Çaresizlik

Yasmnkk

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2020
7
0
1
35
Arkadaşlar ben eşimi severek evlendim bir tane çocuğum var. Eşimin uzmanlık eğitimi için onun memleketine evlenip yerleştim.Uzamnlik bitti eşim tekrar kendi memleketine atandı. Ama ben bir türlü bir ortam kuramadim. Sürekli yanlızım. İş yerimde birkaç arkadaşım var onlarda tayinci gidecek yani yanlızım. Ne konuşacak ne gezecek ne dertleşecek arkadaşım var. Eşim sürekli kendi arkadaşıyla geziyor çıkıyor neyse beraber gidelim eşleriyle oturalım desem binbir bahane. Yani ne beraber biseyler yapıyoruz ne dertlesiyoruz. Kaynanam görümcelerim var ama yokmuş gibi faydası yok. Artık daraldim bunu dile getiriyorum ama hep üste çıkıyor eşim. Ben buradan gitmek istiyorum ama asla kabul etmiyor. Eşim çok üşengeç biri işten gelip yatıyor uzanıyor TV telefonla vaktini geçiriyor. Artık usandım ben bu ömrümü bu şekilde eşimin memleketinde yanlız başıma geçirme fikri çok üzüyor. Eşim tayin istemiyor ailem beni reddeder diyor. Bana bı fikir verin lutfen..

Sorununuzun sebebini yaşadığınız yer değil ki. Bizzat eşiniz. Yer değiştirmenizin bu duruma bir faydası olmaz o yüzden. Beraber hiçbir paylaşımınızın olmadığı evliliğinizi gözden geçirmenizi öneririm. En azından eşli buluşmalara gitseniz çevre edinmeniz daha hızlı olurdu ama eşiniz sadece kendi keyfini düşünüyor. Başka bir yere gitseniz durum yine farklı olmaz

Haklısınız.Ne yapacak bilmiyorum

Komşularınız yok mu çaya davet etseniz, kafanız uyuşursa daha sık görüşürsünüz. Onun dışında klişe evet ama kurslara katılabilirsiniz halk eğitimde filan. Belki oralarda birileriyle arkadaşlık kurarsınız.

Komşum yaşlı birkaç teyze. Çalışıyorum kursa vakit yok.

Siz gidin. Ailesi onu reddetmesin yazik.

Valla size kalmis. Bence tayin isteyip gidin esiniz helmezse kendi bilir

Ailesinin reddetmesinden korkuyor eşiniz ama sizin onu reddetmenizden korkmuyor bence esas sorun bu.
Yani eşiniz.
Eşiniz üstüne düşeni yapsa, cehennemin dibinde olsa sıkılmazdınız.
Durumu da normalleştirmiş, sizinle ilgilenmesi, sizinle planlar yapması gerekiyor.

Evet ama yapmıyor. Ne desem yorgunum sonra yapalım yok boşver binbir bahane çaresizim yeminle

Aranızda ciddi bir iletişim ve bağ eksikliği var gibi malesef .esas sorun sizinle vakit geçirmek istememesi ve ailesinden ödünün kopması. Bari evlenip su kadınların başını yakmasa bu herifler ama kafaları almıyor işte . Hayattan ne beklediginize odaklanıp eşinizle net bir şekilde konuşun ilgilensin ailesiyle yani sizinle kaliteli vakit geçirsin ha yok diyorsada salın ipini gitsin

Ama arkadaslarina vakit ayırıyor size ayirmama nedeni nedir
Yeni evliisniz
Tanisma nekadar sürdü
2yil sürdü. Ben söylesem abartma diyor dizi izliyoruz ya nereye gidecez su durumda diye gecistiriyor. Sen kendine sorun çıkarmaya çalışıyorsun diyor. Bende gitmiyorum diyor ama evde ya telefon ya TV ben yorgunum deyip uzanıyor

Aynen dizi izleyince kaliteli vakit sanıyor

Tabii ki insan eşiyle vakit geçirmeli,gezip tozmalı ama na kadar da evli olsanız ayrı bir sosyal hayatınız olmalı.Yani eşinizin nasıl sosyal çevresi varsa sizin de olsun.Bu şekilde hayat geçmez.
Ben eşimi kendi memleketime aşık ettim resmen.Kendi memleketinin adını bile anmaz.Bunu siz de başarabilirsiniz.

ortak birşeyler bulmaya çalışın
Film oyun etkinlikler olabilir.

Nasıl başarırım peki ne yapilmali

Çalışınca insan zaten hiçbir şey zamanı kalmıyor ki
Eşinizle kafa dengi olsanız hersey daha kolay ve güzel olurdu.
Size kendini yanlız hissettiriyor.

Problem eşinizde..Sizinle oturup sohbet bile etmeyen adam eş sıfatını hak etmiyor bence..Yanlış anlamayın amaa yiyip yatayım ,istediğim zaman arkadaşlarımla gezeyim kafasında yaşadığı müddetçe sizin o evde hizmetçiden ne farkınız kalır?? Napabilirim ki demişsiniz..Rest çekeceksiniz..Ama ciddi olmalısınız..Ya kendini değiştirirsin ya da boşanırız diyebilirsiniz..Çocuğunuz var mı bilmiyorum ama yoksa bence problemleriniz çözülmeden anne olmayı düşünmeyin.Yoksa her şeyi tek başınıza yapmaya devam edersiniz..Resmen tek kişilik evlilik yürütüosunuz.Hakkınızda hayırlısı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…