çatı muayenesi

KuzeyinGelini

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2010
603
6
116
İstanbul
merhaba kızlar 35 haftalık hamileyim. ne zaman çatı muayenesi olunuyor ve ve nasıl yapılıyor bilen var mı ? hazırlıksız yakalanmak istemiyorum ((

genelde 37. haftanın sonu 38. hafta gibi yapılıyor bazıları dahada geç neden yapılmadı diye endişeleniyor ama sanırım doktor ultrasonda bebekte aşırı bir irilik falan görmezse yapmıyor bana ilk olarak 38+3 de yapılmıştı. tabi doktorlar kendini kasmazsan acımaz diyor ama kasmamak ne mümkün

Ablama sordum, parmağını koyup açtı, parmaklarını açarak kaç cm açıldığını söyledi dedi. bakmamış bile doktoru. hatta çatal mı ne deniyor ona bile yatırmamış.
nette baktım, bi alet var, onu koyup açıyorlarmış ((
acır ama yaaa, bağırırım kesin avaz avaz utanç da cabası ((

korkulcak bi durum 35. haftamdan sonra her hafta yapıldı erken doğum riskimden dolayı ilkinde çok kasmıştım kendimi acımıştı ama dayanılmayacak kdar değil diğerlerinde rahat oldum ve acımadı benim dr.umda eliyle konrol etti onlar bu işin uzmanı anlıyorlar elleriylede merak etmee

benim de erken doğum ihtimalim var bu olaylar ilk başladığında rahim ağzında açıklık var mı diye parmağını sokmuştu doktor eğer oysa çokta korkulacak bişey yok.. gerçekten kendinizi sıkmazsanız hiç acımıyor... 34ten sonra her an doğum olabilir dedi doktor.. yani toplasan 4-5 haftam kaldı.. herhalde önümüzdeki randevuda kontrol eder beni de.

Benim de 4 gün sonra bakıcak.Açılmayı mı ölçüyorlar bu muayenede? Yoksa rahimin normal doğuma müsait olup olmadığını mı? Ya açılma varsa doğuma mı alıyorlar hemen sancısız falan?bilmiyorumkismile Sanırım korkmaya başladım eyvahedigeldismile

Benim doktorum 35 i haftadan sonra çatı muayenesi yapacağını söyledi.

ama benim eş aşağıda olduğu için belki bakmayabilir bu ay sonunda yapacak 3 haftamız kaldı çünkü.

Çatı muayenesi doğum kanalları normal doğuma uygun olup olmadığı için yapılıyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…