çatı muayenesi?

Arkada$lar,

ben yurtdi$inda ya$iyorum ve burada mecburi normal dogum, ben epiduralli yaptirmayi dü$ünüyorum az da olsa aciyi az hisetmek için. Yalniz burada sezeryani seçme hakkimiz yok en son noktaya kadar bebek veya annenin sagliginda bir sorun çikaracak neden varsa ozaman sezeryan yapiliyor yoksa yapilmiyor.

Gelelim çati muayenesine. Evet bende vajinusmus degilim ama ili$ki sirasinda kendimi kastigimi biliyorum alttan kontrol oldugumda doktorumda farketmi$ti bunu ve ileri derecede olmasada benim egzersizlere gitmem gerektigini demi$ti ama ben yapmami$ kendim evde e$imle sorunu çözme niyetindeydim... Dedigim gibi bazi günlerim rahat bazilari zor oluyordu ama yukarda ki arkada$ gibi hamile kaldim. Oluyormu$ demekki olmu$um hehe :))

Sonracigima...
aradan o kadar ay geçti ben ili$kiye girmedim e$imle uzun zamandir ve $imdi alttan tekrar kontrol olunca yabancilik çektim. Bu yaziyi da görünce yazdim. Aklima hiç gelmemi$ti "vajinismus ve normal dogum".

Dün gece bunu ara$tirdim,
bir çok yabanci sitede yapilabilcegi yaziyordu. Hatta bayanlar kendi aralarinda sohbetler yapmi$lar aralarinda bunun di$ardan içeri giren cisimle, içerden di$ari çikacak olan bir$eyin farkli duygular oldugunu ve rahat oldugunu yazmi$lar. Hatta çati kontrolu olunurken (dogum esnasinda hani açikligi ölçtüklerinde) bunu yapacak olan ebeye vajinismus sorununuz oldugunu söylemekte fayda var, ozaman daha rahat ve yum$ak sizinle konu$arak yaparlar anlayi$li olurlar demi$ler. Herkes pozitif yönde hikayelerini yazmi$lar. Hani sorun çikar yapamazsiniz felan gibi $eyler okumadim.

36+3 bitti çatı muayinesi falan yok son ana kadarda sanırım yapmayacak şuan gayet iyiyim kimi dr erken yapıyor sanırım gerçi, ben 26 haftalıkken akıntımı suyum sızıntı yapıyor sanıp çatı muayinesi olmuştum hiçç korkum yok ürküyor insan ama çok kolay ve acısız

Arkada$lar,

ben yurtdi$inda ya$iyorum ve burada mecburi normal dogum, ben epiduralli yaptirmayi dü$ünüyorum az da olsa aciyi az hisetmek için. Yalniz burada sezeryani seçme hakkimiz yok en son noktaya kadar bebek veya annenin sagliginda bir sorun çikaracak neden varsa ozaman sezeryan yapiliyor yoksa yapilmiyor.

Gelelim çati muayenesine. Evet bende vajinusmus degilim ama ili$ki sirasinda kendimi kastigimi biliyorum alttan kontrol oldugumda doktorumda farketmi$ti bunu ve ileri derecede olmasada benim egzersizlere gitmem gerektigini demi$ti ama ben yapmami$ kendim evde e$imle sorunu çözme niyetindeydim... Dedigim gibi bazi günlerim rahat bazilari zor oluyordu ama yukarda ki arkada$ gibi hamile kaldim. Oluyormu$ demekki olmu$um hehe :))

Sonracigima...
aradan o kadar ay geçti ben ili$kiye girmedim e$imle uzun zamandir ve $imdi alttan tekrar kontrol olunca yabancilik çektim. Bu yaziyi da görünce yazdim. Aklima hiç gelmemi$ti "vajinismus ve normal dogum".

bir çok yabanci sitede yapilabilcegi yaziyordu. Hatta bayanlar kendi aralarinda sohbetler yapmi$lar aralarinda bunun di$ardan içeri giren cisimle, içerden di$ari çikacak olan bir$eyin farkli duygular oldugunu ve rahat oldugunu yazmi$lar. Hatta çati kontrolu olunurken (dogum esnasinda hani açikligi ölçtüklerinde) bunu yapacak olan ebeye vajinismus sorununuz oldugunu söylemekte fayda var, ozaman daha rahat ve yum$ak sizinle konu$arak yaparlar anlayi$li olurlar demi$ler. Herkes pozitif yönde hikayelerini yazmi$lar. Hani sorun çikar yapamazsiniz felan gibi $eyler okumadim.

