Çatı darlığı

Papatyam1176

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2016
304
336
103
29
Merhaba, çatı darlığı olup sezeryan olanlar kaçıncı haftada dogum yaptınız? Doktorum 39 haftada gel gun belirleyelim dedi ilk dogumum olacak

Merhaba, çatı darlığı olup sezeryan olanlar kaçıncı haftada dogum yaptınız? Doktorum 39 haftada gel gun belirleyelim dedi ilk dogumum olacak
benim de ilk doğumum olacak, doktorum da çatı darlığı sebebiyle 39+0 a sezaryen için gün verdi ancak ben doğumun kendi kendine başlamasına karar verdim, darsa dar en azından denemiş olmak istiyorum. Çocuğuma da kendime de bu şansı vermeliyim diye düşündüm. Doktorum çatın ileri derecede dar neredeyse asla dedi normal doğuramazsın diye ama araştırdım doğum sancılarıyla bir miktar genişleme oluyormuş. Deneyeceğim yani size de mi dar dediler?

Bu ne kadar doğru olur bilmiyorum ama benim ablam içinde doktor aynı şeyi söylemişti ama ablamın normal doğum sancısı başlayınca doktoru denemeye karar verdi ve suni sancı verdi. 5 saatlik suni sancı sonucunda sadece yarım santim açılma olmuştu ve zorunlu sezaryen ile doğum yapmıştı.
Doktorunuzu dinleyin derim.

İçinize sinmiyorsa başka bir hastaneye gidip tekrar çatı muayenesi olun. Gerçekten darsa bebeğinizin doğum kanalında sıkışma riskini almayın derim. Bebekte ciddi sorunlara sebeb olabilir. Ben de çok istedim normal doğum yapmayı ama çatı darlığından dolayı bebeği riske atmamak için sezeryan olmak durumunda kaldım. Evet ilk hafta zorlandım ama en azından vicdanen rahatım.

Merhaba sezeryan ile dogum yaptım bebeğim 45 günlük oldu. Normal dogum hiç denemedim ama dogum sonrasi bile kanama kontrolü yapan hemşire catin ne kadar dar normal dogum yapamazmissin dedi. Benim aşırı darlık varmis demek ki dogum yapacak kadar acilmazmis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…