çatı darlığından dolayı sezaryan olacak var mı??????

BLUE82

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2009
118
0
96
İstanbul
Merhaba arkadaşlar. Kafam çok karışık. Yardım lütfen. 38. haftadayız dün çatı muaynem yapıldı. Doktorum çok dar ve basık olduğunu söyledi. Normal doğum yapmam mümkün değilmiş. 02 ekimde sezaryana kara verdik.....
bu durumda olan var mı????? çevredekiler kafamı çok karıştırdı. sezaryana bahane olduğunu söylüyorlar. Ama biz doktorumla şimdiye kadar hep normal doğum olarak konuşmuştuk. Hatta epidural normal olarak yapacaktımmm..

benim ctesi bakacak catiya. ama doktorum bebeginin kafasi 2 hafta onden gidio dogumun zor olur sezeryan yapabiliriz dedi.heleki catida fazla genis deilse %100 yapar :umursamaz:

ben çatı darlığından sezeryan oldum sancılarımda başlamıştı ve açılma vardı ama çok zor olur bebek sıkıntıya girer dedi dr. iyikide olmuşum bebeğim içerde kakasını yapmış normal doğuma zorlasam o sürede sıkıntıya girermiş.

hiç kafan karışmasın druna güven ne diyosa o dur. bizim milletimiz böyle işde sezaryan lafı duyunca hemen ammmaaann drun bahanesiii ıvır zıvır laflar etmeye bayılırlar. salla gitsin drunu dinle gerisine kulaklarını tıka allah korusun bişey olsa kimsenin umurunda olmaz sezaryan tükaka diyenlerin hepsi çil yawrusu gibi dağılır.

hiç kafan karışmasın druna güven ne diyosa o dur. bizim milletimiz böyle işde sezaryan lafı duyunca hemen ammmaaann drun bahanesiii ıvır zıvır laflar etmeye bayılırlar. salla gitsin drunu dinle gerisine kulaklarını tıka allah korusun bişey olsa kimsenin umurunda olmaz sezaryan tükaka diyenlerin hepsi çil yawrusu gibi dağılır.

doğru söylüyorsun gerçekten.... önemli olan bebeğimin sağlığı.... laflara tıkamaya çalışıyorum kulaklarımı. çok teşekkür ederim.... sağol....

aynı şey bendede oldu normal doğumu çok ama çok isterken doktorum çatın biraz dar ilk doğumun zorlayabilir bence sezeryan yapalım derim,ama çok istiyorum normali dersen onuda deneriz ama risk görürsem sezeryana dönerim dedi,bende düşündüm bebeğimi riske atmamak için sezeryana gün aldım ve dedim ki bebeğim önce gelmeye karar verirse normali deneyebilirim dedim ve öyle oldu,5 gün sonra suyum geldi ve 4cm açılmayla hastaneye yattım,asistan çatın gayet iyi dedi,doktorumu aradı falan ve sonra muayene esnasında kendini kasmış olabilirsin çatını dar hissetmiştir hoca,herşey normal dedi,doktorum geldi baktı hiç çatın dardı senin falan demedi,normal yapmak istiyorsun demek bak şimdiden söyliyim normal doğum doğal bir süreçtir hiçbirşey hissetmiyceksin diyemem sadece ağrın olmayacak,sonra sezeryan istersen dönüşün olmaz dedi ,yani hala sezeryan için diretiyo beni korkutarak,valla çatır çatırda doğurdum çok şükür.
diyeceğim şu ki bence nacizane fikrim,içinde bir soru işareti varsa bir kerelik başka bir doktora git ve çatı muyenesi ol aynı şeyi derse o zaman ne mutlu.
hayırlı doğumlar şimdiden.

aynı şey bendede oldu normal doğumu çok ama çok isterken doktorum çatın biraz dar ilk doğumun zorlayabilir bence sezeryan yapalım derim,ama çok istiyorum normali dersen onuda deneriz ama risk görürsem sezeryana dönerim dedi,bende düşündüm bebeğimi riske atmamak için sezeryana gün aldım ve dedim ki bebeğim önce gelmeye karar verirse normali deneyebilirim dedim ve öyle oldu,5 gün sonra suyum geldi ve 4cm açılmayla hastaneye yattım,asistan çatın gayet iyi dedi,doktorumu aradı falan ve sonra muayene esnasında kendini kasmış olabilirsin çatını dar hissetmiştir hoca,herşey normal dedi,doktorum geldi baktı hiç çatın dardı senin falan demedi,normal yapmak istiyorsun demek bak şimdiden söyliyim normal doğum doğal bir süreçtir hiçbirşey hissetmiyceksin diyemem sadece ağrın olmayacak,sonra sezeryan istersen dönüşün olmaz dedi ,yani hala sezeryan için diretiyo beni korkutarak,valla çatır çatırda doğurdum çok şükür.
diyeceğim şu ki bence nacizane fikrim,içinde bir soru işareti varsa bir kerelik başka bir doktora git ve çatı muyenesi ol aynı şeyi derse o zaman ne mutlu.
hayırlı doğumlar şimdiden.

teşekkür ederim sağol. Bi düşüneyim bu başka doktor fikrini :bbo: güle güle büyüt sende bebeğini....

