çatı muayenesi?

oylum27

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2010
206
19
98
İstanbul
arkadaşlar yarın kontrole gidecem ve doktorum bumayenede alttan muayene yapacağını söyledi 36.haftamızdayız ve ne iye böyle bi muayene yapacağını anlamadım..sezeryan olacak doğumumda..yine de çatı muayenesi mi yapacak?nasıl oluyor bi de bu muayene?

arkadaşlar yarın kontrole gidecem ve doktorum bumayenede alttan muayene yapacağını söyledi 36.haftamızdayız ve ne iye böyle bi muayene yapacağını anlamadım..sezeryan olacak doğumumda..yine de çatı muayenesi mi yapacak?nasıl oluyor bi de bu muayene?

sezeryan olunca çatı muayenesi yapılmıyor diye biliyorum.çatı muayenesi açılma var mı?,bebeğin başı doğum kanalına yerleşmiş mi?rahimde yumuşama var mı?vs..diye yapılır.elle yapılır.doktor vajinaya elini sokup parmağını önce alttan üste makas gibi açar,sonra yanlara açar makas gibi.bu şekilde dar yada geniş olduğu,bebeğin durumu vs.. belirlenir.bildiğim bu canım.korkulacak bir durum yok yani.kendini kasmazsan acı falanda olmuyormuş..

Son düzenleme:
Rahimde açılma olup olmadığını kontrol edecektir.Ona göre eğer açılma varsa normal doğuma alır açılma yoksa sezeryanla alır.
Onun için kontrol edecektir büyük ihtimalle.
Ultrasonda bebeğin doğum kanalına yaklaştığını felan gördüyse ondan çatı muayenesi yapacaktır.

canım 2.5 aylık anneyim.. çatı muaynesinden korkulacak birşey yok anlık sürüyor zaten rahat ol... ben sezeryan olacağım halde çatı muaynesi yapıldı. sadece bir konuda bilgi vermek isterim.çatı muaynesi doğumu tetikliyor bilgin olsun... muayneden 5gün sonra doğumum gerçekleşti. Rahat ol bebeğin zaten herhalukarde gelecek artık.. allah yardmcın olsun bebeğini sağlıkla büyüt inşallah...son zamanlarının kıymeti bil bol bol uyu ve gez....

teşekkr ederim rahatlattın beni biraz da olsa..doğumu tetiklediğini duymuştum bende onun için istemiyorum zaten ama tabii doktorlar daha iyi bilir..bakalım artık,sağ salim alalım kucağımıza da başka bişey istemiyorum..

benim bildiğimde sezeryanda çatı muayenesi yapılmıyor ama dr öyle dediyse öyle yapıcaksın şimdiden hayırlı doğumlar.

kilosu 3ten fazlaysa doğabilir annesi.... birde normal sancı çekip sezeryan kararını verdiğim için sezeryan oldum.. şimdi düşünüyorum durumum elverse hep doğururum bambaşka birşey artık eskisi gibi sıkıntılı olmuyor doğumlar ben çok rahat ettim. sana tek tavsiyem imkanın varsa epidurali hiç düşünmeden yaptır çok rahat edersin ne uyanma derdi ne ağrın oluyor. açılmanda ameliyattan yarım saat sonra bitmiş oluyor... allah kolay doğumlar nasip etsin arkadaşım sana.. bebeğini doğunca içine çeke çeke kokla olur mu o zaman ameliyat sıkıntısı kalmıyor zaten.... ...

Ben de 37. haftamdayım yarın dr a gideceğim. Bana da çatı muayenesi yapacakmış, çünkü normal doğum istiyorum sizinki kesin sezaryansa niye yapacak bilemiyorum.

doktorlar nasıl yapılması gerektiğini bilir canım Düşünme pek kendini kasma rahat bırak ben 36. haftada olmuştum 7 gün sonra bir daha 10 gün sonra bir daha ve doğumumu tetiklemedi benim 4 gün sonra 40 doluyor ve hala tık yok bizde... İlk doğumumda 2 gün sonra şimdi ise o kontrolden 17 gün geçti Onu ayarlıyor dr lar sanırım Bide sezeryan olacak ya açıklık durumuna bakar doktorun Rahat ol sen....

:15: Doktor ya da ebe ıkı parmagını sokup asagı yukarı ve saga sola olmak kaydıyla olcum yapıyor.Kendını kasmassan sorun yasamazsın cnm.Insallah ıyı gecmıstır kontrolun.

ptesi ben de yaptırıcam inş kolay geçer. geçmişinde vajinismus olan jelsiz ili.kiye girmemiş biri için iddialı bi muayene ama normal istiyorum inş olur :18:

Ve bugün gitmi$ olmaniz gerekiyor... Nasil yapti mi doktor çati kontrolu? Nasil geçti?

