CevaplarmısınızBebeğim çok hareketsiz doktor üçlü tarama istedi.

eklektik

Guru
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2009
575
20
298
45
Bursa
Arkadaşlar 17 haftalık hamileyim, bebeğim üç kontroldede çok hareketsiz ikili testim çok iyi çıkmıştı11.haftada .Fakat bu seferde bebek yine hareketsiz olunca doktor mutlaka üçlü test yaptıralım takibe alalım dedi.Biraz suyu az dedi.Ense kalınlığı normalin birazcık üstünde dedi.O kadar ultrasonda uyandırmaya çalıştı uyanmadı.Biraz bacaklarını oynattı okadar.Bilgisi olan duyan varsa benim durumumda olan birilerini anlatırsanız çok sevinicem.Doktordan çıktığımdan beri beynimden vurulmuş gibiyim.

Arkadaşlar 17 haftalık hamileyim, bebeğim üç kontroldede çok hareketsiz ikili testim çok iyi çıkmıştı11.haftada .Fakat bu seferde bebek yine hareketsiz olunca doktor mutlaka üçlü test yaptıralım takibe alalım dedi.Biraz suyu az dedi.Ense kalınlığı normalin birazcık üstünde dedi.O kadar ultrasonda uyandırmaya çalıştı uyanmadı.Biraz bacaklarını oynattı okadar.Bilgisi olan duyan varsa benim durumumda olan birilerini anlatırsanız çok sevinicem.Doktordan çıktığımdan beri beynimden vurulmuş gibiyim.

keşke bi şeyler bilsem ama bilmiyorum:50:
sadece benim bebeğimin de ensesi biraz kalındı 2.6 gerçi normal sınırın altıda ama
doktor istediği halde üçlü test yaptırmadım
ama madem böyle bence ihmal etmeyin
inşallah hiç bişey çıkmaz
bebeğiniz biraz tembeldir hepsi bu:69::69::69::69:

Arkadaşlar bu gün başaka bir doktora gittik Orada herşey normal çıktı.Benim kafam ütülenmiş gibi.:37::37::37::36::35:

canim endise etme, benim bebegimde cok hareketsiz, normal diyor doktorlar, bazilari cok hareket eder bazilari az. Birde senin haftan daha cok degil, ben hareketlerini 21-22 haftadan sonra tam hissetmeye basladim, ama az hareketli yine yani. 31. haftamdayim halen az hareket ediyor, ama iyi masallah bir sorun yok.

Bazilari biraz tembel oluyor :)

Ama yinede kontrol ettir bence.

İnşaallah sağlıklıdır arkadaşım birde bizim bebeğimiz tüp bebek tedavisiyle oldu.Yani anlıycan kolyca olmadı.Allah hepimizin kucaklarını sağlıkla doldursun inşaalah.

gozun aydin canim :)

Tup bebek yontemi veya normal yontem farketmez bu konulardada, ama ugras acisindan fark ettirir tabiiki. Daha stresli oluyor tup bebek tedavileri. Bende uzun bir tedavi surecinden gectim ve tup bebek denemeleri oldu, ama maalesef negatif ile sonuclandi, tam umudu yitirmisken kendiligimizden hamile kaldik. Hicbirsey imkansiz degildir yani.

Allah insallah bebislerimizi saglikli bir sekilde kucaklarimiza almayi nasip eder.

Kendine dikkat et ve yorulmada fazla :)

gozun aydin canim :)

Tup bebek yontemi veya normal yontem farketmez bu konulardada, ama ugras acisindan fark ettirir tabiiki. Daha stresli oluyor tup bebek tedavileri. Bende uzun bir tedavi surecinden gectim ve tup bebek denemeleri oldu, ama maalesef negatif ile sonuclandi, tam umudu yitirmisken kendiligimizden hamile kaldik. Hicbirsey imkansiz degildir yani.

Allah insallah bebislerimizi saglikli bir sekilde kucaklarimiza almayi nasip eder.

Kendine dikkat et ve yorulmada fazla :)

ne kadar güzel!! gerçekten hiçbir şey imkansız değil, her şey Allah'ın elinde, o isterse oluyor işte! hayırlı olsun canım, Rabbim kucağına almayı nasib etsin sağlıklı bir şekilde.

Bebek inanılmaz hareketlendi.Şoktayım.

çok sevindim doğrusu, inş. hiçbir şey yoktur. doktorlar bazen insnaı çok korkutuyor, onlar da tüm olumsuzlukları düşünmek zorunda oldukları için öyle yapıyorlar sanırım. ben de 20. haftamdayım ama benimkinde de pek hareket yok, çok ufak ufak hissediyorum, şöyle bir dokunup geri çekilmek gibi. ve arkası da pek gelmiyor. ilk hamileliğim olduğu için hissedemiyor olduğumu söylüyorlar, hatta en son gittiğimde doktor "ben ilk iki bebeğimin de hareketini 22. haftamda hissetmiştim." dedi. o yüzden pek endişelenmemiştim. inş. sapasağlamlardır. :)

çok sevindim doğrusu, inş. hiçbir şey yoktur. doktorlar bazen insnaı çok korkutuyor, onlar da tüm olumsuzlukları düşünmek zorunda oldukları için öyle yapıyorlar sanırım. ben de 20. haftamdayım ama benimkinde de pek hareket yok, çok ufak ufak hissediyorum, şöyle bir dokunup geri çekilmek gibi. ve arkası da pek gelmiyor. ilk hamileliğim olduğu için hissedemiyor olduğumu söylüyorlar, hatta en son gittiğimde doktor "ben ilk iki bebeğimin de hareketini 22. haftamda hissetmiştim." dedi. o yüzden pek endişelenmemiştim. inş. sapasağlamlardır. :)

Evet bizim gittiğimiz doktorda sanırım herşeyi gözönünde bulundurmak adına yaptıişte bebek çok hareketsiz,suyu az,ense kalınlığı biraz haftasına göre fazla gibi bu bebeği takipe alalım dedi.bizim betimiz benzimiz sararmıştı o anda .Arkasından perinatoloji uzmanına gittik.Adam proftu .baktı bişey yok dedi.Suyuda normal ense kalınlığınıda yanlış ölçmüş dedi.17.haftada diğer doktor 4,3 ölçerken perinatoloji uzmanı ayrıntılı ultrasonda baktı 2,7 dedi.Ayrıca hareketlerine hiç takılmayın dedi.Kasları gelişirken hareketleri çoğalır dedi.Hareket konusu şu an için önemli değil dedi.Bebeğiniz normal dedi.Öyle bir rahatladıkki.
Ben ne üzülüyordum benim çalıştığım yerde aynı zamanlarda benimle hamile kalan arkadaş var o analatıp duruyordu çok hareketli doktor ense kalınlığını bile ölçemedi diyordu.Ben hiçbişey diyemiyordum .Ama şimdi 20.haftadayım yemek yedikten sonra heyecanlandığımda ben burdayım diyor.Hiç üzülmeye gerek yokmuş anlıycan doktor zaten hareketine takılma demişti.

serefgen sagol canim :3:

elektrik bazen doktorlar yersiz yere cok endiselendiriyorlar, olmadik seylere kafamizi takiyoruz, ama cok fazlada kafana takmamaya calis canim. ben 20. haftalarda mesela hicbirsey hissetmiyordum :)

Kesinlikle çok endişelendiriyorlar.Yok şimdi hareketlerini artık hissetmeye başlayınca yavaş yavaş rahatladım diyebilirim.Allah hepimize sağlıklı sıhhatli,aklı başında evlatlar versin.Amin.

Back
X