Çaya gelmeden yarım saat önce haber vermek..

Kardelenfzt13

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2016
287
260
103
31
Ben yeni evli sayılırım 3 ay oldu.Yeni alışıyorum ev işlerine çünkü pek yapmışlığım yoktu önceden.Ama herkesi tek tek yemeğe çağırdım,çoğu kez de çaya geldiler.Başımın üstünde yerleri var.Yavaş yavaş öğreniyorum herşeyi.Elim hızlı değil henüz.Ve alttan derslerim var okula gidiyorum.Eşimin ailesinin,akrabalarının şöyle bir özelligi var, çaya gelmeden yarım saat önce arayıp size gelicez müsait misiniz diyorlar.Kalabalık bir aile ayrıca.Eşim de hoşlanmaz bu durumda hiç o şekilde kabul etmedik henüz aradılar falan ama müsait değiliz dedik gerçekten de değildik.Evet onlarda benim ailem ama evim her zaman müsait olamıyor ki.Bide gelince her odaya her yerede giriliyor.Ben kendi ailem gelmeden de her yeri temizlerim düzenlerim,güzel temiz karşılamak isterim ailemi,misafirlerimi.Sizce ben mi yanlış düşünüyorum ne yapmam lazım bu konuda

Beni yanlış anlayanlar oldu açıklama yapmak istedim.3 aylık evlisin ne dağınıklığı diyorlar ama konu sadece dağınıklık değil ki.O gün toz alamamış oluyorsun mesela ya da bulaşığın kalıyor,tuvalet banyo müsait olmayabiliyor.Her defasında da illa giren oluyor çünkü.Eşimin kılları çok dökülür özellikle banyoya her gün süpüremeyebiliyorsun.

Son düzenleme:
Doğru düşünüyosunuz müsait değilseniz kabul etmezsiniz ki etmemişsiniz de. Siz müsait olunca arayıp çağırırsınız. Ayrıca diğer odaların kapısını kapatabilirsiniz. Ben öyle yapıyorum. Hiç sevmem evimde başka yerlere girilsin. Misafir salonda oturur çayını içer gider dicem ama burda bikaç kv ciler onlar misafir değil oğlunun evi diyecek ehehe :KK71:

siz doğrusunuz kimse daginik bir evde misafir agirlamak istemez sanirim aile oldugu icin samimiyetlerine guvenerek yarim saat onceden haber veriyor olabilirler ama daha erken bir saatte haber verilse daha iyi olur
siz mesela geleceginiz zaman daha erken haber verin isimiz olup geri cevirince uzuluyoruz diyin belki bu sekilde daha erken ararlar kirilmazlarda

Hayır yanlış düşünmüyorsun. Ne guzel müsait değiliz diyebiliyorsunuz, ben söylesem eşimle tartışıyoruz. Ev işinden ziyade alelacele ne hazırlayacağım konusunda karışıyorum ben ve uzun kaldıkları için yemek vermem gerekiyor.
Ben eşim yuzunden yapamıyorum dediğim gibi ama sen müsait olmadığını söylediğinde bir gün önceden haber vermelerini uygun bir dille söyleyip o şekilde alıştırabilirsin

Ya ben şunu anlamadım 3 aylık evlilikte nasıl bir dağınıklık oluyor, ben 3 aylık evliyken ev hep düzenliydi kim dağıtacak ki bulaşık falan iki kişilik çıkıyor çıkar çıkmaz makineye koyuluyor. Oturma odasında yerlerde oyuncak vs. yok. Herşey yerli yerinde duruyordu. Nasıl bir dağınıklık oluyor onu anlamadım da?

Ya ben şunu anlamadım 3 aylık evlilikte nasıl bir dağınıklık oluyor, ben 3 aylık evliyken ev hep düzenliydi kim dağıtacak ki bulaşık falan iki kişilik çıkıyor çıkar çıkmaz makineye koyuluyor. Oturma odasında yerlerde oyuncak vs. yok. Herşey yerli yerinde duruyordu. Nasıl bir dağınıklık oluyor onu anlamadım da?

ilk 3 ay ev zaten yeni eşya kokusu gitmiyor ki :))

Eger sadece caya geliyorlarsa yarim saat onceden degil hic haber vermelerine gerek yok bence. Allahin cayini 10 dkda demlerim. Aniden geldikleri icin de daginiklik gozlerine batmaz. Bence sorun edilecek bisey degil. Artik aile oldunuz esinizin ailesiyle.

bazen zahmet vermemek icin de gec haber vermeler oluyor. caya diye de o yüzden belirtmisler. sadece cay koyun ve ortalik asiri kotuyse ceki duzen verin diye. cok onceden soyleseler cok hazirlik yapar falan diye ince dusunen de var. ama es ailesi diye ince dusunceli olamaz tabi haliyle hiç kabul etmeyin. ben de olsam sizin evinize adim atmam. surekli reddettiğiniz icin.

