Çatlaklara Karşı Ne Önlemler Aldık..

hasret0587

1kız+1oğul +1minnak oğluş daha
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2009
8.609
1.879
173
hamilelikte en sinir bozucu şeylerden biri de eminim ki çatlaklarla savaşmaktır. peki bunu nasıl yapıyoruz burada paylaşalım birbirimizi aydınlatalım istedim ve ilk olarak ben kendi önlemimi belirtmek istiyorum; 25. haftamdayım henüz hiç çatlağım yok çok şükür:lepi:
ben eczacımın bana önerdiği lierac paris isimli kremi kullanıyorum hergün sürmeyi unutuyorum 2 günde bi duş alan biri olarak her banyodan sonra sürüyorum şu ana dek bir çatlak belirtisi yok. bir de bi krem warmış o da süper diye duydum eczacıma söyledim onu getrecek bana onun ismide la roche posay baume işte böle:icecream:

canımcım ben bebe losyonu kullanıyorum henüz bi çatlak oluşumu gerilme yada kaşınma yok (olmazda inşallah) ama mucize önerilere açığım

Ben yaklaşık iki aydır aktardan aldığım bir yağ karışımını kullanıyorum

içinde keten tohumu yağı,kayısı yağı, gliserin yağı,kakao yağı mevcut toplam maliyeti 20 tl idi
bir ay daha gider sanırım evet yağ olduğu için biraz rahatsız ediyor insanı bitince acıbadem sütü kremi kullanmayı düşünüyorum dimplehawk bununla ilgili bir topic açmıştı o da iyi geliyormuş

önemli olan cildimizin gergin olmasını önlemek sürekli nemli tutmak ve kaşımamak... Bi de sadece göbeğinize uygulamayın kilo alan her yerinize uygulayan örneğin ben göbek-göğüs ve disk bölgeme uyguluyorum :kedi:

inşallah çatlamam-çatlamayız
kaydirigubbakcemile3

amin canım su içmek de çok faydalı su herşeye faydalı çatlak oluşumunu da azaltır vücudumuzun en önemli ihtiyacı zaten hamilelerin günde 2. 2.5 litre su içmesi gerekiyormuşş

badem yağı falan da sürüolarmış en etkilisini bulmak laızm şu an yok ya 8.9. aydamafoldumben

canım ben badem yağı susam yağı zeytin yağı kayısı yağından oluşan bir karışım hazırladım ondan kullanıyorum ilk bebeğimdede ondan kullanmıştım..ve hiç yırtığım oluşmadı..kaşındıkça sık sık yağlarsak bol su içersek çatlak oluşumunu azaltabiliriz..birde kaşınan yerleri kaşımamak gerekiyor...

Arkadaşlar ben de hergün düzenli olarak hijyenimin bahsettiği bebak acıbadem sütünü kullanıyorum
(bilmeyenler için:)..
Ayrıca her duştan sonra bebeyağı kullanıyorum göğüs-karın ve basen bölgeme a.s

Cildim normalde baya kurudur, kaşıntılar da oluyor arada ama şimdilik bir sorun, belirti yok şükür :smiley-cool:

Hergün en az 2 lt su da içiyorum, elimden geleni yapıyorum yani, artık çatlarsam da yapılacak bişey yok malesef :delphin:

Bakalım asıl son aylarda akla kara belli olacak -tatlicadiarzu-

Arkadaşlar bende şu ana kadar bazen bebe yağı bazende kakaoyağı kullandım dünde eczaneden bebak acı badem sütü aldım onu kullanıcam ben sadece göbeğime süryorum kalçama eh bazen, hergün zor geliyo birde kış olunca inş.son aylarda görücez etkisini

lierac krem+kayısı yağı+çilek yağı tabi bunları her gün sürmüyorum unutuyorum banyodan sonra mutlaka sürerim ama.Allaha şükür benim de çatlağım yok

şu acıbadem sütünü bnde deniyeyim bari umarım olmaz tek korkum çatlaklar ya bir daha bikini giyememe korkusu fena sardı beni:(

bi arkadas kakao yagı kullandı hic catlagı olmamıs sadece goguslerime surmemistim orası catladı dedi
bir baska arkadasımda aktarda satılan catlak kremi surdu icinde bitkisel yaglar var oda catlamadı
yengemde 2 dogum yaptı mustela krem kullandı masallahı var onunda

sıra geldi bana
bebek yagı + aktardan aldıgım o kremi kullanıyorum
dunden beride kakao yagı suruyorum sabahları
birde mustela siparisi verdim en cok ona guveniyorum.
ben cok musaitim ergenlikten basen bolgemde cok olusmustu.. genetik olarakta ailede catlak cok
artık bunlar ise yararsa bende yarar:) yoksa yapılacak bi sey yokmus derim
kasıntılarım var kasımamaya calısıyorum ama bazen uykuda kasıyorum sanırım..

