Çaresizlik Buymuş

elefantin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2012
20
7
38
Öncelikle herkese merhaba bu benim siteye ilk mesajım, bana çok tepki gösterenler olacaktır ancak yazarak bir nevi paylaşarak rahatlayabilirim diye düşünüyorum,7 haftalık hamileyim yaşı büyük bir oğlum var ve bu ikinci evliliğim (oğlum ilk evliliğimden)hamilelik bende tam anlamıyla bir şok etkisi yaptı tam ayrılma kararı almıştım ki bu durumu öğrendik halbuki polikistik over hastası olduğumu ve yumurtalarımın hareketinin olmadığını söylemişti doktor şimdi neden korunmadın diyeceksiniz haklısınız hem ihmal hem de ne kadar anlaşamasak da eşimin rızası olmadan korunmayı kendime yakıştıramadım ,bu işin kutsallığının farkındayım Allah'ın vermiş olduğu bir hediye bu ancak şu an herşey o kadar kötü ki hem deli gibi ayrılmak istiyorum hem de ne kadar küçük olursa olsun bir canlıyı evladımı yaşama hakkı tanınmış bir bebeği aldırmanın günahından çok korkuyorum vicdanımla sürekli hesaplaşma içindeyim ancak evliliğim de bir o kadar kötü şiddet bile gördüm hamileliğim yakın döneminde çıkış yolu bulamıyorum Allah kimseyi bu duruma sokmasın bebek bekleyen herkese yardımcı olsun inşallah sağlıcakla kalın

canım ben genelde evliliklerle ilgili boşan ya da boşanma yorumunu yapmaktan hoşlanmam.. ama söylediğin gibi şiddet varsa işin içinde hele de yaşı büyük bir oğlun varsa ilerde bu şiddete dayanamayıp eşine zarar verebilir.. gebeliğin sürerken bebeğine zarar verebilir eşin.. sen zaten zarar görüyorsun bence sürdürülebilir bi evlilik gibi görünmüyor..
bebeğinle ilgili de şunu söylemek isterim: doğurduğun vakit tek başına bakabilecek maddi manevi gücün varsa kesinlikle aldırmamalısın.. biz kadınlar çok güçlüyüz evel allah.. rabbim gücünü kuvvetini verir.. ama yok tek başıma bakacak maddi durumum, arkamda bana destek ailem yok dersen de karar senin.. bu durumda aldır ya da aldırma demek bizim hakkımız değil, beden senin, hayat senin..

öncelikle cevabın için çok teşekkür ederim gerçekten bu konularda yorum yapmak insanı bir vebal altına sokuyormuş gibi geliyor ben çalışıyorum memurum borcum harcım var tabii boşanma da maddi açıdan yıpratıcı bir şey ama ailem maddi olmasa da manevi olarak arkamda bebeğe annem bakıcak eğer hamileliğim devam ederse ben de Allah bir çıkış yolu gösterir diye umut ediyorum bu cana kıymak istemiyorum babasız bir çocuk büyütmekten sadece onun psikolojisi etkilenir diye korkuyorum kendimle ilgili bakamam diye bir korku taşımıyorum ama boşanmalarda gerçekten büyükler kendini toparlıyor ama hırpalanan çocuklar oluyor çok zor bir durum

gercekten zor bir durum bence allah ne veriyorsa hayirlisini verir vardir bundada bir hayir bide boyle dusun bebek dunyanin en guzel seyi ona nasil kiyilirki ben gecen hafta 8 haftalik dusuk yasadim ne kadar uzuldum anlatamam esin ne diyor bu duruma belki sakinlesir degisir bebekle varmi boyle bir ihtimal allah yardimcin olsun.insan yasamadan bilemezki burdan yazmazi kolay bize

Allah sana o bebegi verdiyse vardir bir bildigi durum ne kadar kotu olursa olsun aldirma derim...

inanın sırf inancımdan dolayı aldırmama taraftarıyım sizden bu cevapları görünce daha bi rahatlıyorum gelecekle ilgili endişelerimden biri çocuğumu elimden alması ve bir de ömür boyu muhattab olma durumu bunlarda zorlanacağımı çok iyi biliyorum

aileniz arkanızdaysa ne güzel,hem anneanne bebeğede bakacakmış,diğer çocuğunuz büyük zaten okuyordur,sizinde işiniz var geçinip gidersiniz.Belkide eşiniz düzelir Allah büyüktür ne kapılar açmazki,her iki şarttada aldırmayın,yaşama hakkını Allah verdi siz söylemişsiniz bu hakkı elinden almayın,o melek size bir hediye,imtihan..
Allah yardımcınız olsun...

Cok sukur durumunuz war anneniz bakmayi kabul ediyo dogumda sonra sakin aldirmayin derim ben. Minicik bi melek o annesi belki ilerde tekrar ewlenirsiniz ewlenmezsiniz bilmiyorm ama yaş geciyo siz ewleniyim karar weriyim diyene kadr belki yasiniz gececek bence wazgecmeyin bebeginizden. Oyle aileler war ki benim ewimden mi goturdun getirme o bebegi diyolar cok cewremde. Onun icin bunu firsat bilin. Bu bi imtihan ve size cok guzel bi hediyesi olacak rabbimin

o çocuğa kıyamam diyosun sıcak aile ortamı olmayan, mutsuz bir yuvada doğup çocukluğunu adam akıllı yaşayamayacaksa . doğmasının bir anlamı varmı ?

Öncelikle içinde bulunduğun zor durumda Allah yar ve yardımcın olsun canım.hamile kalma olasılığının bu kadar düşük olduğu, esinle sıkıntılarının olduğu bir dönemde Rabbim sana bu bebeği gönderdiyse vardır bunda da bir hayır demelisin bence.İnançlarına bağlı bir insan olduğunu söylemişsin.o zaman şunu söyleyebilirim ki bu senin için büyük bir sınav.o bebek belki de senin kurtuluşun olacak.sana huzuru,mutluluğu getirecek.çaresizlerin çaresi de,dertlerin dermanı da yüce Mevla dır.O na sığın,ondan yardım dile.emin ol o sana bir çıkış yolu gösterecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…