Çevremdekilere farkında olmadan duvar örmem

organiksebze

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2022
92
300
23
Herkese selamlar. Son zamanlarda inanılmaz derecede kendi kabuğuma çekildim. Çocukluktan beri devam eden 15 yıllık arkadaş grubumla ortada elle tuttulur sebep yokken kapris yapıp mesafe koydum. Gerçi öncesinde de arasalar dahi o an açasım gelmiyor, hep sonra aramalara geri dönüyordum. Buluşma ayarlanırsa katılıyor ayarlanmazsa sus pus ayarlanacak günü bekliyor, pasif davranıyordum. Halbuki arkadaşlarımla zaman geçirirken mutluyum, davranışlarımın sebebi neden onu bile anlayamıyorum. Herşeye alınıp kendimi değersiz ya da yetersiz hissetmeye başladım. Arkadaş çevremde de ailemde de hislerim bu yönde.

Hayatımı rutinlerle dolu hissediyorum. Kpssye çalışıyorum 3.5 yaşındaki kızımla beraber. Eşimle sık sık aktiviteler yapsakta buda beni tatmin etmiyor.Nerden başlayıp hayatımı yeniden düzene sokarım. uzak kalarak, arayıp sormayarak kırdığım arkadaşlarımın gönüllerini nasıl alırım bilmiyorum benzer durumları yaşayan ve aşabilen arkadaşlardan tavsiyeler alabilirim

Kpss yüzünden olabilir mi? Atanma isteğiniz varsa bu sizin hayatınızda ön plana geçmiş olabilir, değersizlik ve yetersizlik hissi olmuş sizde.Normalde her olayda suçu kendinde arayan, kensine acımasız davranan hassas bir insan mısınız?

Bence olumsuz hislerdeyken arkadaşlardan uzak olmak daha iyi, onları kırmaktansa. onlara bir dönemden geçtiğinizi, yogun oldugunuzu ve hazır hissedince onları arayacagınızı söyleyin, onları sevdiğinizi söyleyin mutlaka.

Belki de ama önümüzdeki yıl için çalışmaya başladım ve yaklaşık 3 aydır çalışıyorum. Aslında boğucu bi durumum pek yokken yaşandı tüm bunlar.

Haklısınız, çevremi direk duygu durumuma göre tepki verip kırmaktansa bu süreçte uzak kalmak daha iyi gibi

Nedense atanamadığınız için belki kendinize değer vermiyorsunuzdur diye hissettim. Atanamamak insanı çok üzüyor psikolojisini de bozuyor ama hayat sınavdan ibaret değil. Psikologla görüşmeyi düşünmez misiniz

Ben de arkadaslarımdan donem donem uzak dururum ama onlar benim onları cok sevdiğimi bilirler. Özellikle cok yakın arkadasşarınızsa anlayıs gostereceklerdir. Ama arayın gorüşmek isteyin karsı taraftan gelmesini beklemeyin. Ben sırf surekli ben arayıp soruyorum kendisi bir çaba göstermiyor diye bir arkadasımla gprusmeyi kestim. Daha doğrusu aramadım sormadım bakalım arayacak mı diye aramadı koptuk gittik. Sonra düğünümden önce aradım ikimiz de telefonda ağladık durduk meğer cok zor zamanlardan geçtiği için arayıp sormamıs. Simdi gorusuyoruz ama yine o aramıyor bem arıyorum cünkü bazı insanlar böyledir kabullendim beni sevmediği istemediği içün yapmıyor bunu biliyorum. Kendi de itiraf etti o dönem yanımda olmanı istediğim çok an oldu diye

Belkide.. henüz hayatımı düzene sokamamış olmam etki etmiş olabilir tabiki. Evet yardım almayı düşünüyorum. Teşekkür ederim fikirleriniz için

Haklısınızz ihmal etmemek lazım aramak lazım sonra her şey daha zor oluyor. Siz özverilisiniz arkadaşlarınıza ne güzel, darısı bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…