Gelicik bana da biri mustela yı önermişti, hatta almayı düşünüyordum.
Fakat yurtdışında reçetesiz satılan bir ilaç olduğunu duyunca vazgeçtim.

ya ben daha hiç bişey kullanmadımmmm :sinifsinif::sinifsinif::sinifsinif: herhalde çatır çatır olacağım son dönemde annemde sadce bacakalrında olmuş çatlak yengemde ise hiç yok ve ikiside hiç bişi kulanmadılar zilliler ama be kesin çatlarım ben çok şiştim :(:(:(: 23 haftada 9 kilo ladım böylede giderse ayvayı yedim yani :(:(:( geçen ay doktorum bana organik bi kırem verdi hala alamdım bulamıyorum çevremdeki eczanelerde ama bu haftasonu ne yapıp edip almam gerek korkmaya başladım geç kalmış olmaktan yana :(:(:

Seyyalcim bu konuyu ihmal etme, geç kalmış sayılmazsın, sonra pişman olmak var ..
Bu izler kalıcı çünkü :1no2:

Kullandığın şeyin ne olduğu çokk fazla önemli değil aslında, cildini nemli tutsun yeter..
Zaten çatlayacağı varsa yine çatlıyor, ama önlem almak en iyisi

dimplecim bende yurt dısından geldim turkiyeye gelin
mustela orada eczanede satılıyor ama ilac degil krem.. hatta butun bebek urunleride var o markanın
suanda annem orada gelirken alsın diye siparis ettim ve bebegin sampuan krem vs onlarıda musteladan almayı dusunuyorum. oradaki eczacılarda oneriyor yegenlerimde onlarla buyuduler cok memnunduk.. ben ona cok guveniyorum bakalım:) dun almıs bizimkiler artık annemin gelmesini bekliyorum 4 gozle..

ya ben daha hiç bişey kullanmadımmmm :sinifsinif::sinifsinif::sinifsinif: herhalde çatır çatır olacağım son dönemde annemde sadce bacakalrında olmuş çatlak yengemde ise hiç yok ve ikiside hiç bişi kulanmadılar zilliler ama be kesin çatlarım ben çok şiştim :(:(:(: 23 haftada 9 kilo ladım böylede giderse ayvayı yedim yani :(:(:( geçen ay doktorum bana organik bi kırem verdi hala alamdım bulamıyorum çevremdeki eczanelerde ama bu haftasonu ne yapıp edip almam gerek korkmaya başladım geç kalmış olmaktan yana :(:(:

neymiş kremin adı? özel karışımmı olacak yoksa her eczanede bulunabiecek bi karışımmı?:uhm:

arkadaşlar 2009 mart annesiyim badem yağı kıllanmayı artırıyor bu yüzden eczanelerde satılan beyaz vazelinlerden kullanın derim ben hem fiyatı çok uygun hemde sizin ve bebeğinizin sağlığına zararsız...

merhaba ben mayıs 2009 annesıyım baslıgı gorunce yazamadan gecemedım benım karnım çok catladı hamılelıgımın 3.ayından ıtıbaren her aksam bebek yağı surudugm halde cok catladım dogumdan sonrada mustela kullandım ama ne fayda
kıs anneye ceker derler bunye meselesı bırazda bı arkadasım yenı dogum yaptı bıde kıloluydu hiç catlagı yok allah yardımcınız olsun ama bebeğinizi kucagınıza alınca hiç umursamıcaksınız emın olunopuyorumnanaktan

dimplecim bende yurt dısından geldim turkiyeye gelin
mustela orada eczanede satılıyor ama ilac degil krem.. hatta butun bebek urunleride var o markanın
suanda annem orada gelirken alsın diye siparis ettim ve bebegin sampuan krem vs onlarıda musteladan almayı dusunuyorum. oradaki eczacılarda oneriyor yegenlerimde onlarla buyuduler cok memnunduk.. ben ona cok guveniyorum bakalım:) dun almıs bizimkiler artık annemin gelmesini bekliyorum 4 gozle..
Bilemiyorum arkadaşım bi kere huylandım işte :))
Neyse inş. dediğin gibidir ve sen faydasını görürsün :1hug:
merhaba ben mayıs 2009 annesıyım baslıgı gorunce yazamadan gecemedım benım karnım çok catladı hamılelıgımın 3.ayından ıtıbaren her aksam bebek yağı surudugm halde cok catladım dogumdan sonrada mustela kullandım ama ne fayda
kıs anneye ceker derler bunye meselesı bırazda bı arkadasım yenı dogum yaptı bıde kıloluydu hiç catlagı yok allah yardımcınız olsun ama bebeğinizi kucagınıza alınca hiç umursamıcaksınız emın olunopuyorumnanaktan
opuyorumnanaktan

evet kesinlikle bünye meselesi bu olay
biz tedbir alalım da en azından sonuçları aza indirgemiş oluruz

YA BEN ÇATLAMAK ıSTEMıORUMM:((( bunun için herşeyi yaparım, mustellayı bulurmuyuz eczanden kolayca?

Back
X