Çaresizimmmm

Spinozaal

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2024
5
-29
1
30
Şuan bu cümleleri ağlayarak yazıyorum. Evliyim ve 7 aylık hamileyim. Maleaef sigarayı bırakamadım ve eşimle bu konuda çok kavga ediyoruz. Daha doğrusu o bağırıp çağırıyor bense susuyorum. Bırakmak çok istiyorum ama başaramıyorum. Çok şükür bebeğim çok iyi şuan. Ama eşim her şey de beni bununla vuruyo. Hakaretler beddualar bela okumalar.. İyiyken gayet iyi ama öfkelendiğinde iyi iken yaptığı herşeyi yüzüme vuruyo. Hamileliğimde yaptığı şeyleri bana hizmetçilik yaptığını söylüyor. Yeri geliyo üstüme bişeyler fırlatıyor. Onu çok sevmeme rağmen artık çok yoruldum ve ayrılmayı bile düşünür oldum. O kadar ağır ve kırıcı konuşuyor ki ne yapacağımı bilmiyorum. Birilerine anlatamıyorum çok yalnızım bu konuda. Sırf bunları anlatıp rahatlamak için buraya üye oldum hatta. Belki tavsiye öneri gelir diye.

Şuan bu cümleleri ağlayarak yazıyorum. Evliyim ve 7 aylık hamileyim. Maleaef sigarayı bırakamadım ve eşimle bu konuda çok kavga ediyoruz. Daha doğrusu o bağırıp çağırıyor bense susuyorum. Bırakmak çok istiyorum ama başaramıyorum. Çok şükür bebeğim çok iyi şuan. Ama eşim her şey de beni bununla vuruyo. Hakaretler beddualar bela okumalar.. İyiyken gayet iyi ama öfkelendiğinde iyi iken yaptığı herşeyi yüzüme vuruyo. Hamileliğimde yaptığı şeyleri bana hizmetçilik yaptığını söylüyor. Yeri geliyo üstüme bişeyler fırlatıyor. Onu çok sevmeme rağmen artık çok yoruldum ve ayrılmayı bile düşünür oldum. O kadar ağır ve kırıcı konuşuyor ki ne yapacağımı bilmiyorum. Birilerine anlatamıyorum çok yalnızım bu konuda. Sırf bunları anlatıp rahatlamak için buraya üye oldum hatta. Belki tavsiye öneri gelir diye.
Beyefendiye bak hizmetçi mi olmuş? Senin ona karşı yaptığın ne acaba? Evladını taşıyorsun el üstünde tutması gerekirken bir de üstüne bir şeyler mi fırlatıyor? Yakında şiddete başvuracak bir tip gibi duruyo anlattığına göre

Karı koca sorumsuzsunuz.
Ne demek Hamileyken sigara içmek?
Esiniz hodukken neden baba ettiniz?
Ikinizde de çocuk büyütecek olgunluk zerre yok.
İnsanları tanımadan bu kadar ağır ithamlarda bulunmak doğru mu sizce ? Yaptığımı savunmuyorum ama anne olup olamayacağımın olgunluğunda olmadığımı bu kadar sert bi şekilde söylemeniz çok yanlış.

Sigaranın insana verdiği zararların bilincinde olduğunuzu düşünüp bunu konuşmak istemiyorum...
Size fırlattığı şeyler zarar verecek endişesi taşımayan insanın ileride yapacaklarını düşünmek dahi istemiyorum.
Gerçekten şiddet sevgiyi canlı tutmuyor mu

İnsanları tanımadan bu kadar ağır ithamlarda bulunmak doğru mu sizce ? Yaptığımı savunmuyorum ama anne olup olamayacağımın olgunluğunda olmadığımı bu kadar sert bi şekilde söylemeniz çok yanlış.
Hamileyken nasıl sigara içebilrisiniz? Nasıl kıyıyorsunuz, ben de sigara içiyorum ama gün boyu bir bebek olacaksa yanımda arkadaşımın çocuğu vs dışarda içip bile gelmem yanına kokusu vs gelmesin bebeğe diye

Yoo gayet doğru.
Sigara içmek hele ki hamileyken.
Bebeğin suçu ne yahu?
Bıraktıktan sonra gebe kalsaydınız madem.
Yazık günah.
Bebeğim iyi diyorsunuz da sigara içiyorsunuz hanımefendi.

