Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
vajınısmus sorunu mu vardıMerhabalar şimdi üye oldum sürekli bişeyler okudum sizlerden 1.5 yıldır. 27+3 haftalik hamileyim çatı muayenesinden çok korkuyorum. Sebebi hala tam ilişkiye girmemiş olmam yani her konuda yardıma ihtiyacım var(
Merhabalar şimdi üye oldum sürekli bişeyler okudum sizlerden 1.5 yıldır. 27+3 haftalik hamileyim çatı muayenesinden çok korkuyorum. Sebebi hala tam ilişkiye girmemiş olmam yani her konuda yardıma ihtiyacım var(
Vajinismusu belkide bu sekilde yenebilirdin, zaten sancidan o agriyi hissetmeyeceksin ki? .. doktorlarin hastalariyla bu denli sezeryan senaryolari yapmalarini anlamiyorum Turkiye'de.. gercekten cok uzucu.vajınısmus sorunu mu vardı
vajınısmuslulara catı muayenesıde yapmıyorlar normal dogumuda pek onermıyor doktorlar
bende vajınısmustum sezeryan olcam oyuzden doktor oyle onerdı
4. denemede hamıle kaldım doktor normal dogum yaparsan yıne bı travma yasarsın pek onermıyoruz son aya kadar kendını dınle kendınden emın ol denemek ıstıyorum dersen tum bılgımle yardımcı olucam ama genelde sezeryan tavsıye edıyoruz ve catı muayenesı yapmıyoruz dedı
doktorunuzla acıkca konusun derım
Kacinci haftada yapiyorlar bu muayneyi?
Hamile kalmadan önce psikoloğa gitmiştik vajinismus değil heralde çünkü ada olsa yapıyoruz ama tam olmadı o az haliyle hamile kaldım. Doktorum çatı muayenesi yapıcaz derse mecburen anlaticam durumumu..vajınısmus sorunu mu vardı
vajınısmuslulara catı muayenesıde yapmıyorlar normal dogumuda pek onermıyor doktorlar
bende vajınısmustum sezeryan olcam oyuzden doktor oyle onerdı
4. denemede hamıle kaldım doktor normal dogum yaparsan yıne bı travma yasarsın pek onermıyoruz son aya kadar kendını dınle kendınden emın ol denemek ıstıyorum dersen tum bılgımle yardımcı olucam ama genelde sezeryan tavsıye edıyoruz ve catı muayenesı yapmıyoruz dedı
doktorunuzla acıkca konusun derım
Bende aslında bu durumu normal doğumla yenmek istiyorum ama bu çatı olayı beni çok korkutuyor. Kafamda öyle şeyler kuruyorum ki her gece Rüyalarımda artık. Normal olsun diyorum orası zaten genişler diyorum sonra rahat bi şekilde artık iliskiyede girebilirim diyorum sürekli böyle kendi kendime konuşuyorum.Vajinismusu belkide bu sekilde yenebilirdin, zaten sancidan o agriyi hissetmeyeceksin ki? .. doktorlarin hastalariyla bu denli sezeryan senaryolari yapmalarini anlamiyorum Turkiye'de.. gercekten cok uzucu.
mevzu dogum yapmak degıl kı :)Vajinismusu belkide bu sekilde yenebilirdin, zaten sancidan o agriyi hissetmeyeceksin ki? .. doktorlarin hastalariyla bu denli sezeryan senaryolari yapmalarini anlamiyorum Turkiye'de.. gercekten cok uzucu.
Yani vajinismus olup olmadığımı psikolojik yada fizyolojik doktorum ile konuşmadan yada muayene olmadan anlayamam öylemi?mevzu dogum yapmak degıl kı :)
bu bambaska bırsey
vajınısmusu yenıp normal dogum yapan var ama bu oldukca az...
benım vajınısmus olma nedenım psıkolojık degıl mesela
vajına genısletme amelıyatı olmak zorunda kaldım ve 4 dıkısım var genısletılırken catladıgı ıcın :)
cektıgım acılardan dolayı vajınısmus oldum
kısının hıkayesını tam bılmedıgımden dırek doktorla konusması daha dogru olur
3 farklı doktora gıttım ucude bana aynı seyı soyledı
devlet hastanesıde; ozelıde ...
kesınlıkleYani vajinismus olup olmadığımı psikolojik yada fizyolojik doktorum ile konuşmadan yada muayene olmadan anlayamam öylemi?
Peki anlattığım zaman da yine alttan bakar mi Kasım ortasında gitcez mesela alttan muayene ederimi .kesınlıkle
evlılıgının basından berı ılıskı durumunu bu konuda ne dusundugunu eger canın acıyorsa nasıl bı acı oldugunu hepsını anlatmalısın
en dogru kararı bırlıkte verırsınız boylelıkle
belkıde hıcbısey yokturdur bosuna stres yaparak gecırıyosundur gunlerını...
belkı sana cesaret gelıcek doktorun anlattıklarından
en ıyısı doktora herseyı anlatıp acıkca konusmak tum endıselerını soyle
onlara boyle hasta coook gelıyor normal onlar ıcın
bakmasına gerek olur mu bılmıyorum ,eger sen ıstemezsen bakmazPeki anlattığım zaman da yine alttan bakar mi Kasım ortasında gitcez mesela alttan muayene ederimi .