Kimseyi korkutmak istemem ama hayatımdaki en acı veren şeydi. Doktor tam anlamıyla vajinusmus olduğumu ve asla normal doğum yapamayacağımı söyledi onun hastanesinde. O na göre ben ancak devlette zeynep kamil gibi bir hastanede 40 kişinin tutmasıyla çocuğu sakat bırakma riskini de göze alarak doğurabilirmişim.
Arkadaşlar gerçek böyle mi, muayenede zorluk çekenler normal doğum yapamazlar mı?

Kimseyi korkutmak istemem ama hayatımdaki en acı veren şeydi. Doktor tam anlamıyla vajinusmus olduğumu ve asla normal doğum yapamayacağımı söyledi onun hastanesinde. O na göre ben ancak devlette zeynep kamil gibi bir hastanede 40 kişinin tutmasıyla çocuğu sakat bırakma riskini de göze alarak doğurabilirmişim.
Arkadaşlar gerçek böyle mi, muayenede zorluk çekenler normal doğum yapamazlar mı?

vajinismusu yenmeden mi hamile kaldınız?

ben gittim arkadaşlar bugün kontrole..yapmadı çatı muayenesi :9: nasıl rahatladım anlatamam..zaten sezeryan düşünüyoruz diye yapmadı sanırım..bi de bugün fiyat tarifesi çıkardık medical park bahçelievler 2250 normal sezeryan 2850 isteğe bağlı sezeryan arkadaşlar bilginize...:16:

Bunu bilerek sordum size çünki 34cü haftamdayim ve 35ci hafta siralarinda normal dogum yapacak olan annenin alt tarafindan örnek slvl alinip kontrol ediliyormu$ = bakteri kontrolu.

Eger o bakteri var ise anneye a$i vuruluyormu$ (igne: koldan kalçadan vuruluyor) böylece bebegi de korumu$ oluyormu$uz.
Neyse sizin mesaj yazdiginiz gün benim kontrolum vardi bebekte her$ey normalde ta ki doktorum alttan örnek alacagim dedigi ana kadar. Bende panik ba$ladi ve kendimi kastim bacaklarimi kapadim kadinin elini tuttum vs...
Bana klzdl herkes nasil dayaniyorsa seninde izin vermen lazim dedi... Bir $ekilde elinde tuttugu iki tane pamuk uçlu çibigi soktu ve çikardi ben inledim tabi.

Sonrada azarladi ve dogum yakla$tiginda iki parmak (çati kontrolu) yapilcagini bu $ekilde yaparsam sorun yaratacagimi izin vermem gerektigini söyledi. Bende biliyorum onlarin yapildigini ama korkum var nasil yenicem ben bunu dedim.

Beni kalça kaslarimi kullanabilmem (rahatlatici gev$etici) bir egzersize yazdi haftaya SALI gidicem bende merak ediyorum acaba bu ders nasil bir ders ki beni rahatlatsin. Kendi parmagimi bile oraya sokabilcegimi sanmiyorum ki kaldi ba$kasina izin vereyim.

Buarada bu sohbet yapilirken doktorum tek parmak ile bebegin ba$ini hisetmek istedigini söyledi ve ona bile zor izin verdim ve bebegin ba$ini hisettigini söyledi ama iki parmak kullanamadigi için açilma olup olmadigini göremedigi için (hissedemedigi için) benimde içim sonradan rahat olmadi tabi... Ama dikkat ediyor agir felan kaldirmiyorum kendimi yormamaya çali$iyorum ne olur nolmaz yani... :59:

Burada buna benzer çok ba$lik açildi çok yazilar okudum, bazi kadinlar bir$ey olmaz felan diyorlarda... normal ili$kide aci ya$ayan biri olarak maalesef kendimizi kasiyoruz bayanlar :25: ke$ke sizler gibi rahat olabilsek.

Bu kontrol sonrasi sanki tirnagi ile içerimi cizmi$ gibi bir aci hissi olu$tu ortalama 1-2 saat bu his gitmedi sonra kayboldu. O da normalmi$ kendimi kastigim için olmu$.

Böyle yani.

KENDiME KIZIYORUM $UAN!! :47:
SIRF BU YÖNÜMDEN DOLAYI ALT TARAFTA ACILMA VARMI BiLMiYORUM!! :19:

---------------------------------------------

Size gelince,
bu ya$anilanlardan ötürü normal dogum yapamayacaginizi söylemesi gerçekten garip. Sirf firsat bulmu$ken sezeryan yapmak için mana mi arami$ doktor yoksa ciddi böyle bir$ey olabilirmi? Ilk defa duyuyorum...
Bana öyle bir$ey denilmedi...

Bilgisi olan varsa mutlaka yazarsa sevinirim.

Son düzenleme:
Bunu bilerek sordum size çünki 34cü haftamdayim ve 35ci hafta siralarinda normal dogum yapacak olan annenin alt tarafindan örnek slvl alinip kontrol ediliyormu$ = bakteri kontrolu.

