Cati muanesi

mscelik6565

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2020
64
24
38
28
Merhabald kizlar cati muanesi oldum 35+5 haftaligim ebe rahim boyu kisalmis ve bebegin kafasi elime degdi dedi buyuk ihtimal 40 tamamlanmaz dedi sanci var ama ilk gebelik bilmiyorum cok ara ara ve duzensiz Basina gelen varmi bu durum ? Yada ne zaman dogum olur erken olabilir dedi

40 haftayı tamamlayacak diye bir şart yokki
Bebeğiniz 36 haftalık olmuş Maşaallah çok küçük çok erken değil
Tedirgin olmayın
Açılma vs den bahsedilmemiş
Hep yatın vaktiniz gelinceye kadar, yürüyüş yapar, iş yapar, hareket ederseniz doğumu hızlandırırsınız

neden çatı muayenesi oldunuz? Bir sorun mu vardı? Doktorla görüşüp konuştunuz mu?

Nst ye bağlandınız ve sancı mı çıktı?
İlk gebelik, heyecan, korku, bilinmezlik….herşeyi sancı sanıyor olabilirsiniz.

Bi kac gundur karnim agiriyodu ebeye soyleyince muane edelim mi dedi bende evet dedim oyle bakildi acillma varmiydi hatirlamiyom bugun bi mail atip ogreniyim ama ara ara hafif regl sancisi gibi bi sancim var ve cok duzensiz yani oyle belirli araliklarla degil

Stres yapmayın son haftalarda böyle şeyler oluyor.
Bir doktorla görüşmenizi öneririm imkan varsa.
Yoksa da sıkıntı etmeyin yatın hep. Doğumun başladığını anlarsınız zaten :)
Sağlıkla alın kucağınıza İnşaallah :)

Nstye niye bağlanmadınız 32 sonrası rutin değil mi zaten?

Yok ya siz illa gidin doktora. Erken doğum ihtimalinde bebişin gelişimi için iğne yapılıyor, belki gereklidir.

Nstye niye bağlanmadınız 32 sonrası rutin değil mi zaten?
Ben turkiyede yasamiyorum canim burdada ntsye bir keresinde sadece baglandim oda idrar yolu enfeksiyonu var bende onun sancisiymis meger baya siddetlenince gitmistim 29 haftada ondan sonrada hc ntsye bağlanmadim

Bebeğin en geç gelişen organı akciğer
Bazen erken doğum riski olduğunda doktor bebeğin durumuna göre akciğeri hızla gelişsin her an doğuma hazır olsun diye iğne yapıyor
Ben 7 aylık doğmuşum kuvezde kalmışım bir süre mesela

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…