Sağolun. Yani bi şekilde cozmem gerek sonuçta bebeğim doğacak inşallah bundan da hiç bir kaçışım yok allah yardımcımız olsun. Ama yinede çok tedirginim ve korkuyorum.bakmasına gerek olur mu bılmıyorum ,eger sen ıstemezsen bakmaz
sahsen ılk gıttıgımde bana altdan muayene de bakmadı sadece sıkayetlerımı derdımı dınledı bılgıler verdı
2. gıttıgımde baktı ama aparat kullanmadan yanı vajınal ultrason falan hıc kullanmadı
belkıde canımın acımasına neden baska bırseydır dıye
''endıselenen canı acıyan bırıne bıde altdan muayene etmem bana guven'' dedı doktor oyuzden muayeneye ızın verdım
hıcde acımadı bırsey de olmadı
hatta ıyıkı bakmıs mantarım varmıs :) onuda aradan cıkarmıs olduk
yok yok hıc endıselenme hayatda cozumu olmayan bırsey yokSağolun. Yani bi şekilde cozmem gerek sonuçta bebeğim doğacak inşallah bundan da hiç bir kaçışım yok allah yardımcımız olsun. Ama yinede çok tedirginim ve korkuyorum.
Ben çok korkarım kendimi herşeyle teselli etmeye çalışıyorum buda böyle olcak diye sonra tekrar bi korku oluyor içimde sonra bi teselli daha sanki beynimin içinde iki kişiyiz konusyoz öyle :) ben ilk kanimida nikah işlemlerinde aldirdim çok korkarım bu muymus dedim tetanos aşimdada öyle o anki hallerimi görsen iz çok gulersiniz ama hepsinde de bumuymus dedim buda öyle olur inşallah. İlişkiye rahat girebilseydim bu kadar Korkmazdim ama ya olacak ya olacak işte. .yok yok hıc endıselenme hayatda cozumu olmayan bırsey yok
hıc korkulacak bırsey degıl
hatta acıkcası bana bu ay bı cesaret geldı
daha bı guclenıyorsun sankı vucut kendını herseye hazırlıyor
ınan guven kendıne hıc korktugun gıbı bırsey degıl
bunca kadın doguruyoroyle dusun...
:) soyle ornek verımBen çok korkarım kendimi herşeyle teselli etmeye çalışıyorum buda böyle olcak diye sonra tekrar bi korku oluyor içimde sonra bi teselli daha sanki beynimin içinde iki kişiyiz konusyoz öyle :) ben ilk kanimida nikah işlemlerinde aldirdim çok korkarım bu muymus dedim tetanos aşimdada öyle o anki hallerimi görsen iz çok gulersiniz ama hepsinde de bumuymus dedim buda öyle olur inşallah. İlişkiye rahat girebilseydim bu kadar Korkmazdim ama ya olacak ya olacak işte. .
Ay valla aynı ben kendimi gördüm gerçekten bende ağda yapamam canım yanacak diye. Normal doğum olmasini istiyorum o acıyı o bebeğinin ordan çıkışını bildiğim halde ama ilişkiye gelince cesaret yok bende o arkadaşın gibi olcam heralde :):) soyle ornek verım
ılıskıde canı acıyan hala aşamamış arkadasım 4. cocugunu dogurdu normal sekılde :)
vajınısmus degıldı fakat canı hep acıdıgı ıcın nefret edıyorum gece olunca dıyordu
oda ıgneden korkar agda bıle yaptıramazdı
bana korkmıyım dıye cesaret vermek ıcın anlattı bende sana soylıyım![]()
Canim bu konuda ne diyecegimi bilmiyorum, bende ara ara dogumu goruyorum ruyamda biraz beni korkutuyor, ama ben bebegimin sagligi icinde istiyorum, normal yolla dogum bebekler icin her zaman en sagliklisi. En onemlisi erken alinmiyor, zamanini bekliyor ve gelisimini tam tamamlamis oluyor, ve cigerlerinin acilmasi icinde birebir.. diger bebekler daha sorunlu oluyor cunku. Ben bu duyguyu tatmak istiyorum..Bende aslında bu durumu normal doğumla yenmek istiyorum ama bu çatı olayı beni çok korkutuyor. Kafamda öyle şeyler kuruyorum ki her gece Rüyalarımda artık. Normal olsun diyorum orası zaten genişler diyorum sonra rahat bi şekilde artık iliskiyede girebilirim diyorum sürekli böyle kendi kendime konuşuyorum.![]()