Doğuma Hazırlık Cati muayenesi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

aysus

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2013
460
95
123
35
Cati muayenesine kacinci haftada doktor bakiyor ve nasil oluyor ?ayrica dogum esnasinda acilmaya ebeler nasil bakiyor ,bilmedigim icin korkuyorum

37 38. Haftalarda bakılıyor çatıya ben de bugün oldum çatı muayenesi abartildigi gibi bi durum yok bence ama benden önce muayeneye giren 2 kişi çığlık çığlığa muayene oldular :/ anlamadım yani ben hissetmedim aci vs . kişiden kişiye değişiyor demek ki aci eşiğinize bağlı .. Nasıl olduğuna gelince eliyle direk vajinaya giriyor be kontrol ediyor...bgarip bi durum ama bu şekilde oluyor ..

elıyle dırek vajınayamı gırıyor ?
2 parmakla bakmıyor dırek elıylemı

Iki parmagyla bakıyor.
Cok acı veren bisey degil.
Sancı baslayana kadar çatı muayene olmadm bn .

karın oyle buyukken o catala nasıl cıkılıyor hep merak etmısımdır

Komple eli girmiyor tabi canım 3 parmak ikisi alttan bas parmak ta sabitliyor sanırım o şekilde bakıyor cok kısa bi islem zaten
aslında cok gereksız dogum zamanında bellı olur zaten

allahımmm
kadın olmak cok zor

aslında cok gereksız dogum zamanında bellı olur zaten

allahımmm
kadın olmak cok zor
Yani bence de gereksiz yani bana dediği şey normal doğuma engel bi durum yok ama acilma vs yok daha çatı başlı başına bi gösterge değil zaten açılma yeteri kadar olacak mi ?sancı olacak mi? Vs vs.. Allah yardimcimiz olsun sağ selamet kucaklarimiza almayı nasip eylesin..

amiiinn saglıkla sıhhatle ınsallah

bu çatı muayenesi benide tedirgin eden bir durum ne yazıkki..
doktorum 36. haftada bakacaz demişti.
ben 31+1 haftalığım ama yapacak bir şey yok bu sürece katlanacağız katlanarak anneliğin ne anlamlı ne zor ne mukaddes bir şey olduğunuda anlayacağız.
gerçekten annemin değerini daha iyi anlıyorum haklarını ödememiz imkansız...

ben doktorun yapacağı muayeneden çok fazla korkmuyorum acıkcası. doğumdan önce ebeler bakıyormuş ya gelip gidip o beni çok geriyor orda deneme tahtasına dönmek bir de o sancı arasında.

ben doktorun yapacağı muayeneden çok fazla korkmuyorum acıkcası. doğumdan önce ebeler bakıyormuş ya gelip gidip o beni çok geriyor orda deneme tahtasına dönmek bir de o sancı arasında.
Ebeler de mi iki parmakla bakiyor ,ben de ondan korkuyorum tum eliyle baliyor diyenler vardi

Gereksiz olurmu hiç çati muayenesi, ben yurt disinda yasiyorum acil bisey oldu mu bakiyolar yani o muayeneyi yapiyolar ha ebe ha kadin dogum uzmani, niye mi ?
cunku farkinda olmadan acilman olmus olabilir kisalmis olabilir o yer ve bebegin kafasi asagiya inmis olabilir... vs vs
vede bunlar onemli olan seyler, turkiye'de 30. haftalardan sonra oldugunu bilmiyodum :$:$

Ama tabiki ve tabiki bende HIC AMA HIC sevmiyorum o muayeneyi, tabiki tum elini girdirip bakmiyorlar "aysus"!
tek parmak la bakiyolar (bazi kizlar 2 demisler ama dogumda olabilir o bilmiyorum)... ben Sevmiyorum cunku her seferinde acitiyolar!
:/ mecbur oldugunu bilsem de korkuyorum o an! belirtiyorum bunu ve ona gore yavas yapalim diyolar...

yapcak bisey yok ama hamis oldugumuz icin bakmak zorundalar...

Bende çok korkuyorum çatı muayenesinden 38.haftada yapck drmuz.bayramdan sonraya yanı inşallah

Bende çok korkuyorum çatı muayenesinden 38.haftada yapck drmuz.bayramdan sonraya yanı inşallah
Korkucak hiççç ama hiçbirşey yok. Lütfen buradaki anlatılanlara çok takılma. Ufacık şeyi bile abartanlarla dolu. Buraya baktığımda şeker yüklemesinde bayılıcamı falan düşünmüştüm mesela. Ne senaryolar yazıyor bazıları...
Çatı muayenesi çok kolay bişey. Emin ol...
Bünye filan diyene de diyorum ki tamamen kendini serbest bırakmanla ilgili.
Vajinismus geçmişi vs olanı bilemem de (ki az kalsın bu gereksiz felaket tellalı insanların boş yorumları yüzünden ben de öyle bir dertten muzdarip olacaktım,neyse ki psikolojimin iplerini dizginledim ve herşey sakinledi:)) herhangi bir sıkıntı yoksa hiç korkacak bişey yok. Anlık kısacık bir muayene... Kendi korkulu hikayelerini öve öve anlatıp en zorunu ben yaşadım çünkü ben güçlüyüm imajıyla egosunu tatmin eden kadınlardan uzak dur.
Doğum konusu da buna dahil tabii ki.
Şu forumda zilyon tane çatı muayenesi konusu var hepsi aynı cümlelerle dolu...Yapılmadan evvel eyvah diye düşünürdüm sayelerinde.
Hiç öyle değil aldırma... kimse orasının kurcalanmasından hoşnut değil tabii ki doğal olarak ama hoşnut olmamakla mahvolmuş,32 yerinden bıçaklanmış gibi davranmak ve bunu burda belki ilk çocuğunu bekleyen endişeli,tedirgin insanları korkutmak için iki katı abartarak anlatmak çok farklı şeyler.
Çok kızgınım bu tiplere,kusura bakma...

çok güzel anlatmışsın canım aynen katılıyorum çocuğu yaparken bişey yok çatı muayenesine gelince gören öldürüyo zanneder

Al benden de o kadar.. :)))
Benim ilk gebeliğim 35. Hafta da baktı cnk nişanın gelmişti..doğum sırasında ebeler de baktı ama o bunların görevi.. Hiçte ay uy demedim..
Ayrıca bundan mutsuz ve hoşnutsuz olucaksaniz da doktorunuza söyleyin sezeryan olun..ama normal doğum istiyorsanız da bu yapılması gerek.. :)

Çok iyi geldi yorumunuz çok teşekkür ederim...

Kızlar geçen hafta 3 defa çatı muayenesi oldum ilk ikisi acıdı 3.sünde hissetmedim bile, sancıdan dolayı gece yarısı gitmiştik hep ama açılma olmadığından geri gönderdiler.Hiç korkmayın 2 parmakla bakılıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…