Eger o bakteri var ise anneye a$i vuruluyormu$ (igne: koldan kalçadan vuruluyor) böylece bebegi de korumu$ oluyormu$uz.
Neyse sizin mesaj yazdiginiz gün benim kontrolum vardi bebekte her$ey normalde ta ki doktorum alttan örnek alacagim dedigi ana kadar. Bende panik ba$ladi ve kendimi kastim bacaklarimi kapadim kadinin elini tuttum vs...
Bana klzdl herkes nasil dayaniyorsa seninde izin vermen lazim dedi... Bir $ekilde elinde tuttugu iki tane pamuk uçlu çibigi soktu ve çikardi ben inledim tabi.

Sonrada azarladi ve dogum yakla$tiginda iki parmak (çati kontrolu) yapilcagini bu $ekilde yaparsam sorun yaratacagimi izin vermem gerektigini söyledi. Bende biliyorum onlarin yapildigini ama korkum var nasil yenicem ben bunu dedim.

Beni kalça kaslarimi kullanabilmem (rahatlatici gev$etici) bir egzersize yazdi haftaya SALI gidicem bende merak ediyorum acaba bu ders nasil bir ders ki beni rahatlatsin. Kendi parmagimi bile oraya sokabilcegimi sanmiyorum ki kaldi ba$kasina izin vereyim.

Buarada bu sohbet yapilirken doktorum tek parmak ile bebegin ba$ini hisetmek istedigini söyledi ve ona bile zor izin verdim ve bebegin ba$ini hisettigini söyledi ama iki parmak kullanamadigi için açilma olup olmadigini göremedigi için (hissedemedigi için) benimde içim sonradan rahat olmadi tabi... Ama dikkat ediyor agir felan kaldirmiyorum kendimi yormamaya çali$iyorum ne olur nolmaz yani... :59:

Burada buna benzer çok ba$lik açildi çok yazilar okudum, bazi kadinlar bir$ey olmaz felan diyorlarda... normal ili$kide aci ya$ayan biri olarak maalesef kendimizi kasiyoruz bayanlar :25: ke$ke sizler gibi rahat olabilsek.

Bu kontrol sonrasi sanki tirnagi ile içerimi cizmi$ gibi bir aci hissi olu$tu ortalama 1-2 saat bu his gitmedi sonra kayboldu. O da normalmi$ kendimi kastigim için olmu$.

Böyle yani.

KENDiME KIZIYORUM $UAN!! :47:
SIRF BU YÖNÜMDEN DOLAYI ALT TARAFTA ACILMA VARMI BiLMiYORUM!! :19:

---------------------------------------------

Size gelince,
bu ya$anilanlardan ötürü normal dogum yapamayacaginizi söylemesi gerçekten garip. Sirf firsat bulmu$ken sezeryan yapmak için mana mi arami$ doktor yoksa ciddi böyle bir$ey olabilirmi? Ilk defa duyuyorum...
Bana öyle bir$ey denilmedi...

Bilgisi olan varsa mutlaka yazarsa sevinirim.
Cevabınız için teşekkür ederim. Ben ileri derecede vajinusmus değilim o nedenle hamile kalabildim, tabi ilişkilerim hiç rahat değil ama buna da şükür hamile kalabildim. Bana test yapmadılar sadece çatım çocuğun çıkmasına uygun mu diye baktı doktor, kendimi kasmadığımı zannediyordum ama kadın çatıma asla baktırmadığımı söyledi. O kadar da denedi ve her deneyişte çok çok acıdı yine de güya anlamamış, ama bayağı kanamaya sebep oldu halbuki. Ben de böyle olmayı istemezdim herhalde, ama hiç anlayışlı davranmadı saydı sövdü ve en son hastaneden kovdu. Allah sorsun...

kızlar çok üzüldüm gerçekten çok zor bi durum olsa gerek ama sezeryan diye bişey var sonuçta Bebeği ve kendinizi zorlamaktansa illaki normal diye diretmeyin bence Tmm bende her zaman normal doğum yanlısıyım fakat böyle bi durumu bende yaşasaydım normal hiç düşünmezdim... En önemli şey sağlık.... :71:

kesinlikle fatoşa katılıyorum..ne diye doktorların azarını kahrını dinliyosunuz ki..zorlanıyorsan baktırmazsın çatına falan yaparsın sezeryanını alırsın inşallah sağlıkla bebeğini kucağına..bu muayeneyi yaptıramıyorsan normal doğumu nasıl yapacan..milletin eli parmakları orda olacak..Allah yardımcımız olsun hepimizin..

kızlar normal zamanda yapılan çatı muaynesine dayanamıyorsanız sancı esnasındakine hiç dayanamazsınız.. sancı çekip sezeryan olan biriyim kendinizi kasarsanız emin olun soluğu normal doğumda isteseniz ameliyathanede alırsınız.. rahat olun doğurmamış kadın yok acısıyla da tatlısıylada melekler dünyaya geliyor siz ilk önce nasıl bir doğum istiyorsanız kararınızı verin ve kendinizi o doğum şekline hazırlayın emin olun herşey çok daha kolay olacak.. anne olmak kolay değil en güzel şeyde bebeğinizin sizinle kavuşacağı zamandır...o zaman zarfında emin olun hiçbirşey umrunuzda olmayıp sadece meleğinizi düşüneceksiniz....

Back
X