Çatı muayenesi yardım edin lütfen. ..

Canim bu konuda ne diyecegimi bilmiyorum, bende ara ara dogumu goruyorum ruyamda biraz beni korkutuyor, ama ben bebegimin sagligi icinde istiyorum, normal yolla dogum bebekler icin her zaman en sagliklisi. En onemlisi erken alinmiyor, zamanini bekliyor ve gelisimini tam tamamlamis oluyor, ve cigerlerinin acilmasi icinde birebir.. diger bebekler daha sorunlu oluyor cunku. Ben bu duyguyu tatmak istiyorum..
Ben her gun ayri bisey goruyorum. Bugunde normal dogumdan sonra dikis atiyorlardiBende ilk başta bebeğim için normal istiyorum. kendim içinde sağlıklısi bu adı üstünde normal. Bakalım hayırlısı güzel olan olur inşallah hakkımızda.

mevzu dogum yapmak degıl kı :)
bu bambaska bırsey
vajınısmusu yenıp normal dogum yapan var ama bu oldukca az...
benım vajınısmus olma nedenım psıkolojık degıl mesela
vajına genısletme amelıyatı olmak zorunda kaldım ve 4 dıkısım var genısletılırken catladıgı ıcın :)
cektıgım acılardan dolayı vajınısmus oldum
kısının hıkayesını tam bılmedıgımden dırek doktorla konusması daha dogru olur
3 farklı doktora gıttım ucude bana aynı seyı soyledı
devlet hastanesıde; ozelıde ...
Canim vajina darligi farkli bir mevzu.. hani icerde bir tahribat yaparmi yaparsa nasil bir mudahale yapilir hic bir fikrim yok.. psikolojik olan kismini yenmesi icin belkide bir cogu icin bu bir firsat, cunku teyzemde birebir yasamis ve dogumdan sonra bu sorundan kurtulmus :)

Canim vajina darligi farkli bir mevzu.. hani icerde bir tahribat yaparmi yaparsa nasil bir mudahale yapilir hic bir fikrim yok.. psikolojik olan kismini yenmesi icin belkide bir cogu icin bu bir firsat, cunku teyzemde birebir yasamis ve dogumdan sonra bu sorundan kurtulmus :)
işte buna en ıyı doktorla konustukdan sonra hasta-doktor ortak karar verır :KK66:
bız yanlıs yonlendırmeyelım zıra dogum herkesde farklıdır aynı kadının her dogumu bıle farklıdır
vajınısmus degılmıs zaten
kı vajınısmusuda yasamayan bılmez
dedıgım gıbı normal doguran var ama bu cok az :KK66:
vajınısmus kaslarını kontrol edememek zaten
kaslarını kontrol edemedıgın bı yerde dogum anında bebegı sıkıntıya sokma ıhtımalı var
kımısı ıcın ıyıdır kımısı ıcın daha kotu
hıc bı sorun olmayıp dogumdan sonra vajınısmus olanda var
buna doktora gıttıkden sonra konu sahıbı karar versın
bende senın gıbı sadece bıldıklerımı ve kendı yasadıklarımı paylastım

Merhabalar şimdi üye oldum sürekli bişeyler okudum sizlerden 1.5 yıldır. 27+3 haftalik hamileyim çatı muayenesinden çok korkuyorum. Sebebi hala tam ilişkiye girmemiş olmam yani her konuda yardıma ihtiyacım var :KK43:(

ama nasıl hamile kaldınız ki vajinusmus varken.Çok afedersiniz meraktan soruyorum.Bilmiyordum yaa vajinismus olunca sezeryan olunduğunu da.Hiç alttan muayene felan olmadınız mı peki ?

Hamile kalmadan önce psikoloğa gitmiştik vajinismus değil heralde çünkü ada olsa yapıyoruz ama tam olmadı o az haliyle hamile kaldım. Doktorum çatı muayenesi yapıcaz derse mecburen anlaticam durumumu..

ah pardon yeni okudum tatlım.

arkadas vajınısmus degıl kı
vajınısmus varmı dedım hayır dedı
vajı yasayan benım :)

ama nasıl hamile kaldınız ki vajinusmus varken.Çok afedersiniz meraktan soruyorum.Bilmiyordum yaa vajinismus olunca sezeryan olunduğunu da.Hiç alttan muayene felan olmadınız mı peki ?
Mesajınızı yeni okudum. Ya açıkça söyliyim az birsey giriyordu içime bosalacak kadar öyle oldu iste

ya benim aciycak korkum yokta muayenenin kendisine karsi bi antipatim var ama normal dogum istedigim icin katlancam. ne zaman yapar doktor bilmiyorum ama heralde 4 haftam falan daha vardir die tahmin ediyorum.

Back
X