Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
arkadaşlar yarın kontrole gidecem ve doktorum bumayenede alttan muayene yapacağını söyledi 36.haftamızdayız ve ne iye böyle bi muayene yapacağını anlamadım..sezeryan olacak doğumumda..yine de çatı muayenesi mi yapacak?nasıl oluyor bi de bu muayene?
Ben de 37. haftamdayım yarın dr a gideceğim. Bana da çatı muayenesi yapacakmış, çünkü normal doğum istiyorum sizinki kesin sezaryansa niye yapacak bilemiyorum.
Ve bugün gitmi$ olmaniz gerekiyor... Nasil yapti mi doktor çati kontrolu? Nasil geçti?
Kimseyi korkutmak istemem ama hayatımdaki en acı veren şeydi. Doktor tam anlamıyla vajinusmus olduğumu ve asla normal doğum yapamayacağımı söyledi onun hastanesinde. O na göre ben ancak devlette zeynep kamil gibi bir hastanede 40 kişinin tutmasıyla çocuğu sakat bırakma riskini de göze alarak doğurabilirmişim.
Arkadaşlar gerçek böyle mi, muayenede zorluk çekenler normal doğum yapamazlar mı?
Kimseyi korkutmak istemem ama hayatımdaki en acı veren şeydi. Doktor tam anlamıyla vajinusmus olduğumu ve asla normal doğum yapamayacağımı söyledi onun hastanesinde. O na göre ben ancak devlette zeynep kamil gibi bir hastanede 40 kişinin tutmasıyla çocuğu sakat bırakma riskini de göze alarak doğurabilirmişim.
Arkadaşlar gerçek böyle mi, muayenede zorluk çekenler normal doğum yapamazlar mı?
Cevabınız için teşekkür ederim. Ben ileri derecede vajinusmus değilim o nedenle hamile kalabildim, tabi ilişkilerim hiç rahat değil ama buna da şükür hamile kalabildim. Bana test yapmadılar sadece çatım çocuğun çıkmasına uygun mu diye baktı doktor, kendimi kasmadığımı zannediyordum ama kadın çatıma asla baktırmadığımı söyledi. O kadar da denedi ve her deneyişte çok çok acıdı yine de güya anlamamış, ama bayağı kanamaya sebep oldu halbuki. Ben de böyle olmayı istemezdim herhalde, ama hiç anlayışlı davranmadı saydı sövdü ve en son hastaneden kovdu. Allah sorsun...Bunu bilerek sordum size çünki 34cü haftamdayim ve 35ci hafta siralarinda normal dogum yapacak olan annenin alt tarafindan örnek slvl alinip kontrol ediliyormu$ = bakteri kontrolu.
Eger o bakteri var ise anneye a$i vuruluyormu$ (igne: koldan kalçadan vuruluyor) böylece bebegi de korumu$ oluyormu$uz.
Neyse sizin mesaj yazdiginiz gün benim kontrolum vardi bebekte her$ey normalde ta ki doktorum alttan örnek alacagim dedigi ana kadar. Bende panik ba$ladi ve kendimi kastim bacaklarimi kapadim kadinin elini tuttum vs...
Bana klzdl herkes nasil dayaniyorsa seninde izin vermen lazim dedi... Bir $ekilde elinde tuttugu iki tane pamuk uçlu çibigi soktu ve çikardi ben inledim tabi.
Sonrada azarladi ve dogum yakla$tiginda iki parmak (çati kontrolu) yapilcagini bu $ekilde yaparsam sorun yaratacagimi izin vermem gerektigini söyledi. Bende biliyorum onlarin yapildigini ama korkum var nasil yenicem ben bunu dedim.
Beni kalça kaslarimi kullanabilmem (rahatlatici gev$etici) bir egzersize yazdi haftaya SALI gidicem bende merak ediyorum acaba bu ders nasil bir ders ki beni rahatlatsin. Kendi parmagimi bile oraya sokabilcegimi sanmiyorum ki kaldi ba$kasina izin vereyim.
Buarada bu sohbet yapilirken doktorum tek parmak ile bebegin ba$ini hisetmek istedigini söyledi ve ona bile zor izin verdim ve bebegin ba$ini hisettigini söyledi ama iki parmak kullanamadigi için açilma olup olmadigini göremedigi için (hissedemedigi için) benimde içim sonradan rahat olmadi tabi... Ama dikkat ediyor agir felan kaldirmiyorum kendimi yormamaya çali$iyorum ne olur nolmaz yani...
Burada buna benzer çok ba$lik açildi çok yazilar okudum, bazi kadinlar bir$ey olmaz felan diyorlarda... normal ili$kide aci ya$ayan biri olarak maalesef kendimizi kasiyoruz bayanlarke$ke sizler gibi rahat olabilsek.
Bu kontrol sonrasi sanki tirnagi ile içerimi cizmi$ gibi bir aci hissi olu$tu ortalama 1-2 saat bu his gitmedi sonra kayboldu. O da normalmi$ kendimi kastigim için olmu$.
Böyle yani.
KENDiME KIZIYORUM $UAN!!
SIRF BU YÖNÜMDEN DOLAYI ALT TARAFTA ACILMA VARMI BiLMiYORUM!!
---------------------------------------------
Size gelince,
bu ya$anilanlardan ötürü normal dogum yapamayacaginizi söylemesi gerçekten garip. Sirf firsat bulmu$ken sezeryan yapmak için mana mi arami$ doktor yoksa ciddi böyle bir$ey olabilirmi? Ilk defa duyuyorum...
Bana öyle bir$ey denilmedi...
Bilgisi olan varsa mutlaka yazarsa sevinirim.