çekingenlik:(

blackwitch7

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2014
434
155
33
bunu ben büyütüyomuşum gibi görünebilir ama gerçekten insanı zor bi duruma sokuyo çekingenlik..küçüklüğümden beri böyleyim..tabi artık biraz açıl dışa dönük ol dediğim zamanlar oldu kendime o zaman bişeyler elde ettim ama o zaman bile tam anlamıyla şu huyumu atamadım üstümden..
mesela bu sene ehliyet almak istiyorum ama kursa nasıl gidicem hiçbişey bilmiyorum ya gülerlerse rezil olursam gibi olumsuz düşünceler aklıma geliyo..ya da önceki konumda bahsetmiştim biriyle tanıştığımdan..ayrı şehirlerdeyiz ben öğrenciyim son kez görüşebilseydik keşke falan dedi giderken..ama ben içimden iyiki buluşmadık diyorum neden?büyük bi şehir orası ve bana dolmuşlar falan karıışık geliyo benim onu gezdirmem gerek (çünkü yabancı arkadasım) şu çekingenliğim yüzünden onu bile yapamadım.dalga geçer benimle sen burda doğmadınmı diye diye..
bunu nasıl yenebilirim?her yerde engel olarak karşıma çıkıyo..teşekkür ederim okudğunuz için.

Offf off ne gereksiz bişey çekingenlik..Gülen gülsün nolacak.Kendine başkalarinin gözüyle bakmaktan vazgeç...Onlar senden çekiniyo mu da sen çekiniyosun...Boşver başkalarini allasen; senden daha mi önemliler :))

Tek basına dışarı cık faturalarınızı kendın yatır..

Durakta bekle,ınsanları izle..dolmuş değil de dırek otobüsle basla bence..daha çok ınsan olan yerlerle kendini zorla..

Tek kulagında kulaklığından sevdığın bi muzık calsın..agzına seker at rahatlatır..

Ne kadar tek başına gezersen okadar kolay atarsın bunu uzerınden..yeğenlerin varsa onları alıp gezdirebilirsin.

Tam da senin gibiyim biliyor musun
Hatta inanır mısın ehliyet kursuna gidiyorum
Valla inan benim kadar rezil olamazsin:KK48:
Artik hoca ne derse takmıyorum valla
Hem su var sadece hocayla muhattap oluyorsun,yani gülebilcek tek insan hocan
O da gülsün boşver,ben yuzsuzlestim zaten iyice:KK53:

Sizinki biraz sosyal fobi galiba cunku burada cekinmeden kendinizi ifade edebiliyorsunuz canli kanli bir sekilde insan icine karismak sizi urkutuyor

Tek başına daha dışarıya dönük görevler al.
Çekingenliğin yanı sıra sosyal fobi de var gibi. Ama birisiyle tanışıp muhabbet edebildiğine göre çok ileri bir fobi değil.

Ben de çekingen biri sayılırım. Her zaman istediğim gibi davranamam. Ama hayattan ve insanlardan kaçmıyorum. Hatta bazı şeyleri yeni yeni farkediyorum.

Daha çok hayata karışmalısın. Bunun başka yolu yok. Dalga geçenler bırak geçsin. Eğer komik bir şeyse sen de kendine gül.
Nereye hangi vesaitle gideceğini öğren gerisini arkadaşınla birlikte bul. Sora sora bağdat bulunur.

Kendine şunu söyle 'ben de herkes gibiyim. Herkesin yaptığını ben neden yapamayayım? kimse benden üstün değil.'
Hayatı kaçırma vakit kısıtlı. :KK66:

Sizinki biraz sosyal fobi galiba cunku burada cekinmeden kendinizi ifade edebiliyorsunuz canli kanli bir sekilde insan icine karismak sizi urkutuyor
Şöyle bisey kucukken yeni bi ortama girmek cok zorluodu beni..ortaokulda dersaneye baslmk falan..ama bunu attim üni de ustumden ..artik karsimdki insan sessizse ben tansmya calisiyorum okonuda ilerleme kaydettim sukur..diger konulari da halledebilsem:(

Tek basına dışarı cık faturalarınızı kendın yatır..

Durakta bekle,ınsanları izle..dolmuş değil de dırek otobüsle basla bence..daha çok ınsan olan yerlerle kendini zorla..

Tek kulagında kulaklığından sevdığın bi muzık calsın..agzına seker at rahatlatır..

Ne kadar tek başına gezersen okadar kolay atarsın bunu uzerınden..yeğenlerin varsa onları alıp gezdirebilirsin.
Mesela iki yazdir staj yapiyorum ama biri benimle illa gelsin bigun yolu ogreneyim sonra kendim giderim diyorum.biraz garantici bi yapim var..o stsj yerine ilk gun yalniz gidip yeri bulmak cok daraltiyo beni sanirsiniz cenaze cikmis evden o kadar moralim bozuluyo icim sıkıliyo..ama yoku ogrenince sikinti yok kendim rahatim..adapte olmak mesele yani.

