çevre edinebilmek

nalannnn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2018
1
3
1
44
merhabalar
arkadaşalr benimle aynı durumda olan varmı çok merak ediyorum. sıkıntım şu ki benim çok az çevrem var . iki kızım var bir on biri yedi yaşında . yani şöyle çoluklu çocuklu gidip gelecek kimse yok.çocuklar küçükken çok anlayamadık bu eksiğimizi belki ama şimdi kızlarım bile hissediyor. şöyleki akraba olarak geneli ya yaşlı ya da bekar. bir iki çocukluda var ama malesef ölümler ayrılıklar ve büyüklerimizden kaynaklı küslükler hep bizi etkiledi ve arada resmiyet var . konu komşu desen çalışanlar malum cumartesi pazar olnlara anca yetiyor önceden bende çalışıyordum çok hakllılar. ger kalanı gene 65 yaş civarı. benim kendi arkadaşlarımın çoğu ya şehir dışına evlendi ya tayini çıkıp gitti ve koptuk telefonla anca arada görüşüyoruz.babanne dede yok. teyze amca bekar ve onlarda şehir dışında bayramlarda anca gelirler.bir anneanne var birde halamız var çocuklu ama küçük arada onlarla görüşürüz.okuldaki velilerden ve mahalleden bir kaç arkadaşla tanıştık biz gittik onlar geldi ama herkesin akraba çevre o kadar kalabalıkki bize sıra bile gelmiyor .avm parkta bir yere kadar ..yani şöyle bir kaç güne görüşeceğimiz candan çocuklu bir komşu yada birlikte pikniğe gideceğimiz akşam yemeklerini beraber yiyeceğimiz kuzenli bi amca teyze istiyoruz hemde çok istiyoruz ki kızım aklına geldikçe ağlıyor bile.cumartesileri nereye gideriz anne bugün demelerini istemiyorum. bana bi akıl verin herkes nasıl böyle kalabalık . ya çok üzgünüm ben.

çocukların okul arkadaşlarının aileleriyle görüşebilirsiniz..

ayy kıyamam bence bi hobi gibi birseymi edinsen... orda bulursun belki kafana göre insanlar
çocukların okuldan arkadaşları ile görüşebilirsin ailelerini davet edersin bilemedim ki şuan...
çok çevreye emin ol gerek yok bende sürü gibiler ama 3 4 tane can arkadaşım var gerisi umrumda değil vallahi çokluk ta iyi değil laf söz çekememezlik.
bence sen kafana göre 2 aile bul yeter onuda işte dediğim gibi ya oturduğun yer yada hobi vs olarak edinebilirsin gibi
birde merak ettim eşinin iş arkadaşları yok mu ailece gidip geldiğiniz....

Çocuğunuz vr onların ailesiyle gyet görüşebilirsiniz.
Ablamın da arkadaşı yoktu . Çocuklar okula başlayınca her gun bır etkınlıkte :))

Bende şuan çalıştııgı için arkadaşım yok . Yoklugunuda hissetmiorum :))

Çocuklar okula gidiyorsa yeterince sosyalleşiyorladır
Zaten 2 kardeşlermiş
Sen ve babası yeterinde ilgilenip haftasonları gezmeye, eğlenmeye götürüp siz de çocuklarla beraber oyunlar kurarsanız zaten yeterli gelecektir. Çoğu insan artık tayin sebebiyle ailesinden farklı şehirlerde yaşıyorlar. Onların da akrabası yok. Kendi kendimize yetmeyi başarmalıyız

Back
X