Canım hiç korkma , bende hiper tansiyon hatasıyım, strese ve paniğe bağlı ben 21 e 15 tansitonu gördüm yanlış anlaşılmasın büyük 21 küçük 15 di...tansiyon ilacı başladık ... ben kilolu bir insanım yemeyi içmeyide pek severim aslında.. ben yıllarca başım ağrıyor migren var diye düşünürken meğer tansiyondanmış .. Ne ağrı kesici ne buzlu masaj , ne duş , ne başka birşey asla iyi gelmedi.
ben 21-15 le başım ağrıyor diye doktora gittiğimde , adam bana buraya nasıl yürüyerek geldin şu an beyin kanaması geçiriyor olman lazımdı dedi..ilaç kullanmaya başladım .
sonra ben 20 kilo verdim .. 2 kez düşük yaptım, şu an gebeyim... üstelik şekerimde var .. cantamda sürekli tansiyon ve şeker aletiyle geziyorum , kontrollü gidiyoruz , henüz 14/9 dan yukarı cıkmadı, buda eğer panik halindeysem oluyor.. yoksa 12/8 lerde geziyorum ... şekerim henüz tokken bile 145 in üstüne çıkmadı..tuz kullanmıyorum, zaten kahve çay yasak otomatikman şeker kullanmıyorum, arada bir elnette kaçamaklarım var çikolata gibi onuda en bitterinden alıyorum,, meyve günde 3 den fazla yemiyorum en önemlisi 3 lt fazla su içip mutlaka yavasta olsa hareket etmeye calısıyorum... şekeri hareket düşürüyor, ekmek yememek tuzu kesmek ve sebze ile beslenmekte tansiyonu düşürüyor.
Zaten gebeliğin ilk 3 ayında tansiyon düşük gidiyor, sonrası içinde duruma göre ilaç veriliyor.
Aslında biz şanslıyız.. en azından baştan bildiğimiz için ona göre devam ediliyor tedaviye.. birde hiç bilmeden birden bire 7-8 ayda bu durumu yaşayan var...
Kısaca korkma herseyın caresı var.. Yeterki rabbim ol desin..inan oluyor.