Çaresizlik

bicarehayat

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2021
5
3
1
32
Merhabalar,
15 yaşında akrabası tarafından tavize uğramış sürekli sıkıştırılmış kovalanmış kaçmış bir kadınım. Yinede kendimi yetiştirmek ayaklarımın üstünde durmak için hem okudum hem çalıştım. Çalışmaya Orta okulda daha başladım. Fakir bir ailenin kızıydım. Üniversitedeyken Gece 4 de işten döner sabah 7 de okula gitmek için kalkardım. Bir paket bisküviyi sabah öğle akşam öğünü diye yerdim. Okulum bitip eve döndüğümde binbir borcun içine düştüm. Çalıştım mesai kaldım ek iş kovaladım. Ailemi düzlüğe çıkartmak için. Nihayet birşeyler normalleşmeye başladı. Evlendim. Kaynana eziyeti, hiç bir işe yardım etmeyen koca. Kredin var istifa edemezsin diye eziyet boyutunda iş için sıkıştıran yönetici derken sonunda yabancı uyruklu kadınlarla mesajlaşan kocada oldu. Hayatımda onca zorluğa rağmen hiç yardım istemedim herşeyi gögüsledim kendim altından kalkmak için bintane çaba gösterdim. Ama artık tükendim. Boşanmayı kaldıracak gücüm kalmadı. Hayatımda ilk defa birinin beni kurtarmasını istiyorum. Birgün olsun biri elimden tutup kaldırsın istiyorum. Çaresizlik iliklerime işledi tüylerim diken diken. Neden buraya yazdım ne bekliyorum bilmiyorum. Bir söz beni yeniden güçlendirsin hayata karşı tutunabileyim. Belki benim gibi biri başardığını söyler.

Beterin de beteri vardır derler ya yine de halinize şükredin çalışıyorsunuz mesleğiniz var... İş değiştirme durumunuz varsa bunu deneyin. Biraz kendinize zaman tanıyın eşinize de mesafe koyun. Siz güçlenince gerekiyorsa onu da bırakır aslanlar gibi ayakta durursunuz. Siz güçlü birisiniz. Sadece şu sıralar her şeyin üst üste gelmesi sizin gücünüzü kırmış o da geçecek kendinize inanın.

- Mesajlaşmaların fotoğraflarını çekip gizli, eşinizin göremeyeceği bir klasöre depolayın. -

Sözler yazilanlar seni bir anlığına kurtaracak. Sürekli mutluluk için bir adım atman lazım. O ortam seni huzursuz ediyorsa uzaklaş.

Pes etmeyin. Bunalmışsınız. İnsanın bazen gücü tükeniyor. Borçlar ödenir, zaten bir işiniz var. Yöneticiyi de eşinizi de bir süre düsünmeyin. Ta ki yeniden gücünüzü bulana kadar. Eğer başka bir iş bulma imkanınız varsa iş değiştirin. Ya da tayin isteyebiliyorsanız tayin isteyin. Sonra da aldatan eşinizden kurtulun. Hicbiri çözülemeyecek şeyler değil. Bu kadar zorluğa göğüs germişsiniz. Kimseye ihtiyacınız yok. Biraz dinlenin, toparlayın kendinizi. Kafanız dağılsın. Eşinizden uzaklaşın. Sonra birer birer çözersiniz.

Beterin de beteri vardır derler ya yine de halinize şükredin çalışıyorsunuz mesleğiniz var... İş değiştirme durumunuz varsa bunu deneyin. Biraz kendinize zaman tanıyın eşinize de mesafe koyun. Siz güçlenince gerekiyorsa onu da bırakır aslanlar gibi ayakta durursunuz. Siz güçlü birisiniz. Sadece şu sıralar her şeyin üst üste gelmesi sizin gücünüzü kırmış o da geçecek kendinize inanın.

- Mesajlaşmaların fotoğraflarını çekip gizli, eşinizin göremeyeceği bir klasöre depolayın. -
Fotografladım. Desteğiniz için çok teşekkür ederim. İnanın o kadar uzun zamandır mücadele ediyorum ki herşeyle artık tükenmiş hissediyorum. Tabi ki halime bin şükür benden daha kötü durumda olanlar maalesef var. Umarım herkes kendini yolunu aydınlatabilir.

Pes etmeyin. Bunalmışsınız. İnsanın bazen gücü tükeniyor. Borçlar ödenir, zaten bir işiniz var. Yöneticiyi de eşinizi de bir süre düsünmeyin. Ta ki yeniden gücünüzü bulana kadar. Eğer başka bir iş bulma imkanınız varsa iş değiştirin. Ya da tayin isteyebiliyorsanız tayin isteyin. Sonra da aldatan eşinizden kurtulun. Hicbiri çözülemeyecek şeyler değil. Bu kadar zorluğa göğüs germişsiniz. Kimseye ihtiyacınız yok. Biraz dinlenin, toparlayın kendinizi. Kafanız dağılsın. Eşinizden uzaklaşın. Sonra birer birer çözersiniz.
Haklısınız gerçekten geçen hafta şehir dışına iş başvurusu yaptım. Olumlu bir cevap alabilirsem önce şehrimi değiştiricem sonrada boşanırım. Ama başka şehirde iş bulmam çok önemli. Yaşadığım şehirde bunu yapacak gücüm hiç yok.

Haklısınız gerçekten geçen hafta şehir dışına iş başvurusu yaptım. Olumlu bir cevap alabilirsem önce şehrimi değiştiricem sonrada boşanırım. Ama başka şehirde iş bulmam çok önemli. Yaşadığım şehirde bunu yapacak gücüm hiç yok.
Ama her şeyin planını yapın, enine boyuna düşünün. Başka şehre gittiğinizde kendinizi daha mı iyi hissedersiniz yoksa daha yalnız mı? Çünkü yeni bir düzen kurmak kolay değil. Bildiğiniz bir şehir olursa daha kolay olur

Eşim şuan için herşeye tamam diyor. Boşanalım desem tamam deneyelim desem tamam diyor.
Ben de eşin istemiyo falan sandım. Boşanmamak için hiç bir sebep kalmamış ki. Sen daha iyi bilirsin tabi ama anladigima göre zaten bugüne kadar tek başına çok ta güzel ayakta kalmayı ogrenmissin. Senin o adama hiç bir ihtiyacın yok olsa da zaten kocalıga dair hiç bir vasfı yok. Daha neyi görmek istiyorsun ki o adamın yanında kalmaya devam etmek için? Ayrıca bosanmis bir kadın olmak neden kötü ben bu cümleyi duyunca çok şaşırıyorum bunlar kadınların kendi kendine sığınmak için oluşturduğu yargılar olmalı.

Back
X