- 7 Mayıs 2014
- 434
- 155
- 33
- Konu Sahibi blackwitch7
-
Su ankucuk bi sehirde ogrenciyim yardim alma imkanim yok yani..Özgüven eksikliğin var,bence bir uzmandan yardım almalısın.Bunlar basit ve üstesinden gelinebilecek şeyler aslında.
Şöyle bisey kucukken yeni bi ortama girmek cok zorluodu beni..ortaokulda dersaneye baslmk falan..ama bunu attim üni de ustumden ..artik karsimdki insan sessizse ben tansmya calisiyorum okonuda ilerleme kaydettim sukur..diger konulari da halledebilsemSizinki biraz sosyal fobi galiba cunku burada cekinmeden kendinizi ifade edebiliyorsunuz canli kanli bir sekilde insan icine karismak sizi urkutuyor
O zaman en azından yardım alana kadar kendi kendine özgüvenini yükseltmeye çalışmalısın.Su ankucuk bi sehirde ogrenciyim yardim alma imkanim yok yani..
Mesela iki yazdir staj yapiyorum ama biri benimle illa gelsin bigun yolu ogreneyim sonra kendim giderim diyorum.biraz garantici bi yapim var..o stsj yerine ilk gun yalniz gidip yeri bulmak cok daraltiyo beni sanirsiniz cenaze cikmis evden o kadar moralim bozuluyo icim sıkıliyo..ama yoku ogrenince sikinti yok kendim rahatim..adapte olmak mesele yani.Tek basına dışarı cık faturalarınızı kendın yatır..
Durakta bekle,ınsanları izle..dolmuş değil de dırek otobüsle basla bence..daha çok ınsan olan yerlerle kendini zorla..
Tek kulagında kulaklığından sevdığın bi muzık calsın..agzına seker at rahatlatır..
Ne kadar tek başına gezersen okadar kolay atarsın bunu uzerınden..yeğenlerin varsa onları alıp gezdirebilirsin.
Ruh halimi cok guzel ozetlemissiniz..tesekkur ederim haklisiniz denicem.Araştırdığım kadarıyla sosyal fobinin özünde bulunduğu ortamda rahat olamama, kendini ifade edememe ve rahatsız eden durumdan kaçınma davranışı varmış..Örneğin topluluk önünde konuşamayan biri bu durumla yüzleştiğinde terleme kalp çarpıntısı, yüz kızarması gibi tepkiler veriyormuş. .Diğer taraftan küçük düşeceği ben bu işi beceremeyeceğim gibi ifadelerle kendine odaklanıyor,başkalarını gereğinden fazla dikkate alma durumu oluyormuş. .Çekingen olan insanlarda sosyo fobi olma olasılığı çok yüksekmiş..Bende mi sosyal fobiyim diye araştırdım bu konuyu benimki ileri boyutta değil..otorite sözünü geçiren hazır cevap insanlarla karşılaştığımda ben çok sessizleşiyorum çekiniyorum ortamda rahat olamıyorum..Sosyal fobiyi aşmak insanın elindeymiş zor mücadele gerekiyor ama başarılıyormuş. .ilk önce bilinçaltımızdaki olumsuz düşünceleri tespit etmeli ve bizi nasıl etkilediğini fark etmeliyiz.Sonra bu düşünceler aklımıza geldiğinde bir şekilde uzaklaştırmalı yerine olumlu ifadeleri kullanmalıyız.özgüven oluşturmalıyız kendimizle dost olmalı kötü ifadeleri kendimize yakıştırmamalıyız.Neyi yapamayacağımızı içimizden söylüyorsak onu yapmayı denemeliyiz,üzerine gitmeliyiz kaçınmamalıyız.Bende sizin gibi çekingenim ama kendimce tespitler yapabiliyorum.İlk önce özgüvenimizi inşa etmeliyiz kimse bizden üstün değil hiçbir eksiğimiz yok bu şekilde hissettiren kişileri yok saymak gerek..Birde ben yapamam edemem rezil olurum demeyin kendiniz ilk önce deneyimleyin,başkalarının sözlerine de kulak asmayın.
Çok güzel anlatınız not aldım sık sık okucam kendime hatırlatcam ve uygulucam tskSoyle düşün başkası otobüsü bulamayınca vs bunun gibi basit şeylerde sen başkalarına gülüyor musun? Gulmuyorsun. Onlar da sana gulmeyecek. Sadece zihninde fazla senaryo uretiyorsun. Küçük adımlarla cesaret göster kendine görevler ver utansam da yapicam de. Zamanla kafanda büyüttüğün kadar olmadığını goreceksin
Penisi agzima aldigimda midem bulanıyor eyleem senin neren çekingen. ilahiBende karşı cinse çok çekingen oluyorum rahat dawranamiyorum
Tatlım bak burda sadece yazıyorum diye demek istediğim şey karşı cinsle yüz yüze geldiğimde çekiniyorum veya yüz yüze konuştuğumda kendimi rahat birakamiyorumPenisi agzima aldigimda midem bulanıyor eyleem senin neren çekingen. ilahi
Tatlım bak burda sadece yazıyorum diye demek istediğim şey karşı cinsle yüz yüze geldiğimde çekiniyorum veya yüz yüze konuştuğumda kendimi rahat birakamiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?