Çekişmeli dava açıp sonuna kadar giden var mı?

Bir de çekişmeli davada avukat ücretini soracağım. Sanırım dava karşılıklı açılıyor, yani hem davalı hem davacı olunuyor. Eş tarafından da mı eşin kendi avukatına aynı şekilde ücret ödemesi oluyor? Yoksa davayı ilk açan mı daha çok ödüyor?
Karşı davadan bahsediyorsanız zaten davalar birleştiriliyor, haliyle kendi avukatınıza tek bir ücret ödüyorsunuz. Yargılamanın gidişatına göre dava sonunda karşı tarafın avukatına karşı vekalet ücreti ödeme durumu ortaya çıkabilir bu da AAUT tutarında olur.

Karşı davadan bahsediyorsanız zaten davalar birleştiriliyor, haliyle kendi avukatınıza tek bir ücret ödüyorsunuz. Yargılamanın gidişatına göre dava sonunda karşı tarafın avukatına karşı vekalet ücreti ödeme durumu ortaya çıkabilir bu da AAUT tutarında olur.
Peki eş tarafından kendi avukatına ücret ödeme olmuyor mu? Sadece davayı açan taraf mı ödüyor her iki avukatın ücretini de?

Bende çekişmeli açtım oda karşı dava açtı. Biz zinadan açmıştık davayı. Ama mahkeme kanıtları zina sayarmıydı bilmiyorum. Bizimde uzun sürerdi muhtemelen ama anlaşmalıya çevirdik. Tek celsede bitti. İki tane çocuğumuz var bu yüzden uzasın istemedim tazminat talebimi falan çektim geri. Süreç yıpratıcı.

Peki eş tarafından kendi avukatına ücret ödeme olmuyor mu? Sadece davayı açan taraf mı ödüyor her iki avukatın ücretini de?
Her iki avukatı siz ödemiyorsunuz herkrs kendi avukatının ücretini ödüyor. Ama anlaşma yapar ptotokole yazarsanız o zaman değişir.

Her iki avukatı siz ödemiyorsunuz herkrs kendi avukatının ücretini ödüyor. Ama anlaşma yapar ptotokole yazarsanız o zaman değişir.
o halde davayı açan olmanın maddi bir zararı yok. Dava kazanılırsa tabi. Kaybedilirse her iki tarafın da avukatlık ücretini davayı açan karşılıyormuş sanırım. Cevaplar için teşekkürler hanımlar ☺️

Hayır. Şöyle avukatlar öncelikle kendi müvekkillerinden vekalet ücreti alırlar. Yargılama sonunda davayı kazanan avukat, karşı taraftan da vekalet ücretine hak kazanır.

Back
X