ben 21 yaşında evlendim ama nasıl evlendim..eşimin zorlamalarıyla evlenmek zorunda kaldım...çalışıyorum iyi bi işim var güzel sayılırım ve iyi bi aile terbiyesi almış sesi bedeninden çıkan ağzı var dili yok bir genç kızdım..önce eşim olacak adam aşağıladı beni..ta ilk günden beri aşağıladı kadere inanmazdım hiç insan kendi kaderini kendi çizer derdim yanlışmış..kader yazdı ben oynadım hiç istemediğim halde zorla ağlayarak evlendim..daha nişanlıyken dayak yedi.kaynanam ve kayınbabamın bana yaptıklarını anlatmaya kalksam sayfalar yetmez..her fırsatta aileme küfür ederlerdi kaynanam beni zehirlerdi psikolojim tamamen çökmüştü defalarca evden kaçtım otelde yattım kocam aramazdı bile aslında düşünüyorumda onu aldatmadığıma pişmanım..çünkü bunu haketmişti..4 yıl geçti çok acılar çektim ve bu dört yılın sadece son 8 ayı mutluyum ve giderekte daha mutlu oluyorum nasılmı..artık kadere inandım ilk adımı böyle attım ve kaç kere evlenirsem evleneyim bu kader beni bulacak dedim ve şartlara uyum sağladım..işe kaynanamla kayınbabamı saf dışı bırakmala başladım şirretleştim çirkefleştim onlardan daha beter oldum kurtuldum artık ne onlar beni ne ben onları görüyorum...sıra kocama gelmişti...hayatta hiç bi erkeğe güvenilmeyeceğini yazdım kafama..kocamda erkekti ve eline fırsat geçince beni ezecekti...onu ezmeye başladım..ezdim otoritemi kurdum...benim yuvamı kocamı yönetiyorlarsa artık ben yöneticiyim dedim..madem yönetim istiyorsun yaparım dedim...artık güçlüyüm gözüm kara korkmuyorum hayattan..ayrılmaktan dul kalmaktan yalnız kalmaktan korkmuyorum..kocam bunun farkında ve beni kaybetmekten korkuyor..ne kadar güçlendiğimi akıllı olduğumu eğer ayrılırsak dimdik ayakta duracağımı biliyor...ailesini evime koymuyorum bende gitiyorum..her yeni güne bugün dahada güçlü olacagım diyerek başlıyorum..acımıyorum..çünkü kimse bana acımamıştı..bunları nedenmi yazdım...okuduğum boşanma hikayelerindeki kadınlara bakıyorumda çoğu kendini aciz ve zayıf küçük görüyor...bir kadının bir erkeğe ihtiyacı var ama bir erkeğin bir kadına kesinlikle ihtiyacı var...gücünüz farkına varın..köleleşmeyin şahsınıza yapılan hakaretlere anında tepki verin...kendinizi horlamayınki başkalarıda horlamasın sizi...özgüveninizi şişirin...kocalarınıza muhtaç olduğunuzu hissettimeyin...sen bana muhtaçsın diyin her fırsatta kendinizi ona övün...fark edin..kadınların yaptıgının yüzde birini yapabilen erkekleri bukadar büyütmeyin...ve kader inanın..savaşın pesetmeyin...
Son düzenleyen: Moderatör: