Çatlaklar genetik midir ? ..Çatlak önleyici kremler para tuzagı mı ?

madamcocomo

tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2008
12.352
1.424
748
Çatlaklar genetik midir ? ..Çatlak önleyici kremler para tuzagı mı ?

doktorlara göre ' genetiktir..annen de çatlak varsa sende ne yaparsan yap çatlarsın '

ama kimine göre de ' krem kullandım o yüzden çatlamadım ' yada 'o kadar ay krem sürdüm ama yine de çatladım '

karar veremıyorum bir türlü :)

annemın hiç catlagı yok ıkı cocuk dogurmuş masallah göbegi kız göbegi gibi :nazar:

benım de bu yasıma kadar hıc catlagım olmadı ..arkadaslarıma gore soyluyorum bunları ..

her banyodan sonra bebek yagı kullanıyorum ,baska da bırsey surmuyorum..

artık kullanmam lazım ama ne kullanacagımı blmıyorum o kadar cok marka var kı..doktoruma gore gerek yok ..nasıl olsa genetık..

Lireac ,Mustela ,Babe en cok duydugum ürünler..

ama bunları arasıtırdıgımda kullanan catlayanlar da var..

hatta arastırıken Vichy nin aslında hıc bır işe yaramayan bır krem oldugunu yazmıslar bu konudan ceza aldıgını ,

Şu an Roc'un çatlay önleyici yağı dikkatımı cekıyor,yorumları guzel..yağ oluşu da guzel.

sormak ıstedıgım ürün kullanıpta çatladınız mı ..

ne kullandınız ,neyden menmun kaldınız.. ?

genetik de olabilir, cilt yapisiyla ilgili bence. kuru ciltler catlar, kimileri de yagli esnek olur catlamaz. pahali kremler alip surmektense badem yagi kullanmani tavsiye ederim cunku o kremleri kullanip da catlayan kisiler taniyorum. ben dr sordum aslinda bisey kullanmana hic gerek yok ama illa bisey istiyorsan en iyisi badem yagi demisti. ben badem yagi surmustum.

genetik de olabilir, cilt yapisiyla ilgili bence. kuru ciltler catlar, kimileri de yagli esnek olur catlamaz. pahali kremler alip surmektense badem yagi kullanmani tavsiye ederim cunku o kremleri kullanip da catlayan kisiler taniyorum. ben dr sordum aslinda bisey kullanmana hic gerek yok ama illa bisey istiyorsan en iyisi badem yagi demisti. ben badem yagi surmustum.

badem yagı kılları uzatmaz mı ..ben hep sacıma kasıma surerdım guzellessınler dıye..

zaten gobek kısmım kıllandı daha da beslerse halını düşünemıyorum..

sen catladın mı pekı..

ben en azından 'krem alsaydım catlarmıydım yıne' dıye aklımda soru ısaretı kalmasın dıye kullanacagım..

esımde mutlaka kullan dıyor ,sanırım Roc'un ürününü alacagım..cok pahalı degıl zaten..oyle 100 lıra tüp basına veremem bende..

ınsallah catlamam ..cıldım normal..kuru degıl ama yaglı da degıl

bence tüm hamileler çatlak kremi kullanmalı, nihayetinde kremle geçecek veya hiç önleyemeyeceğimiz çatlak mı oluşacak bilemiyoruz, riske atmamakta fayda var, kakao yağıda önerenler oluyor kıllanma yapmadığını söylüyorlar

badem yagı kılları uzatmaz mı ..ben hep sacıma kasıma surerdım guzellessınler dıye..

zaten gobek kısmım kıllandı daha da beslerse halını düşünemıyorum..

sen catladın mı pekı..

ben en azından 'krem alsaydım catlarmıydım yıne' dıye aklımda soru ısaretı kalmasın dıye kullanacagım..

esımde mutlaka kullan dıyor ,sanırım Roc'un ürününü alacagım..cok pahalı degıl zaten..oyle 100 lıra tüp basına veremem bende..

ınsallah catlamam ..cıldım normal..kuru degıl ama yaglı da degıl

gobek zaten yag surmesen de killaniyor. benimki de killandi dogumdan bi sure sonra dokuldu hic bisey kalmadi. gobekte killanma yagdan degil hormanlarin degismesinden kaynaklaniyor. ben karnimdan hic catlamadim, kalcamda tek tuk catlak var ama.. sen de kararini vermissin zaten, insallah catlamazsin

annemde hiç çatlak yook. iki çocuk yapmış. ama ben bebek yağı vs kullandığım halde çatladım. çünkü cildim kuru. pul pul dökülüyor resmen. yani kısacası bence çatlayacağı varsa çatlar. yine de rahatlamak açısından bebe yağıyada doğal bazı yağlardan kullanabilirsin. çatlak kremlerinin işe yaradığını düüşünmüyorum.