Evin temiz ve dağınık olması ayrı, pis ve toplu olması ayrı. Belki tozludur süpürüp silmemiştir. Belki tezgahta bulaşıkları vardır. Bende sevmem o anlık işi yarına bırakmayı evim düzenli topludur herzaman ama bazen süpürüp silmiyorum zor geliyo. Belki öyle bi ana denk gelmiştir.

Ben yeni evli sayılırım 3 ay oldu.Yeni alışıyorum ev işlerine çünkü pek yapmışlığım yoktu önceden.Yavaş yavaş öğreniyorum herşeyi.Eşimin ailesinin şöyle bir özelligi var, çaya gelmeden yarım saat önce arayıp size gelicez müsait misiniz diyorlar.Kalabalık bir aile ayrıca.Eşim de hoşlanmaz bu durumda hiç o şekilde kabul etmedik henüz aradılar falan ama müsait değiliz dedik.Evet onlarda benim ailem ama evim her zaman müsait olamıyor ki.Bide gelince her odaya her yerede giriliyor.Ben kendi ailem gelmeden de her yeri temizlerim düzenlerim,güzel temiz karşılamak isterim ailemi,misafirlerimi.Sizce ben mi yanlış düşünüyorum ne yapmam lazım bu konuda
Annesi babasıysa bence normal ama yanında başkaları da geliyorsa hazırlık yapmanı gerektirecek, 1 gün önceden haber vermeleri lazım. Öyle bi durum olsa ortalığı eşimle toplar çay suyu koyarım eşimde marketten bişeyler alır ayrıca hazırlık yapmam...

Ayni meseleden dolayi evliligimin yili baya cingar cikartmistim ben. Ev daginik dahi olmasa zart diye gelinmesini, kafalarina gore plan yapmalarina deli oluyordum.

Karsinizdaki kişiler laftan anlayan insanlarsa şanslisiniz ama degillerse baya ugraşirsiniz. Umarim laftan anliyorlardir eşin konuşsun önceden haber verin diye siz birsey demeyin.

Biz baya ugrastik o konu uzerine şimdi evime pek gelmiyorlar, gelende baya onceden soruyor.

Yeni evli iseniz evinizi siz dağıtıyorsunuzdur:)
Sizin çok işiniz olmaz,çocuk yok bişey yok.
Ama bence yine de haklısınız. İster dağınık olayım ister toplu yarım saat evvel arayana müsait olmam.
Ve söylerim bir gün evvel veya daha makul zamanda haber vermeleri gerektiğini.
Siz de söylersiniz bence. Müsait değiliz diyebildiğinize göre;)

Eğer çalışmıyor iseniz günlük yarım saatlik bir rutin oluşturarak her zaman evinizi düzenli tutabilirsiniz. Ani misafirlerde canınızı sıkmaz o zaman. Çünkü böyle şeylerle her zaman karşılaşıcaksınız. Hem kendinizde rahat edersiniz
Evet aslında
Doğru düşünüyosunuz müsait değilseniz kabul etmezsiniz ki etmemişsiniz de. Siz müsait olunca arayıp çağırırsınız. Ayrıca diğer odaların kapısını kapatabilirsiniz. Ben öyle yapıyorum. Hiç sevmem evimde başka yerlere girilsin. Misafir salonda oturur çayını içer gider dicem ama burda bikaç kv ciler onlar misafir değil oğlunun evi diyecek ehehe :KK71:
Evet zaten kesin öyle derler.
Evin temiz ve dağınık olması ayrı, pis ve toplu olması ayrı. Belki tozludur süpürüp silmemiştir. Belki tezgahta bulaşıkları vardır. Bende sevmem o anlık işi yarına bırakmayı evim düzenli topludur herzaman ama bazen süpürüp silmiyorum zor geliyo. Belki öyle bi ana denk gelmiştir.
kesinlikle düşündügümü demişsiniz aynen de öyle.Ama illa konu sahibinin üstüne gelenler oluyor zaten.Eşimin affedersiniz kılları çok dökülür,her gün süpüremiyorum silemiyorum.Ne demek istedigimi çok iyi anlamışsınız teşekkür ederim.

Back
X