Sizin hamileyken sigara icmenizden daha yanlış değil.

Gunde Paket Paket sigara icen biriyken hamile oldugumu duyar duymaz tiksindim neden biliyormusun bebegimi dusundum ona nasil zarar verdigimi inan bebeginin o dumandan nasil etkilendigini düsünsen aklina bile gelmez sigara icmek. Esine gelince kac senedir evlisin bilmiyorum ama bumu cocuguna sectigin baba?

Sigarayı bırakmanız gerek. Ama eşinizinde bunu bahane edip üstünüze bir şeyler fırlatması olacak iş değil. Keşke önce sigara bırakmak için yardım alıp öyle hamile kalsaydınız
Kendimi buna hazır hissettiğimi düşünüyodum. Fakat eşimin çok üstüme gelmesi yaşantımdaki stresimi yönetememem bırakmamı zorlaştırdı. Elbette bebeğimi düşünüyorum ve onu çok seviyorum. Ama bu hamilelik dönemimde sadece eleştirildim. Bir tek sigara içiyorum diye başka hiç bir şeye hakkım yokmuş gibi davranıldı. Bu da bende daha çok baskı ve stres yaptı. Hamileliğim boyunca maddiyat dışında manevi olarak eşim yanımda olmadı hiç nerdeyse.

Kendimi buna hazır hissettiğimi düşünüyodum. Fakat eşimin çok üstüme gelmesi yaşantımdaki stresimi yönetememem bırakmamı zorlaştırdı. Elbette bebeğimi düşünüyorum ve onu çok seviyorum. Ama bu hamilelik dönemimde sadece eleştirildim. Bir tek sigara içiyorum diye başka hiç bir şeye hakkım yokmuş gibi davranıldı. Bu da bende daha çok baskı ve stres yaptı. Hamileliğim boyunca maddiyat dışında manevi olarak eşim yanımda olmadı hiç nerdeyse.
Geçiniz.

Eşiniz bir öküz. Çok fazla içiyorsanız ben olsam bende aşırı kızar ve söylenirim.Ben az içsenizde baya tartışma çıkarırım. Çünkü gerçekten bırakmanız gerekiyor . 17 yaşından beri düzenli kullanıcıyım. Hamile kaldığımı öğrendiğim an bıraktım aşırıda canım çekti ama kabullendim. Eşimde bebeğim doğunca yanına yaklaştırmadım sigara içtiğinde günde 1 paket rahat içerdi. Bol bol söylendim tartışma çıkardım. Her gün ne kadar zararlı olduğuna dair darladım ve en son bıraktı. Bende emziriyorum şuan canım bazen arada acayip çekiyor ama içmiyorum . Biraz açıp okuyun sigaranın bebeğe verdiği zararları.

Hamilelik çok hassas bir dönem. Yanlış giden ufak bir şey bebeğinizin engelli veya bir sağlık sorunu ile doğmasına sebep olabilir. Siz de bunu biliyorsunuz. Anneler evlatları için gerekirse canını verebilecekken böylesi keyfi bir bağımlılıktan bile vazgeçmemeniz çok çok üzücü. Keşke bıraktıktan sonra çocuk düşünseydiniz.

Eşiniz de normal değil. Yaptığı davranışlar çok yanlış. Bebek doğduktan sonra çok gergin zamanlar olacak. Tepkisi böyle olacaksa daha çok işiniz var demektir.

Back
X