bencede çatı muayenesi tekrar ol bu benim fikrim normal doğumu bekle ben önceden çatı muayenesi olmadım doğum başladı baktılar doktorum ve üç ebe çatın dar normal doğum yapamazsın dediler belkide bende kendimi çok kastım ondan öyle hissettiler doktora normal istediğimi söyledim ikisini de çekersin normal olmaz sezeryana döneriz dedi bende sezeryanla doğum yaptım şu an 3.5 aylık bebeğim var keşke normal doğumu denesydim diyorum çünkü sezryanın sonradan sıkıntısı çok

benim de çatım dar olduğu için sezaryen oldum. normali çok istiyordum. ama çatı muayenesinde imkansız dedi doktorum. gece 3'te acilde gelsen seni sezaryene alıcam dedi. bi deneyelim belki olur bile demiyorum,imkansız dedi. hatta o kadar dar ki sen ilişkilerinde bile zorlanıyorsundur, 2 parmağım zor girdi dedi. ve haklıydı da:utangac: bende hiç diretmedim ve sezaryen oldum. herşeyde bi hayır vardır canım. ben normali beklesem belkide bebeğimi kaybedecektim. çünkü doğduğunda solunum problemi vardı, karnımda su yutmuş. ilk gece küvözde kaldı.

benim de çatım dar olduğu için sezaryen oldum. normali çok istiyordum. ama çatı muayenesinde imkansız dedi doktorum. gece 3'te acilde gelsen seni sezaryene alıcam dedi. bi deneyelim belki olur bile demiyorum,imkansız dedi. hatta o kadar dar ki sen ilişkilerinde bile zorlanıyorsundur, 2 parmağım zor girdi dedi. ve haklıydı da:utangac: bende hiç diretmedim ve sezaryen oldum. herşeyde bi hayır vardır canım. ben normali beklesem belkide bebeğimi kaybedecektim. çünkü doğduğunda solunum problemi vardı, karnımda su yutmuş. ilk gece küvözde kaldı.

Teşekkür ederim. Hayırlısı böyleymiş napalım. Ben de çok normal istiyordum ama olmadı malesef. Yarın giriyorum sezaryana.... :sm_cool:

benimde ilk bebeğimi izmitteki doktorum catı darlığından dolayı sezeryan yaptı.ikinci bebeğime 2.5 ay önce tekrar sezeryan oldum.trabzona gittiğim için doktorum bana neden sezeryan olduğumu sordu bende doktor öyle öngördü dedim.beni catı muanesine aldığında catın cok dar bu nasıl iş tamam dayan biraz dişini sık demiişti.iki farklı doktor aynı seyi söyledi.ayrıca iki sezeryanımda da hiç çekmedim.çokda memnun kaldım.benden 2 hafta önce doğum yapan bi arkadasım ben ne olursa olsun normal yapıcam demişti.onada doktor aynı seyi söylemişti..ölümlerden döndü.arkadasım cok diretti çünki normal olması için.doktor artık eşine bi karar verin ya bebek ya anne yada sezeryan demiş.bazı doktorlar para için diyebiliyor.ama coğunun doğru söylediğine inanıyorum.gecenlerde bi sezeryan videosu izledim ve sok oldum adam kaasap gibi kesiyordu.ne 8 katı 80 kat kesti.çok zor bi iş sezeryan işi.normal doğum yaptırmak daha kolay.ve bugün eşim bana geldi ve dediki devlet hastanesinde ve özel hastanede sezeryan yapan doktorlara para verilmiyormus.normal yola sevk eden ve yaptıran doktorlara para verilecekmiş dedi.Allahım doğum yapacak herkesin yardımcısı olsun normal yada sezeryan herseyin hayırlısı olsun.bebeklerinizi sağlıkla kucaklarınıza alırsınız inşallah

aynı problemle bende karşılaştım arkadaşlar..çatı muayenesinde dr.çok dar ve basık çatın dedi...normal yapman çok zor dedi..ben çok normal istediğim için 1 hafta sonra tekrar muayeneye çağırdı o zaman karar verelim diye...1 hafta sonra gittim tekrar muayene etti 3cm. açılma var bu gece bekleyelim normal belki olur dedi...o gece eve geldim hiç bir doğum belirtisi olmadı...ertesi gün yine gittim hala 3cm açılma vardı..ve dr.um beklemeye gerek görmedi normal zaten çok zor diyerek sezeryana aldı...şükür bi problemle karşılaşmadım...umarım sende bi avazda kurtulursun..

hayatım doktorun ne diyorsa onu yap derim. Ben de normal doğum yapmak istiyordum . çatım darmış olmadı. üzüldüm ama. sonrasında düşündüm iyiki sezeryan olmuşum. ben belki sonrasında biraz zorlandım ama( bebeğime bakım anlamında annem yardımcı oldu) bebeğimi emzirdim. hemen hastanedeki ikinci gün ayağa kalktım.bebeğim sağlıklı ve onun için sıfır risk vardı. o herşeye değer. sezeryandan sonra 1 yıl ağır kaldırmama konusunda dikkat etmen gerekiyor. ama olsun. bebeğini görünce herşeyi unutursun. sağlıklı doğumlar.

Back
X