Mutfak Püf Noktaları çaydanlığımı kurtarın :(

daaire

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2011
117
2
46
İstanbul
kızlarkahvaltı takımımın çaydanlığı var üstü porselen altı emaye olanlardan.. Geçen gün çay demleyeyim dedim çaydanlığın altına suyu koyup salona geçtim geçmez olaydım unuttum çayı falan Su kaynamış bitmiş pembemsi çaydanlığım morumsu kırmızımsı bi renge dönüşmüş sıcaktan çığlık attım görünce Soğuyunca eski rengi geri gelir gibi oldu ama içi taşlaştı pütür pütür oldu cifledim falan ama düzelmedi var mı bunu düzeltmenin bi yolu acaba çokta seviyodum takımımın çaydanlığını :)

Eger sudaki kirecten olduysa o taslasmalar demligin icerisine biraz tuz , sirke ve su koyup kaynatirsan hemen cikacaktir.

bendede emaye ver bi cesaret porçözledim ama sulandırarak gerçekden güzel oldu birde bu toz vimler vardı hani emayelerde cifler hikaye(emaye konusunda çelikde bir mucize) onun kadar bembeyaz yapanını görmedim tuvalet taşlarını bile pırıl pırıl yapıyor

bir gece sirkeli bekletip dışını kuru bez ve karbonatla ovmanı tavsiye ederim,gerçi bu yöntem çelik çaydanlıklarda daha etkili ama,geçmiş olsun ...

Bir bardak suyla içinede biraz limon tuzu koy kaynat,bu şekilde hem kirecini söker hemde içini temizler

bence hiç uğraşma at gitsin. Çünkü emaye de teflon gibi bir kere zarar gördü mü kanserojen etki yapıyormuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…