Benim daha henüz hiç çatlağım olmadı ne göbeğimde ne de çevresinde. Ben de yağ ve krem sürmeyi bu sebeple hep ihmal ediyorum acaba yanlış mı yapıyorum? Acaba birdenbire mi çıkacak çatlaklar?
İkinci sorum da genelde yan yatmaya çalışıyorum ama bazen sırt üstü yatmak da rahat geliyor bir sıkıntım olmuyor sırt üstü yatınca. Zaten canın yanar bir süre sonra sırt üstü yatamazsın demişlerdi ama ben hala yatabiliyorum. Zararlı mıdır acaba ben nir sıkıntı hissetmesem de?
Son haftalara doğru çatlaklar oluşabilir ... Benim karnım çatlamadı ama iç bacağım çatlamış çok ilginç Ben zeytin yağı kullanıyorum ... Sol tarafa yatmak mantıklı ödem olmasını engelliyor .. Gece ben de kendimi sırtüstü buluyorum dr sola uyu dedi bana hem dinlenirken hem gece .. Sağ tarafa da uyuyabilirsiniz .. Sırtüstü bebeğin kalp atışlarını zayıflatıyormuş
Yaaa ben de sizin gibi rahattım mustelanın kremlerine o kadar para verdim ama baktım çatlak yok aklıma geldikçe sürüyordum. Taa kii iki gün önce eşim karnının altında senin görmediğin şeyler var diyene kadar bir baktım kırmızı kırmızı çatlamış şimdi sabah akşam sürüyorum artmasın diye
Canım sırt üstü bende hala yatamıyorum ama geçen burdan bi arkadaş söyledi sırt üstü yatmak pek iyi değilmiş bebek için. Sola doğru yatmak en doğrusuymuş. Çatlaklar da kişiden kişiye değişiyor. Bazıları ilk haftalarda çatlıyor bazıları son hafta. Benim bi kaç hafta önce belimin yanları hafif hafif çatladı. Bu hafta da göbişim. Birsürü şey kullandım mustela palmers lierac vb yabancı markalar doğal yağlar ama en çok palmers dan memnun kaldım. Sadece çok kötü kokuyor. Yoğun çikolata kokulu. Tiksindirdi beni. Eğer çatlamak istemiyorsan önlemini al. Ben lierac kullandığımdan bendi çatlıyorum. Ciltten cilde değişiyor ve kendine uygununu bulman gerekiyır sanırım.
Benim daha henüz hiç çatlağım olmadı ne göbeğimde ne de çevresinde. Ben de yağ ve krem sürmeyi bu sebeple hep ihmal ediyorum acaba yanlış mı yapıyorum? Acaba birdenbire mi çıkacak çatlaklar?
İkinci sorum da genelde yan yatmaya çalışıyorum ama bazen sırt üstü yatmak da rahat geliyor bir sıkıntım olmuyor sırt üstü yatınca. Zaten canın yanar bir süre sonra sırt üstü yatamazsın demişlerdi ama ben hala yatabiliyorum. Zararlı mıdır acaba ben nir sıkıntı hissetmesem de?
Canım doğuma 1 hafta kala çatlayanlar var. Sen tedbirini al bence. Sağına ya da sırt üstü yatmayı önermiyorlar çünkü sağından atardamar geçiyor ve kan basıncını, bebeğe giden oksijeni azaltıyormuş. Sırt üstü yattığındaysa rahime baskı oluyor bebek rahatsız oluyormuş yine kan ve oksijen az gidiyormuş. Ben sık sıı pozisyon değiştiriyorum, genelde sağ ve sol arasında. Sırt üstü yatmıyorum.
Yaaa ben de sizin gibi rahattım mustelanın kremlerine o kadar para verdim ama baktım çatlak yok aklıma geldikçe sürüyordum. Taa kii iki gün önce eşim karnının altında senin görmediğin şeyler var diyene kadar bir baktım kırmızı kırmızı çatlamış şimdi sabah akşam sürüyorum artmasın diye
Kızlar ben zeytinyağı ve hindistancevizi yağı kullanıyorum. Çok memnunum. Çatlağım yok şuan. Her gün sabah akşam bazen gün içinde mutlaka sürüyorum. Göbek, kalça ve göğüslere Ayrıca hindistancevizi cok güzel kokuyor
Canım doğuma 1 hafta kala çatlayanlar var. Sen tedbirini al bence. Sağına ya da sırt üstü yatmayı önermiyorlar çünkü sağından atardamar geçiyor ve kan basıncını, bebeğe giden oksijeni azaltıyormuş. Sırt üstü yattığındaysa rahime baskı oluyor bebek rahatsız oluyormuş yine kan ve oksijen az gidiyormuş. Ben sık sıı pozisyon değiştiriyorum, genelde sağ ve sol arasında. Sırt üstü yatmıyorum.
Olmaz canım, ilerleyen zamanlarda bebek biraz daha büyüdüğünde ee rahimde büyüyor tabi, o zaman sorun oluyor. Ben ilk 3.5 ay falan yüz üstü yattım hep çünkü göbeğim yoktu, bi sıkıntı da olmadı. 3 aydan sonra falan sende yatma canım.
Olmaz canım, ilerleyen zamanlarda bebek biraz daha büyüdüğünde ee rahimde büyüyor tabi, o zaman sorun oluyor. Ben ilk 3.5 ay falan yüz üstü yattım hep çünkü göbeğim yoktu, bi sıkıntı da olmadı. 3 aydan sonra falan sende yatma canım.
Cnm sen rahatsızlık hissetmesen de icinde ki hissediyodur sirt ustu yatmamaya dikkat et derim. Sola yatilmasi uygun olani hatta gobus buyudugunde kucuk bi yastikla altina destek olabilirsin catlaklara gelince doktorum karnin kasinmaya basladiginda catlayacagina isaret demisti ve zeytinyagi önermişti ben de son aylarda kullandım cok şükür hic catlagim olmadi en önemlisi bol su icten destek veriyo oyle de oldu