• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cevaplarsanız çok mutlu olurum.

Mutlu_sonn

Allah Var Gam Yok 🌸
Kayıtlı Üye
20 Mart 2009
653
307
323
hocam ben 2.5 yıllık evliyim 1.5 yıldır korunmuyoruz ama hala bebeğimiz olmadı.hormon testleri,hsg hepsini yaptırdım,eşim de yaptırdı gerekenleri ama hiç bir sorun yok..
doktorum 6 ay bekleyeceğiz demişti ama ben bekleyemedim ve başka doktora gittim. o da çatlatma iğnesi yaptı bu ay ama olmadı.dün gittim tekrar adetliyim şu andaq.tekrar klomen verdi ve çatlatma iğnesi yapacak.olmazsa aşılama dedi.
sizce yapabilceğim birşey var mı?yada yapılmamış eksik birşey mi var ben işin içinden çıkamadım yardımınıza ihtiyacım var...

hocam ben 2.5 yıllık evliyim 1.5 yıldır korunmuyoruz ama hala bebeğimiz olmadı.hormon testleri,hsg hepsini yaptırdım,eşim de yaptırdı gerekenleri ama hiç bir sorun yok..
doktorum 6 ay bekleyeceğiz demişti ama ben bekleyemedim ve başka doktora gittim. o da çatlatma iğnesi yaptı bu ay ama olmadı.dün gittim tekrar adetliyim şu andaq.tekrar klomen verdi ve çatlatma iğnesi yapacak.olmazsa aşılama dedi.
sizce yapabilceğim birşey var mı?yada yapılmamış eksik birşey mi var ben işin içinden çıkamadım yardımınıza ihtiyacım var...
Merhabalar :Gebelik için bayan yaşı ,yumurtalık rezervı ve her ay düzenli adet görmesi oldukca onemli. Tüplerin sağlıklı ve açık olması gereklı . Erkeğin sperm sayı ,hareket ve morfolojısının normal olması gebelık olusumu ıcın gereken faktorler arasında yer alır. Tüm bunların normal olması halınde bile %15- %20 hastada gebelık olusmayabılır. Buna açıklanamayan kısırlık dıyoruz. Bu tür infertilite(kısırlık) durumunda tetkıkler ve muayene ıle görünür bır problem tesbıt edemeyebılırz. Tedavı metodu olarak yumurtlatma ve /veya aşılama metodu ;gebelik oluşmaması halinde ise tüp bebek onerılmekte. Bol sans dilerim.

Back