ÇEKİŞMELİ BOŞANMA HAKKINDA YARDIM EDERMİSİNİZ

Selin1212

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2016
12
3
1
35
Selamlar öncelikle.. Eşim bir süre önce cezaevine girdi kendisi hükümlü olduğu için vasi tayin edilmesi gerekiyordu eşim için vasi oldum. Fakat izine geldiğinde firar etti geriye dönmedi bir daha bende boşanmak istediğimi söyledim barodan avukat tuttum avukatımın bana dediği şey vasiliğiniz düşmeden dava açamayız. Bende vasiliğimin iptali için dilekçe yazdım ama dün dilekçemin akıbetini öğrenmek için aradığımda sizin değil eşinizin yazması gerekiyor dediler bana bu durumda bende eşimin firar olduğunu söyledim orasını avukatınızla görüşürsünüz biz bilemeyiz dediler. Açıkcası kafam iyice karıştı hiç anladığım şeyler değil zaten avukatımında doğru düzgün bi açıklama yaptığı yok ne yapıcamı şaşırdım ben şimdi vasiliğim iptal olmadan boşanma davası açamıcakmıyım hadi açtım diyelim eşim davalara katılmadığı için boşanamıcakmıyım bu iş daha ne kadar sürer böyle gerçekten boşanmak istiyorum artık

merhabalar. öncelikle eşiniz davalara katılmasa da boşanabilirsiniz. zımni olarak her şeyi kabul etmiş sayılır. sadece istinaf ve temyiz başvurusunda bulunabilir sonrasında. vasiliğinize gelecek olursak sizin dilekçe değil de dava açmanız gerektiğini düşünüyorum. çünkü sonsuza kadar vasi olacaksınız diye bir ley yok. sulh hukuk mahkemesine bir başvurun. kalemdekilerle bir görüşün derim. olmadı barodan başka avukat isteyin.

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Eşim davalara katılmaz biliyorum çünkü ortaya çıkarsa tekrar içeriye giricek şimdi biz boşanma davasını açsak acaba kaç celsede sonuçlanır çok uzar mı dava bir de zaten kendisi firar şuanda hakim bunu da göz önünde bulundurarak benim lehime karar verir mi çok fazla uzatmadan? Avukatımın bana dediği şey vasiliğiniz düşmeden dava açamayız iyide bu vasilik nasıl düşücek sizin de dediğiniz gibi ömür boyu vasisi olarak kalamam ben onun bunun bir yolu olmalı.

vasiliği düşürmek için sulk hukuk mahkemesine başvurun. davaların ne kadar süreceği tamamen prosudurel sürec. belli olmaz. bir yıl ile 5 yıl arası değişir.

Dilekçe gönderdim sulh hukuka 2 ay oluyo cevaben cezaevini aramışlar onlarda burda böyle biri yok demiş öyle kaldı yani dilekçeyle hiçbişeyi halledemedim avukatımda davayı açıcaktı bugün onunda bi fikri yok bu konuyla ilgili bizi yönlendirirler diyo büyük ihtimalle tekrar bi dilekçe yazdırıcaklar bu sefer düşürülcek benim yerime bi akrabasını vasi olarak atıcaklar esas davaya sonra başlanıcak e tabi bunlar ne kadar zaman alır orası hiç belli değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…