çatlaklar.

yokolanumutlar

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2017
59
16
38
hamilelik döneminde çatlamamak için ne kullandınız??bir öneriniz var mı??

Ben LR massage balm ve badem yağı kullanıyorum. Günde 2 kez sürüyorum en az. Henüz başlamadı çatlaklar ama 27 den itibaren başlıyormuş sanırım. Ben gebeliğin başından beri sürüyorum. Bir de çok su içmek lazım

Ben LR massage balm ve badem yağı kullanıyorum. Günde 2 kez sürüyorum en az. Henüz başlamadı çatlaklar ama 27 den itibaren başlıyormuş sanırım. Ben gebeliğin başından beri sürüyorum. Bir de çok su içmek lazım
Teşekkürler, ben de kullanacağım.

Genetik faktör kesinlikle çok önemli. Annelerinde çatlak olanlar maalesef birer çatlama adayı. Ama ne olursa olsun biz de elimizden geleni yapıp bu durumu en azından minimuma indirebiliriz.
Çatlak oluşumunu engellemekte en önemli şeyler; bol su tüketmek, vücudu kalsiyumdan mahrum bırakmamak ve cildi bol bol nemlendirmek.
Çatlaklar cildi kuruttuğundan ötürü sıcak suyu severler. Ondan dolayı duşa girmeden önce mutlaka göbeğinizi bebe yağı, badem yağı, kakao yağı, hindistan cevizi yağı türevi bir ürünlerle nemlendirin ve öyle girin. Duştan çıkıncada tüm cildi nemlendirin mutlaka. (Kalça, kasık ve göğüs dahil) İlk 6 ay günde 1 defa yeterli olacaktır. 6. aydan sonra aklınıza geldikçe günde en az 2 defa olacak şekilde nemlendirin.
Ne kadar nemlendirirseniz nemlendirin göbekler büyüdükçe illaki kaşınacaklar ve o tatlı tatlı kaşıma isteği sizin sınavınız olacak :D :D Kesinlikle kaşımayın ve nemlendirerek o bölgenin ferahlamasını sağlayın. Kaşıntı geçecektir.
Genel olarak durum budur.
Hepimize çatlaksız, minimum kilolu hamilelikler :KK54:

hamilelik döneminde çatlamamak için ne kullandınız??bir öneriniz var mı??
Palmers kullandım çok memnundum ama kokusuna dayanamadığım için mustelaya döndüm. O da güzeldi. Doktorum lierac önerdi baya övdü övdü deneyeyim dedim ve çatladım! Palmers a geri döndüm şimdi. Midem bulansa da sürüyorum ve geçtekten çatlamam durdu. Benim vücudum çatlağa elverişli ve kuru. Çok kilo aldım +20 diyeyim ayıp olmasın :P vazelin bile kullan ama lieraca el sürme derim. Bu arada organik jojoba yağı da deneedim çok memnun kaldım. Ama onu bulamayabilirsin

Palmers kullandım çok memnundum ama kokusuna dayanamadığım için mustelaya döndüm. O da güzeldi. Doktorum lierac önerdi baya övdü övdü deneyeyim dedim ve çatladım! Palmers a geri döndüm şimdi. Midem bulansa da sürüyorum ve geçtekten çatlamam durdu. Benim vücudum çatlağa elverişli ve kuru. Çok kilo aldım +20 diyeyim ayıp olmasın :p vazelin bile kullan ama lieraca el sürme derim. Bu arada organik jojoba yağı da deneedim çok memnun kaldım. Ama onu bulamayabilirsi
Palmers kullandım çok memnundum ama kokusuna dayanamadığım için mustelaya döndüm. O da güzeldi. Doktorum lierac önerdi baya övdü övdü deneyeyim dedim ve çatladım! Palmers a geri döndüm şimdi. Midem bulansa da sürüyorum ve geçtekten çatlamam durdu. Benim vücudum çatlağa elverişli ve kuru. Çok kilo aldım +20 diyeyim ayıp olmasın :p vazelin bile kullan ama lieraca el sürme derim. Bu arada organik jojoba yağı da deneedim çok memnun kaldım. Ama onu bulamayabilirsin

bayaa araştırdım :)) sonuç olarak aleo veralı bir krem,badem yağı, limon özü yağı ayrıca vücut kremi kullanıyorum. :) ilk başta themra nın limon yağı özlü kremiyle başladım sonuç gayet güzel. bakalım 27. haftam çatlamadım. inşAllah çatlamam :)

Catlak genetik degil annelerimiz yeterli beslenmedigi icin ve nemlendirici surmedigi icin catlamistir. Benim hic catlagim olmadi. Catlamanin ana nedeni kalsiyum eksikligidir. Kalsiyum eksikligi catlaklara ilerde dis kaybi gibi bir cok soruns neden olur. Bol kalsiyum , su tuketin. Herhangibir yagi surun. Ben bebe yagi kullandim dusta surup durulanip ciktim. Liriac diye marka almistim. Kokusu kotu geldi birde camasira bulasiyor.

bayaa araştırdım :)) sonuç olarak aleo veralı bir krem,badem yağı, limon özü yağı ayrıca vücut kremi kullanıyorum. :) ilk başta themra nın limon yağı özlü kremiyle başladım sonuç gayet güzel. bakalım 27. haftam çatlamadım. inşAllah çatlamam :)
İnşallah canım. Gün içinde imkanın oldukça masaj yaparak sür kremi

Catlak genetik degil annelerimiz yeterli beslenmedigi icin ve nemlendirici surmedigi icin catlamistir. Benim hic catlagim olmadi. Catlamanin ana nedeni kalsiyum eksikligidir. Kalsiyum eksikligi catlaklara ilerde dis kaybi gibi bir cok soruns neden olur. Bol kalsiyum , su tuketin. Herhangibir yagi surun. Ben bebe yagi kullandim dusta surup durulanip ciktim. Liriac diye marka almistim. Kokusu kotu geldi birde camasira bulasiyor.
kesinlikle katılıyorum. nem kaybından kaynaklı oluyor genelde. ama bazılarının yapısı gerçekten müsait. herkese çatlaksız tatlı bi hamilelik nasip olur inşAllah :)

Hamileliğimde 8,5 9 kilo aldım. Her gün hatta aklıma geldikçe kremlendim. Yarım lt garanti süt içiyordum, yoğurt, peynir de yiyordum. Son ay yine de çatladım. Aşırı değil ama çatladım. Çatlayacaksan çatlıyorsun yani. Üstelik fazla kilo almasanda..

Hamileliğimde 8,5 9 kilo aldım. Her gün hatta aklıma geldikçe kremlendim. Yarım lt garanti süt içiyordum, yoğurt, peynir de yiyordum. Son ay yine de çatladım. Aşırı değil ama çatladım. Çatlayacaksan çatlıyorsun yani. Üstelik fazla kilo almasanda..
peki geçiyo mu doğumdan sonra?kullanılan kremler işe yarıyor mu

Ben kakao yagi aldim ama islenmemis olanindan parca parca satiliyor hergun ondan suruyorum zaten en basindan surmek lazimmi

Back
X