• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çatı muayenesi

Sylvia Plath

Bütün dünya ölüme düşer kapattığımda gözlerimi.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2014
1.894
3.443
158
Hanimlar merhaba

37+2 deyim. Bugün çatı muayenesi oldum ve inanılmaz zorlandım. Doktorum sanki parmaklariyla değil de bütün koluyla muayene etti beni.

Sunu merak ediyorum. haftaya yine kontrolüm var. Artık her kontrol bu şekilde mi muayene olacağım yoksa açılma vs için yapılan muayene bundan farklı mı? Daha mı yuzeysel? Tecrübeli arkadaşlar bilgilendirirseniz çok memnun olacağım.

Yapmayın. Ben diğerleri daha hafif olur sanıyordum. Demek bu acıyı doğum olana kadar çekeceğim. Sağlık olsun : (

İki normal Doğum yaptım hiç acımadı muamelede tabi birazcık acı oluyor ama aman aman değil. İlişki bence daha zor. Niye acıdı senin acaba

Bugün kontrolüm vardı. Doktorum bana bebeğin önden gidiyor çatı muayenesini 36. Haftada yapalım dedi. Boyun uzun kolay dogum yaparsın dedi. Ama ben yapmak istemiyorum. Çok korkuyorum :(

Her hafta yapılacak mecbur. Benim gibi kaçmazsanız o başka. Çatı darlığı yüzünden 38'e kadar kaçtım muayeneden.. bir de el hafifliği ile alakalı bir durum bence. İki ebe yaptı acımadı bir tane vardı ki canımdan can aldı...

Bugün kontrolüm vardı. Doktorum bana bebeğin önden gidiyor çatı muayenesini 36. Haftada yapalım dedi. Boyun uzun kolay dogum yaparsın dedi. Ama ben yapmak istemiyorum. Çok korkuyorum :KK43:
Normal doğumdan mı korkuyorsunuz ? Doktorunuza söyleyn o zaman bunu ... Korkulacak bişey yok. Kasık karın ve bel ağrısı dışında vajina acısı ağrısı yaşamıyorsunuz merak etmeyin.

İki normal Doğum yaptım hiç acımadı muamelede tabi birazcık acı oluyor ama aman aman değil. İlişki bence daha zor. Niye acıdı senin acaba

İlişki konusunda bu zamana kadar biraz bile acı hissetmedim ama bugün resmen masada kalacaktım. eldivenli ve kuru parmaklarını hart diye soktu ve o kadar ittirdi ki, o kadar sert hissettim ki nefesim kesildi. Bir de bitmek bilmedi sanki. Parmaklarını içeride sağa sola değdirdikçe acılar ve saniyeler geçmek bilmedi. Bittiğinde şok olmuştum. : (

Bugün kontrolüm vardı. Doktorum bana bebeğin önden gidiyor çatı muayenesini 36. Haftada yapalım dedi. Boyun uzun kolay dogum yaparsın dedi. Ama ben yapmak istemiyorum. Çok korkuyorum :KK43:

Benim de ilk ve ben de korkuyorum ama doktor bana şöyle dedi: Birkaç santim açılmam olunca belimden uyuşturucu bir iğne yapacaklarmış ve sonrasında ne doğumda ne de dikişte acı hissetmeyecekmişim. epüdral anestezi mi, doğum mu diyorlar buna emin değilim. Bu şekilde doğum yapan arkadaşlar varsa, anlatsalar biraz keşke.

Her hafta yapılacak mecbur. Benim gibi kaçmazsanız o başka. Çatı darlığı yüzünden 38'e kadar kaçtım muayeneden.. bir de el hafifliği ile alakalı bir durum bence. İki ebe yaptı acımadı bir tane vardı ki canımdan can aldı...

Aynı şekilde bana da canımdan can alanı denk geldi ve doğuma kadar sürecek ne yazık ki.

İlişki konusunda bu zamana kadar biraz bile acı hissetmedim ama bugün resmen masada kalacaktım. eldivenli ve kuru parmaklarını hart diye soktu ve o kadar ittirdi ki, o kadar sert hissettim ki nefesim kesildi. Bir de bitmek bilmedi sanki. Parmaklarını içeride sağa sola değdirdikçe acılar ve saniyeler geçmek bilmedi. Bittiğinde şok olmuştum. : (
Parmaklarına jel sürmedi mi? Benim muayenemi yaparken doktorum jel sürmüştü önce parmaklarına. Sonra onu iyice yaydırıp öyle yaptı muayeneyi. Acıdan çok irkildim. Sizin bence o yüzden çok acımış olmalı.

Ay bunları okudukça korkuyorum ben : ( çok istiyorum normal doğumu. Normal doğumda gerçekten sadece bel karın kasık ağrısı mı oluyor? Ben en çok vajina ve perine bölgesi acıyacak yırtılacak diye korkuyordum.

CANım bi daha ki muanede mutlaka jel sıkmasını iste. Nasıl bi cani o. Defalarca alttan çatı muaneSi oldum bi kere kuru eliyle yapmadı ne ebe ne Dr kar.

Benim daha çok var ama ben bile şimdiden açıklık muayenesi oldum ve gerçekten berbat biley zaten sancım vardı ve ağladım birazda bağrmış olabilirim. Belkide sancım olduğundan o kadar canım yandı ama yine de hiç hoş bişey değildi.:(

Parmaklarına jel sürmedi mi? Benim muayenemi yaparken doktorum jel sürmüştü önce parmaklarına. Sonra onu iyice yaydırıp öyle yaptı muayeneyi. Acıdan çok irkildim. Sizin bence o yüzden çok acımış olmalı.

Jel sürdüğünü görmedim yine de günahını almak istemiyorum ama sürmüş olsaydı, yine bu kadar acı hisseder mıydım onu da bilmiyorum. Tek sebep jel miydi yoksa eli mi ağırdı anlayamadım. Çok kibar bir doktordur halbuki. Beni uyarsaydi keşke, çok ani oldu, resmen nutkum tutuldu.

CANım bi daha ki muanede mutlaka jel sıkmasını iste. Nasıl bi cani o. Defalarca alttan çatı muaneSi oldum bi kere kuru eliyle yapmadı ne ebe ne Dr kar.

Şimdi düşünüyorum da, jel surmus olsaydı parmaklarının girişini sanki etimi yararcasina hissetmezdim. Jeli mi bitmisti acaba, anlamadım ki.

O bölge de o kadar tahriş olmuş gibi bir ağrı var ki, bu da ben de her dakika lavaboya gitmek hissi uyandırıyor. Yoruldum. Haftaya jel konusuna özellikle dikkat edecegim.

Benim daha çok var ama ben bile şimdiden açıklık muayenesi oldum ve gerçekten berbat biley zaten sancım vardı ve ağladım birazda bağrmış olabilirim. Belkide sancım olduğundan o kadar canım yandı ama yine de hiç hoş bişey değildi.:KK43:

Benim sancim olmadigi halde, o kadar acı çektim ve bağırmamak icin direndim sizi dusunemiyorum bile.

Bu muayene gerçekten berbat bir şey. Başka bir yolu olsaydı keşke.

Benim sancim olmadigi halde, o kadar acı çektim ve bağırmamak icin direndim sizi dusunemiyorum bile.

Bu muayene gerçekten berbat bir şey. Başka bir yolu olsaydı keşke.
Ah keşke şahsen bu açıklık muayenesinden şimdiden çok gözüm korktu. Çatı muayenesiyle aynı mı oluyo yoksa o farklı bişey mi?

Back
X