Canim senin yazdiklarin bana cok tanidik geliyor. Bende alttan bakilmasindan cok cok cekiniyorum kendimi kasacagimdan eminim. Bazi hanimlarin nasil bu kadar rahat olduguna sasiriyorum. Suana kadar hic alttan muayene olmadim. Insallah sorunsuz atlatiriz. Bu arada ben hollandada yasiyorum. Siz?

kesinlikle fatoşa katılıyorum..ne diye doktorların azarını kahrını dinliyosunuz ki..zorlanıyorsan baktırmazsın çatına falan yaparsın sezeryanını alırsın inşallah sağlıkla bebeğini kucağına..bu muayeneyi yaptıramıyorsan normal doğumu nasıl yapacan..milletin eli parmakları orda olacak..Allah yardımcımız olsun hepimizin..

Arkadaşım çok kötü bir şey gerçekten, ben böyle olsun dr un eline yapışayım ister miydim, ama hayatımdaki ilk alttan muayeneydi. O kadar tepki vermesi ve beni resmen istemeyip kovması çok anormal bir şeydi. Ben zaten hassasım karnım burnumda, hasbunAllah. Tabi ki insan normali deneyeyim istiyor pat diye sezaryana tamam demek istemiyor. Ama ben doğum sancıları geldiğinde yapılan alttan muayenelerin hissedilmediğini sanıyordum, Öyle değil mi? Hissediliyor mu?

Arkada$lar,

Sonracigima...

Arkadaşım ne güzel sen yurtdışında olduğundan normal doğum yaptırırlar sana inş. Ama ben önüne gelenin kesildiği türkiye de bu halimle nasıl normal yaparım bilmiyorum. Eşim bile sezaryana ikna etmeye çalışıyor düşün. Çok üzülüyorum napıcam ben...

beklenen dogum tarıhım 3 aralıktı ama bebegm gelmemıstı.4 aralıkta kontrolde catı kontrolum oldu.hıc acı cekmedım.bazıları daha ılk aylardan sureklı alttan muayene yapan doktorlara sahıp.benım arkadasımın doktoru her gıttıgınde alttan muayene yapıyormus neden bu kadar daha ılk zamanlardan anlamadım

beklenen dogum tarıhım 3 aralıktı ama bebegm gelmemıstı.4 aralıkta kontrolde catı kontrolum oldu.hıc acı cekmedım.bazıları daha ılk aylardan sureklı alttan muayene yapan doktorlara sahıp.benım arkadasımın doktoru her gıttıgınde alttan muayene yapıyormus neden bu kadar daha ılk zamanlardan anlamadım

Bebişin hayırlı olsun arkadaşım, maşaAllah çok şanslısın muayenen acısız geçmiş, ben de biraz vajinusmus olduğundan dayanamıyorum, çok büyük acı çektim ilk muayenemde, şimdi dr umu değiştirdim, normal yanlısı bir dr, ne olursa olsun normali denememiz gerek dedi. Rabbim yardımcımız olsun.

bugün nihayet ben de muayene oldum. doktorum çok yoğundu fazla bekledim. bir anda geldi ilk beni aldı paldır küldür:27: korkmaya fırsatım olmadı 2 dakika bile sürmedi çok rahat geçti. korkulacak bişey yokmuş:21: korkmayın lütfen inanın kendi kendimize yapıyoruz.

Kizlar,

buarada ufak bir video buldum yalniz konu$malar Hollanda ca... Ben kisaca anlatayim burada ne deniliyor:

çati kontrolu veya altta ki açilma nedir? Bunu kirmizi bir örgü ile anlatmaya çali$mi$ kadin. Içinde bebi$ var agzi kapali olan yer de rahim agzi oluyor... dogum yakla$tiginda orasi yum$uyormu$, orada bulunan kaslar ilk ba$larda burnumuzun ucu kadar sertken, dudagimiz gibi yum$acik oluyormu$ (böyle bir benzetme yapmi$lar) ve bebeginde basklslyla birlikte açilma ba$liyormu$ ve sonunda 1cm -10 cm arasinda ki açilma olu$uyormu$.

