angela, karar vermek için kendine iki soru soracaksın, bu sorulara da dürüst cevap vereceksin. 1) Ben ne olursa olsun normal doğumu denemek istiyor muyum? Bu soruya yanıtın hayırsa sezeryanı kabul edeceksin. Eğer evet mutlaka denemek istiyorum diyorsan o zaman bir ikinci soru daha soracaksın kendine o da, eğer normal doğumu denersem ve işler beklediğim gibi gitmezse bundan pişman olacak mıyım? Pişman olmayacaksan, "olsun ben denedim" diye mutlu olacaksan, o zaman doktoruna açık açık söyleyeceksin ben normal doğum istiyorum, çatı meselesine de takılmıyorum diye. Bu topik ve bu başlık altında çatıyla ilgili bir çok topikte gördüm, benim de çatım dardı ama normal doğum yaptım diyen bir çok arkadaş var. Ancak benim anladığım kadarıyla sen biraz evhamlı bir insansın, dolayısıyla etrafındakiler de sana bir şey demeye çekiniyorlar, kararı sen ver diyorlar, kimse bu işin sorumluluğunu almak istemiyor.
Yani durum bu. Ha eğer "siz ne yapardınız?" diye soruyorsan, buna herkes kendi bildiği, inandığı şeyler ve kişiliği çerçevesinde farklı bir yanıt verebilir. Ben olsaydım, sonuna kadar normal derdim, çünkü inandığım şey bu. Bir başkası, ben risk almam, sezeryan olurum der, o da onun inandığı şey. Kimsenin seçimi seninkiyle aynı olmak durumunda değil, çünkü hepimiz farklı insanlarız. Yani durum özetle bu, Allah hakkınızda hayırlı olan neyse onu nasip etsin.