canım kişiden kişiye değişiyor. benim arkadaşlardan bazısı bu çatlak kremlerinden çokça kullandı ama malesef karınları harita gibi. bende 35. haftam içindeyim henüz çatlağım olmadı inşallah bundan sonrada olmaz daha önümde en az 4-5 hafta daha var. niveanın vazelin diye krem serisi var bazen onu bazende vazelin kullanıyorum.:27:

tamamen genetik diyorum.catliycaksa catlar ne sürersen sür.pahali kremler para tuzagi.en iyisi orta halli bi nemlendirici alim olabildigince nemli tutmak.
gerisi fasafiso.

bence tüm hamileler çatlak kremi kullanmalı, nihayetinde kremle geçecek veya hiç önleyemeyeceğimiz çatlak mı oluşacak bilemiyoruz, riske atmamakta fayda var, kakao yağıda önerenler oluyor kıllanma yapmadığını söylüyorlar

kakao yagını ılk kez duydum ..evet en azından aklımızda kalmaz dımı..
pahalı ürün ıyı korur düşüncesı var bır de..
genetıkse zaten ne kullanırsak kullanalım catlarız..

gobek zaten yag surmesen de killaniyor. benimki de killandi dogumdan bi sure sonra dokuldu hic bisey kalmadi. gobekte killanma yagdan degil hormanlarin degismesinden kaynaklaniyor. ben karnimdan hic catlamadim, kalcamda tek tuk catlak var ama.. sen de kararini vermissin zaten, insallah catlamazsin

evet su an da kıllandı zaten ..ınsallah benımkı de dökülür..öyle kı gogus bölgem de kıllandı ..onlarda dökülür dimi..
yoksa almak durumununda kalacagım..kı oradakı tüyler alınır mı bılmıyorum bıle..
ne guzel catlamamışsın ınsallah bende catlamam..

annemde hiç çatlak yook. iki çocuk yapmış. ama ben bebek yağı vs kullandığım halde çatladım. çünkü cildim kuru. pul pul dökülüyor resmen. yani kısacası bence çatlayacağı varsa çatlar. yine de rahatlamak açısından bebe yağıyada doğal bazı yağlardan kullanabilirsin. çatlak kremlerinin işe yaradığını düüşünmüyorum.

tesekkur ederım..bebe yagını aklıma geldıkce kullanacayım olmazsa bı tane ıcımın rahatlaması ıcın alırım artık.

canım kişiden kişiye değişiyor. benim arkadaşlardan bazısı bu çatlak kremlerinden çokça kullandı ama malesef karınları harita gibi. bende 35. haftam içindeyim henüz çatlağım olmadı inşallah bundan sonrada olmaz daha önümde en az 4-5 hafta daha var. niveanın vazelin diye krem serisi var bazen onu bazende vazelin kullanıyorum.:27:

ne guzel catlamamıssın..netten catlayanların fotolarınıa baktım cok fecı harıta gıbı..
bırde kırmızı kırmızı.
ınsallah catlamam..

tamamen genetik diyorum.catliycaksa catlar ne sürersen sür.pahali kremler para tuzagi.en iyisi orta halli bi nemlendirici alim olabildigince nemli tutmak.
gerisi fasafiso.

yok bende pahalı krem almayacagım ..oyle 100 tl tüp basına veremem ..her ay bir tüp gıdıyormuş bırde..benım alacagım su an ındırımde 35 tl ve sonuna kadar gıdermiş.
kullananlarda cok menmun
vucut kremlerım vardı zaten ama onlar olur mu kı ..zarar vermez dımı yanı onlar parfumlu oluyor guzel kokuyor ama var mıdır bı yan etkısı bakmak lazım..

ben bebe yagına sımdılık devam edeyım en ıyısı :)

bence bu konuda 3 çeşit insan var.
1) ne yaparsa yapsın çatlayacaklar,
2) ne yaparsa yapsın çatlamayacaklar
3) önlem alırsa çatlamaycaklar.

Neden derseniz. Örneğin annem 5 çocuğa karşın hiç çatlağı olmayan biri. Yani 2. gruba giriyor.
ablam ise pahalı bri krem kullandı ama sürmeyi unuttuğu yerler çatlamış, sürdüğü yerler çatlamamış. yani 3. gruba giriyor.
Şimdi ilk hamileliğim ve ben hangi gruptayım bilemiyorum. Şimdiye kadar hiç çatlağım olmadı ama ablamında hamiş olana kadar hiç çatlağı yoktu.
Dolayısıyla sanırım ben önelmimi ynede alıcağım eğer 1 veya 3. gruptaysam diye. Ama asıl kafamı kurcalayan ne kullanacağım.
Ablam pahalı bri kremle engelledi. Ama krem kimyasaldır. bebişime belki zarar verecek. Yağ kullansam tam anlamıyla etki edecek ve çatlağı önleyecek mi onu bilmiyorum. Ay yaz günü vıcık vıcık yağda çekilmez hani.. Neyse az daha düşünelim.