Araştırdığım kadarıyla sosyal fobinin özünde bulunduğu ortamda rahat olamama, kendini ifade edememe ve rahatsız eden durumdan kaçınma davranışı varmış..Örneğin topluluk önünde konuşamayan biri bu durumla yüzleştiğinde terleme kalp çarpıntısı, yüz kızarması gibi tepkiler veriyormuş. .Diğer taraftan küçük düşeceği ben bu işi beceremeyeceğim gibi ifadelerle kendine odaklanıyor,başkalarını gereğinden fazla dikkate alma durumu oluyormuş. .Çekingen olan insanlarda sosyo fobi olma olasılığı çok yüksekmiş..Bende mi sosyal fobiyim diye araştırdım bu konuyu benimki ileri boyutta değil..otorite sözünü geçiren hazır cevap insanlarla karşılaştığımda ben çok sessizleşiyorum çekiniyorum ortamda rahat olamıyorum..Sosyal fobiyi aşmak insanın elindeymiş zor mücadele gerekiyor ama başarılıyormuş. .ilk önce bilinçaltımızdaki olumsuz düşünceleri tespit etmeli ve bizi nasıl etkilediğini fark etmeliyiz.Sonra bu düşünceler aklımıza geldiğinde bir şekilde uzaklaştırmalı yerine olumlu ifadeleri kullanmalıyız.özgüven oluşturmalıyız kendimizle dost olmalı kötü ifadeleri kendimize yakıştırmamalıyız.Neyi yapamayacağımızı içimizden söylüyorsak onu yapmayı denemeliyiz,üzerine gitmeliyiz kaçınmamalıyız.Bende sizin gibi çekingenim ama kendimce tespitler yapabiliyorum.İlk önce özgüvenimizi inşa etmeliyiz kimse bizden üstün değil hiçbir eksiğimiz yok bu şekilde hissettiren kişileri yok saymak gerek..Birde ben yapamam edemem rezil olurum demeyin kendiniz ilk önce deneyimleyin,başkalarının sözlerine de kulak asmayın.

Araştırdığım kadarıyla sosyal fobinin özünde bulunduğu ortamda rahat olamama, kendini ifade edememe ve rahatsız eden durumdan kaçınma davranışı varmış..Örneğin topluluk önünde konuşamayan biri bu durumla yüzleştiğinde terleme kalp çarpıntısı, yüz kızarması gibi tepkiler veriyormuş. .Diğer taraftan küçük düşeceği ben bu işi beceremeyeceğim gibi ifadelerle kendine odaklanıyor,başkalarını gereğinden fazla dikkate alma durumu oluyormuş. .Çekingen olan insanlarda sosyo fobi olma olasılığı çok yüksekmiş..Bende mi sosyal fobiyim diye araştırdım bu konuyu benimki ileri boyutta değil..otorite sözünü geçiren hazır cevap insanlarla karşılaştığımda ben çok sessizleşiyorum çekiniyorum ortamda rahat olamıyorum..Sosyal fobiyi aşmak insanın elindeymiş zor mücadele gerekiyor ama başarılıyormuş. .ilk önce bilinçaltımızdaki olumsuz düşünceleri tespit etmeli ve bizi nasıl etkilediğini fark etmeliyiz.Sonra bu düşünceler aklımıza geldiğinde bir şekilde uzaklaştırmalı yerine olumlu ifadeleri kullanmalıyız.özgüven oluşturmalıyız kendimizle dost olmalı kötü ifadeleri kendimize yakıştırmamalıyız.Neyi yapamayacağımızı içimizden söylüyorsak onu yapmayı denemeliyiz,üzerine gitmeliyiz kaçınmamalıyız.Bende sizin gibi çekingenim ama kendimce tespitler yapabiliyorum.İlk önce özgüvenimizi inşa etmeliyiz kimse bizden üstün değil hiçbir eksiğimiz yok bu şekilde hissettiren kişileri yok saymak gerek..Birde ben yapamam edemem rezil olurum demeyin kendiniz ilk önce deneyimleyin,başkalarının sözlerine de kulak asmayın.
Ruh halimi cok guzel ozetlemissiniz..tesekkur ederim haklisiniz denicem.

ay ne güzel farklı bi yapın var
bendede rahatsız etmicek kadar vardı ama boyle yaparak gecti
bence kendinle dalga gecmelisin
tek cıkar yokun bu
yoksa obur yontemler gecici anladınmı

''Mesela iki yazdir staj yapiyorum ama biri benimle illa gelsin bigun yolu ogreneyim sonra kendim giderim diyorum.biraz garantici bi yapim var..o stsj yerine ilk gun yalniz gidip yeri bulmak cok daraltiyo beni sanirsiniz cenaze cikmis evden o kadar moralim bozuluyo icim sıkıliyo..ama yoku ogrenince sikinti yok kendim rahatim..adapte olmak mesele yani.''
demiisin ya bu konu cok guzel ve tatlı.ayrıca sende cok tatlısın:-)))

Bende karşı cinse çok çekingen oluyorum rahat dawranamiyorum

Soyle düşün başkası otobüsü bulamayınca vs bunun gibi basit şeylerde sen başkalarına gülüyor musun? Gulmuyorsun. Onlar da sana gulmeyecek. Sadece zihninde fazla senaryo uretiyorsun. Küçük adımlarla cesaret göster kendine görevler ver utansam da yapicam de. Zamanla kafanda büyüttüğün kadar olmadığını goreceksin💖

Soyle düşün başkası otobüsü bulamayınca vs bunun gibi basit şeylerde sen başkalarına gülüyor musun? Gulmuyorsun. Onlar da sana gulmeyecek. Sadece zihninde fazla senaryo uretiyorsun. Küçük adımlarla cesaret göster kendine görevler ver utansam da yapicam de. Zamanla kafanda büyüttüğün kadar olmadığını goreceksin💖
Çok güzel anlatınız not aldım sık sık okucam kendime hatırlatcam ve uygulucam tsk

Back
X