istiyorum. Benim icin cok hassas bir konu, oyuzden sizinde bu konuya oyle yaklasmanizi istiyorum..

Benim com hassas bir yapim var, cok duygusal ve olabildigince romantigim. Sevgilime surekli suprizler yapmaya calisiyorum mutlu olsun diye. Uzun yillardir bir birlikteligimiz var. Ama surekli en cok cabayi ben sarf ettim. Ben baska bir sehirde yasiyorum ve 5 yilda o sadece 2 kez geldi yanima, surekli ben gidiyorum onun yanina. Bunu ben hicbirzaman sorun etmedim ama. Sevgilimi cok seviyorum ama ailemden ve arkadaslarimdan surekli tepki aliyorum seni cok uzecek diye. Ben bunlari ilk baslarda duymamazliktan geldim cok sevdigim icin. Ama simdi kafam cok karisik, hala cok seviyorum ama galiba sevgilimde narsist kisilik bozuklugu var. Size yasadigimiz birkac olayi anlatayim: iliskide haliyle karsilikli ilgi istenir ama sevgilim ilgisini surekli baska seylere veriyor, arkadaslariyla oluyor surekli ve ben genellikle en son plandayim. Beraber Tatile gitmeyi bile zor ikna ediyorum ama arkadaslariyla seve seve gidiyor. Ben stajer-avukatim ama surekli neden savci olmuyorsun savci daha iyi diye elistiriyor beni, demek istedigim secimlerimi surekli kucumsuyor. Kiyafet secimim eger ona uygun degilse surekli benimle kavga ediyor ve surat asiyor. Birseye kizdiysa eger onu surekli teselli etmem gerekiyor, ve bana kizmadigi halde bana bile suratini asiyor. Bana cok yalanlari oldu ama surekli o hakliydi, neden yalan soyledin diye sordugumda eger yalan soylemeseydim sen sorun cikaracaktin senin yuzunden yalan soyledim diyor. Yillar once yakaladigim bir yalanini hala inkar ediyor ama kendi gozlerimle gordum hani kanitim var ama hala inkar ediyor. Ve en cok kafama takilan sey ise; kendini olmadigi gibi gosteriyor, durumu cok iyi degil( bunu asla sorun yapmadim) ama kendini cok zenginmis gibi gosteriyor ve tanitiyor. Surekli ilgi istiyor ama kendisi ilgi vermiyor.

Lutfen kizlar bana akil verebilirmisiniz? Iliskimizi resmiyetlestirmek istiyor ben okulum bitmeden istemedim ama yillardir ailesiyle baski yaptilar bana resmiyet istedikleri icin.

Bütün hayatın boyunca sevgilinden ilgi görmeyerek, onun peşinde ilgi isteyerek
Yaptığın bütün seçimleri,başarıları küçümseyen
Yalanlar söyleyip anlaşılınca bağırıp çağıran biriyle bütün hayatını geçirmek istiyor musun?
Bütün hayatını bu şekilde yaşamak istiyor musun?
Aileni düşünsene ne düşünür didinip yetiştirdikleri kendi ayakları üstünde dursun dedikleri değerli kızları kendini bilmez bi adam yüzünden üzülüyor.

merhaba kizlar,

sadece sevdiginiz adamın degil ailenin isteklerini bile ailenizden önde tutuyorsunuz.
aileniz onay vermedigi evlilige hangi dogrularla ispatlayıp imza atacaksınız.

O duzgun biri de sen yari yolda birakiyor degilsin. Sorunlu oldugu icin hayatndan cikarmis oluyorsun sadece. Sakın acıma. Kendine acı. O seni uzerken sana acımıyor. Ben de hep acidim birilerine. Ama onlar benim gozumun yasina bakmadi.
Aynı fikirdeyim, buna yarı yolda bırakmak denmez, yanlış karardan dönmek denir, Ben de kime vicdan yaptıysam en ağır darbeyi ondan aldım.

oyle guzel yazmissinki , ve aynen benim duygularimi analtiyor gibisin. Bendede herkes ayril diyor ama ben ayrilmamiyorum, dedigin gibi uzun suren iliskiler bagimlilik gibi, ve aslinda ne biliyormusun? Bu iliskiyi bukadar uzun surduren biziz, evet ayrilma sinyali verince onlara tekrar birlikte olmak istiyorlar, ama ayni sinyali onlar bize verince biz ölup bitiyoruz. Bende cok fedakarlik yaptim, surekli ben onun yanina gittim kiz basima, surekli ben alttan aldim, verici taraf hep ben oldum. Ve suan cok caresiz ve uzgunum. Sebebi: kopamiyorum sanki onsuz yasayamiyacakmis gibi geliyor sanki ondan baskasi beni sevmeyecekmis gibi geliyor. Siz kac zamandir
Barışmak için çok çabaladı tabi ki. Ancak ben kararlı olduğum için telefon numaramı değiştirdim ve ortak arkadaşlarımıza da numaramı vermedim bir süre. Daha sonra kendi açımdan da böyle bir kopuşun iyi olmadığını düşündüm. İçimdekileri dökemedim ve ayrılık konuşması yapamadık. Bu önemli diye düşünüyorum. Ben ayrıldıktan hemen sonra biriyle tanıştım çok heyecanlandım baktım bu heyecan bitmiyor sevgili olduk. Üç yıl sonra evlendim ve şu an bir yaşında oğlum var. Çok mutluyum gerçekten. Ama uzun süreli birliktelikte kişiyi unutsan başka ayrıntıları unutmak çok zor. Az önce biraz zorlandım ama telefon numarasını bile hatırladım mesela.

Barışmak için çok çabaladı tabi ki. Ancak ben kararlı olduğum için telefon numaramı değiştirdim ve ortak arkadaşlarımıza da numaramı vermedim bir süre. Daha sonra kendi açımdan da böyle bir kopuşun iyi olmadığını düşündüm. İçimdekileri dökemedim ve ayrılık konuşması yapamadık. Bu önemli diye düşünüyorum. Ben ayrıldıktan hemen sonra biriyle tanıştım çok heyecanlandım baktım bu heyecan bitmiyor sevgili olduk. Üç yıl sonra evlendim ve şu an bir yaşında oğlum var. Çok mutluyum gerçekten. Ama uzun süreli birliktelikte kişiyi unutsan başka ayrıntıları unutmak çok zor. Az önce biraz zorlandım ama telefon numarasını bile hatırladım mesela.

cevabin icin tesekkur ederim, iyikide ayrilmisim diyormusunuz peki?

Evet cok haklisin, ama ben herseye vicdan yapiyorum. Bazen gercekten umursamaz olmak istiyorum ama olmuyor. Insanlara cok cabuk aciyourum ve bu benim en zayif noktam. Dedigim gibi bana cok yalanlari yanlislari oldu ama gelsin iki guzel cumle etsin bna hemen affedebiliyrum ve bu huyumdan nefret ediyorum ve inanin ne yapcaagimi bilmiyorum.
Kuma gömülmüş koca bir gemiyi tek başına itekleyerek yürütemezsin...
Başkalarının tecrübe ederek acı çekerek yaşadıgı şeyleri sen tecrübe etmek zorunda değilsin.
Keşke dememek için bi adım atmalısın.
Bu dünyadaki en güzel şeylerden biri değer görmek. Önemsenmek. İnsan gibi davranılması...
Sevgilin olmasına gerek yok. Herhangi bi dostun bile senin üstüne titrese mutlu olursun... ve bu şekilde evlenirsen eğer ilk boşlukta, sana ilgi duyan ilk insana gönlünü verirsin.
İleri görüşlü ol lütfen.

Back
X