Ben de sana katılıyorum, zira çeşitli güvenilir sitelerde okuduklarım da bu şekilde.
Annemin 4 çocuğu var, tek bir çatlak yok. Kız kardeşimde de hiç olmadı. Ablamın 2. hamileliğinde sadece kenarda 1 tane çatlak oluştu. Onun da aşırı kilo alımından olduğunu düşünüyorum. Ben de doktorum tavsiyesi üzerine her ihtimale karşı 35 tl'lik bir krem kullanıyorum. Aktarlardan aldığın yağ türü şeyleri kullanma dedi. Bunlar alerji de yapabilir, kana da geçebilir ya da hiçbir zararı da olmayabilir dedi. Sonuçta hamileler üzerinde test edilmemiş şeyler. Ne olduğunu bilmediğin şeyleri kullanmaktansa, biraz daha fazla para ver, zararı olmadığını bildiğin kremleri kullanman daha doğru olur dedi. Ben de bu konuda doktoruma katılıyorum.
Çatlak oluşmadan önce kaşınma olurmuş. O yüzden ben de kaşınmaları takip ediyorum, sık sık sürmesem de en azından banyodan sonra(cildi kuruttuğu için) sürmeye dikkat ediyorum.
Umarım bende de çatlak oluşmaz. Bikinilere veda etmek istemiyorum :)

merhaba,genetik olduğunu sanmıyorum çünkü annem çatlak patlak ama ben ilk çocuğumda hiç çatlamadım.eczaneden aldığım bir krem kullanmıştım,karın ve göğüs bölgeme. yalnız doğumdan sonra bıraktım ve emzirme döneminde süt dolunca göğüsler aniden bomba gibi oluyor,bu konuda dikkatli olun bence,bir şişip bir boşalınca çatlama oldu bende.ilk zaman kırmızı ve çok can sıkıcıydılar ama şuan 3 yıl oluyor baya silindiler.şu an ikinciye hamileyim.bu sfer daha düzenli kullanmayı planlıyorum inşallah...

Neden derseniz. Örneğin annem 5 çocuğa karşın hiç çatlağı olmayan biri. Yani 2. gruba giriyor.
ablam ise pahalı bri krem kullandı ama sürmeyi unuttuğu yerler çatlamış, sürdüğü yerler çatlamamış. yani 3. gruba giriyor.
Şimdi ilk hamileliğim ve ben hangi gruptayım bilemiyorum. Şimdiye kadar hiç çatlağım olmadı ama ablamında hamiş olana kadar hiç çatlağı yoktu.
Dolayısıyla sanırım ben önelmimi ynede alıcağım eğer 1 veya 3. gruptaysam diye. Ama asıl kafamı kurcalayan ne kullanacağım.
Ablam pahalı bri kremle engelledi. Ama krem kimyasaldır. bebişime belki zarar verecek. Yağ kullansam tam anlamıyla etki edecek ve çatlağı önleyecek mi onu bilmiyorum. Ay yaz günü vıcık vıcık yağda çekilmez hani.. Neyse az daha düşünelim.

katılıyorum sana ..ama sanırım yag alacagım ben kremlere guvenıyorum kımyasal fılan dıye..
catlamadan atlatsak keske ..
eger alacagına seye fıkır verırsen benımle de paylas olur mu kararsızım bende.

Ben de sana katılıyorum, zira çeşitli güvenilir sitelerde okuduklarım da bu şekilde.
Annemin 4 çocuğu var, tek bir çatlak yok. Kız kardeşimde de hiç olmadı. Ablamın 2. hamileliğinde sadece kenarda 1 tane çatlak oluştu. Onun da aşırı kilo alımından olduğunu düşünüyorum. Ben de doktorum tavsiyesi üzerine her ihtimale karşı 35 tl'lik bir krem kullanıyorum. Aktarlardan aldığın yağ türü şeyleri kullanma dedi. Bunlar alerji de yapabilir, kana da geçebilir ya da hiçbir zararı da olmayabilir dedi. Sonuçta hamileler üzerinde test edilmemiş şeyler. Ne olduğunu bilmediğin şeyleri kullanmaktansa, biraz daha fazla para ver, zararı olmadığını bildiğin kremleri kullanman daha doğru olur dedi. Ben de bu konuda doktoruma katılıyorum.
Çatlak oluşmadan önce kaşınma olurmuş. O yüzden ben de kaşınmaları takip ediyorum, sık sık sürmesem de en azından banyodan sonra(cildi kuruttuğu için) sürmeye dikkat ediyorum.
Umarım bende de çatlak oluşmaz. Bikinilere veda etmek istemiyorum :)