Ikinci hamileliklerde ise bunun daha hizli oldugu söylenilir ya herzaman hani daha kolay dogum oluyor daha hizli oluyor derler?! I$te onu da kadin kollariyla anlatmi$...

iyi seyirler :49:

Baby: Ontsluiten en verstrijken van de baarmoedermond

Bebişin hayırlı olsun arkadaşım, maşaAllah çok şanslısın muayenen acısız geçmiş, ben de biraz vajinusmus olduğundan dayanamıyorum, çok büyük acı çektim ilk muayenemde, şimdi dr umu değiştirdim, normal yanlısı bir dr, ne olursa olsun normali denememiz gerek dedi. Rabbim yardımcımız olsun.

darısı tum anne adaylarının basına canım.Herkese tavsıyem streslı olmayın uzulmeyın ve kasmayın kendınızı.tek catı muayenesı ıcın degıl genel hamılelık donemınız boyunca bunu yaparsanız cok kolay ve hamılelık ve dogum sızı beklıyor canlarım.Ben de normal yaptım,ve cok memnunum.

Arkadaşım çok kötü bir şey gerçekten, ben böyle olsun dr un eline yapışayım ister miydim, ama hayatımdaki ilk alttan muayeneydi. O kadar tepki vermesi ve beni resmen istemeyip kovması çok anormal bir şeydi. Ben zaten hassasım karnım burnumda, hasbunAllah. Tabi ki insan normali deneyeyim istiyor pat diye sezaryana tamam demek istemiyor. Ama ben doğum sancıları geldiğinde yapılan alttan muayenelerin hissedilmediğini sanıyordum, Öyle değil mi? Hissediliyor mu?

Merak ettigim bisey var .. Dr eline nasil yapisiyorsunuz... Cati muayenesi saniyelik birsey ... Bana da yapildi .. Herhangi bir acilma var mi diye bakildi ? Zaten koca bir gobekle uzanmissin ...Dr ne yaaptigini gormek mumkun degil ki ? DR elini nasil tutucan ?

Merak ettigim bisey var .. Dr eline nasil yapisiyorsunuz... Cati muayenesi saniyelik birsey ... Bana da yapildi .. Herhangi bir acilma var mi diye bakildi ? Zaten koca bir gobekle uzanmissin ...Dr ne yaaptigini gormek mumkun degil ki ? DR elini nasil tutucan ?
Dr un çatallı masası bir ilginçti, doğru dürüst yatırmadı beni ayaklarımı da diz altında tutuyordum, yani klasik çatal yoktu o nedenle yarım metre önümdeki drun elini can havliyle tuttum, çok acıdı anlatamam, bütün elini mi soktu acaba diyorum çünkü çok kanamam oldu muayenede ve sonrasında.

offf yaaa. insan korkar tabi .. Ben Amerikadayim .. Bi saniyleik biseydi olup bitti . Hatta bebegin kafasini tuttugunu soyledi . Ben de sasirdim...Normal dogumdan korkmayin , Dr gozunuzu korkutmus... Gecmis olsun guzelim .. Allah saglicakla bebislerimizi kucagimiza almayi nasip etsin inasllahhh

Dr kafasını tuttu çok şaşırıp güldüm olabilir mi acaba belkide dr kanamaya neden olmuş kesinlikle ben olsam dr değiştiririm 26 haftalık gebeliğimde suyum geliyo sanıp dr gittim hemde devlet aciline açılma var mı diye ebe baktı 2 dk lıktı hafif acı duydum çok rahattı şimdi 37+1 oldum henüz gittiğim dr yapmadı inşallah normal istiyorum çatı muayinesi çok rahat olduğunu gördüm,yaşadım rahat olun rahat geçsin

offf yaaa. insan korkar tabi .. Ben Amerikadayim .. Bi saniyleik biseydi olup bitti . Hatta bebegin kafasini tuttugunu soyledi . Ben de sasirdim...Normal dogumdan korkmayin , Dr gozunuzu korkutmus... Gecmis olsun guzelim .. Allah saglicakla bebislerimizi kucagimiza almayi nasip etsin inasllahhh

Teşekkür ederim arkadaşım, yalnız ben de hafif vajinismus var, vajinam istemsiz bir şekilde kasılıyor herhalde ondan acı duyuyorum. Doğumdan sonra terapi olacağım inşaAllah. Amin kolay doğumlarla sağlık sıhhatle bebişlerimizi kucağımıza alırız inş.

Back
X