pekı keremın adı ne..paylasırsan sevınırım..
kasınma yok sımdılık ama bende takıp edıcem :)

merhaba,genetik olduğunu sanmıyorum çünkü annem çatlak patlak ama ben ilk çocuğumda hiç çatlamadım.eczaneden aldığım bir krem kullanmıştım,karın ve göğüs bölgeme. yalnız doğumdan sonra bıraktım ve emzirme döneminde süt dolunca göğüsler aniden bomba gibi oluyor,bu konuda dikkatli olun bence,bir şişip bir boşalınca çatlama oldu bende.ilk zaman kırmızı ve çok can sıkıcıydılar ama şuan 3 yıl oluyor baya silindiler.şu an ikinciye hamileyim.bu sfer daha düzenli kullanmayı planlıyorum inşallah...

pekı hangı urunu kullandın ..benım goguslerım su an o kadar şiş ki anlatamam ..boşalınca fılan baya kotu olucaklar

yorumlar ıcın cok tesekkur edıyorum:

ben ilk aydan itibaren bepanten plus kullandım 4 ayın sonuna kadar. çok güzel nemlendiriyor ve yumuşatıyor. Sonrasında doktorum bepantenle ile beraber phytolastil önerdi. düzenli olarak kullandım ayrıca her gerildiğinde tekrar uyguladım. sanırım 7 ayımda pyhtolastil bulamayınca bella b butter kullandım. o da fena değildi. son bir ay yine bepantene ve phytolastil devam ettim. sonuç tek çatlak. o da kremi evde unutup çıktığım bir günün eseri sanıyorum.
cildim her 3gruptan da olabilir ama bence riske atmaya gelmez...

ben ilk aydan itibaren bepanten plus kullandım 4 ayın sonuna kadar. çok güzel nemlendiriyor ve yumuşatıyor. Sonrasında doktorum bepantenle ile beraber phytolastil önerdi. düzenli olarak kullandım ayrıca her gerildiğinde tekrar uyguladım. sanırım 7 ayımda pyhtolastil bulamayınca bella b butter kullandım. o da fena değildi. son bir ay yine bepantene ve phytolastil devam ettim. sonuç tek çatlak. o da kremi evde unutup çıktığım bir günün eseri sanıyorum.
cildim her 3gruptan da olabilir ama bence riske atmaya gelmez...

aa ılk kez duydum bu bıldıgımız bepanten mı ..

ben aldım yağ ınsallah ıse yarar..ınslalah genetıktır.

dün hamileliğinin başından beri lierac krem kullanan arkadaşımla görüştüm. 30. haftaya girdi. şimdiye kadar 4 kutu krem kullandı. çünkü ailesinde herkes çatlamıştı ve korkuyordu. erkenden başladı kullanmaya. sonuç mu: çatlamış:52: yani kısacası kremler hiç bir işe yaramıyor tekrar kanıtlanmış oldu

Annem iki doğuma rağmen çatlamamış ama ben çatlayacağımı düşünüyordum çünkü ergenlikte kalçalarımda epey çatlaklar olmuştu.Üstelik ince yapılıyım fazla kilo alıp vermediğim halde kalçalarda çatlak olunca hamilelikte karnım haritaya döner demiştim.Ama şükür hiç çatlağım olmadı:nazar:Doğuma 9 gün kaldı umarım son haftada çatlamam..chicco nun mamma donna diye bir kremi var, bebeğe hiç zararı yoktur diye yazıyor üstünde 3.aydan itibaren onu kullandım çok da bereketli epey süre gitti.palmers çatlak kremi var en hesaplısı bu krem arada bundan sürdüm.Son aylarda banyo sonrası ve aklıma geldikçe de bebe yağı sürdüm.Nasılsa çatlar deyip birşey sürmemek olmaz bence önlem almak lazım..

Arkadaşlar ben de Mustela'nın catlak onleyen elimdenici kremini kullanıyorum fiyatı 70 tl civarında, alırken içim gidiyo ama geleni yapayım da daha sonra niye kullanmadım demeyeyim, gerci catladıgı zaman da niye kullandım dicem ama:))) neyse benim de bacagımın ust bolgelerinde kilo almaktan dolayı olmustu bir ara. Sanırım ben de musaitim, zaten annemin karnında baya catlak var. Ne diyelim insallah İsvicreli bilim admalrı catlaga da kesin bir cozum bulur insallah:)))):1: :52:

Back
X