Çeyize ne koymalı?

Çeyizi hic dert etme tatlim. Sayisiz nevresimin, dolaplara sigmayan tencere takimlarin olmasin ama huzurun olsun

Biz okurken anneme kizardik çeyiz yapma derdik o da hic yapmadi. Kardeşim kesinlikle evlenmicem derdi ve bir çöpü dahi yoktu. Birgün aradi ve ben evlenmeye karar verdim dedi. İki ay icinde eksiksiz her şeyini aldik.

Esinle mutlu olduktan sonra her şey halledilir. Mutluluklar diliyorum

Tamam öyleyse taşınır zaten, sorun yok :)
Çeyize gelince 8 takım nevresim Alman'a gerek yok 2 takım yeter aslında,biz de başörtüsü,patik,lif yapılır bunlardan da yapabilirsin yada yaptırabilirsin.

Çeyizi hic dert etme tatlim. Sayisiz nevresimin, dolaplara sigmayan tencere takimlarin olmasin ama huzurun olsun

Biz okurken anneme kizardik çeyiz yapma derdik o da hic yapmadi. Kardeşim kesinlikle evlenmicem derdi ve bir çöpü dahi yoktu. Birgün aradi ve ben evlenmeye karar verdim dedi. İki ay icinde eksiksiz her şeyini aldik.

Esinle mutlu olduktan sonra her şey halledilir. Mutluluklar diliyorum
Çok teşekkür ederim, abartmadan halletmeye çalışacağım ben de :)

Ay cok sekersin guldurdun beni. Ben evime girdigimde mutfagim yarim yamalakti. Ogrenci evi gibi. Ara not vereyim adetten maasim da iyi babam da paralidir yani. :KK70: Ama annem gereksiz bulurdu hep. Ben de evime yerlesiyim ihtiyac oldukca alicam dedim. Oyle de yaptim. Zaten fazla esya sevmem. Az esyali kolay temizlenen cic evim oldu. Less is more :)

Sen ailenle yasadigin evde en cok kullandiginiz mutfak malzemelerinden al. Ama pratik malzemeler al suse puse bakma. Nevresim takimi 2 tane yeter. Birkac havlu. Hele bi yerles evine o zaman anlarsin ne lazim :)

Ay cok sekersin guldurdun beni. Ben evime girdigimde mutfagim yarim yamalakti. Ogrenci evi gibi. Ara not vereyim adetten maasim da iyi babam da paralidir yani. :KK70: Ama annem gereksiz bulurdu hep. Ben de evime yerlesiyim ihtiyac oldukca alicam dedim. Oyle de yaptim. Zaten fazla esya sevmem. Az esyali kolay temizlenen cic evim oldu. Less is more :)

Sen ailenle yasadigin evde en cok kullandiginiz mutfak malzemelerinden al. Ama pratik malzemeler al suse puse bakma. Nevresim takimi 2 tane yeter. Birkac havlu. Hele bi yerles evine o zaman anlarsin ne lazim :)
Çok teşekkür ederim :) Ne bileyim baktıkça telaşa kapıldım herhalde:KK76:

En iyisi biraz sakinleşmek sanırım:KK28:

Canım inanki 8 nevresim takımı hiç kullanılmıyo heleki çalışıyorsan birini çıkartıyosun yıkıyosun diğeri takılıyo o kadr 2 3 tane çok beğenerek al kullan ama yastık yüzü al bi tanede tek kişilik olsun.

hahah güzel yazmışsın ya :) :)
valla cicim ben de tek başıma yaptım evlilik kararı almadan önce 1 çöpüm bile yoktu desem yeridir. sadece bir ton dantel vardı :)
aldığım maaş da asgari ücretten biraz fazlaydı. ama çevremde en çok çeyizi de ben götürdüm erkek tarafı biraz şoke olmuştu beklemiyolardı herhalde bu kadarını :) herşeyin de en kalitelisini fazla fazla aldım. yani demek istediğim Allah öyle bir yardım ediyor ki sen bile şaşırıyorsun bu kadar şeyi ne ara aldım diye :)

çeyizle ilgili tavsiyem de 4 tane pamuk saten nevresim bence uygun. çünkü yıkayamazsın bişey olur zorluk çekersin 1-2 taneyle. veya ani gelen misafirine vs. verebilirsin. yukarda da belirtildiği gibi 2 adet tek kişilik işini görer.
5 çift havlu almıştım ben. 2 ayak havlusu yeter. 3 de mutfak havlusu yeter. 2 gündelik (biri kalın kışlık öteki ince yazlık) 1 gelin yatağı ve misafir gelince sermelik şık yatak örtüm vardı. 1 çift kişilik 1 tek kişilik pike yeter. 1 battaniye yetiyor. 2 yorgan, 5-6 yastık iyidir.
fazladan yastık kılıfı çok rahat olur.
1 gündelik 1 misafirlik banyo takımı gerek.
4lü çelik tencere takımı, 1 normal 1 yayvan teflon tencere, 2 teflon tava, 2-3 değişik boy sahan yeter.
1 misafir için büyük 1 gündelik küçük çaydanlık.
büyük yemek takımı, çatal kaşık bıçak takımı, kadeh ve meşrubat bardağı takımı (tavsiyem çatal kaşığı çekmeceli kutu alma, normal kutulu daha az yer kaplıyor)
gündelik bol tabak, çatal kaşık, bardak, kase, şekerlik, 1 takım kahve fincanı, 1 büyük 1 küçük cezve (set şeklinde almana gerek yok), 2 büyük bıçak (set şeklinde almana gerek yok), kupa, sürahi vs. küçüklü büyüklü kayık tabak ve en az 3 adet borcam, 2 büyük servis tabağı çok rahat oluyor.

zor ama çok zevkli işler, Allah herkese yardımcı olsun, o günlere geri döndüm valla sayenizde :)

Nevresimdi, tencereydi, bence abartma o konuda, 1 battaniyem var belki bir de 2. olur, ama 3 olmasını istemiyorum. 1 takım çelik, 1 de seramik tencere setim var daha da öyle junior, döküm, teflon yok. Bardak, ıvır zıvır neyse de, büyük parçaların kalabalığı da eziyet oluyor, 5 adet nevresimim var bu arada, başka da almayı düşünmüyorum..:KK51:

Ben daha 1 aylık evliyim.. O kadar gereksiz şeyim varmış ki şöyle söyleyim; belki 7-8 tane nevresim götürdüm hiç gerek yokmuş.. 3 tane yeter de artar bile, misafir için de 1 uyku seti alın direkt onu açın kolay oluyor.. Battaniyem 1 tane vardı, 2 tane hediye geldi. Bir tanesini koltuk üstüne koydum, akşam otururken üşürsek kullanıyoruz. Kendi aldığımı da yatağımda kullanırım herhalde diğerine ihtiyaç olmaz. Yorgan da bir ince, bir kalın alsanız yeter.. Mutfağa gelinceee; 1 tencere takımı yeter, 2-3 tane de tava lazım. 1 misafirlik, 1 günlük yemek takımı yeter.. Kahvaltı takımımı ben çok kullanıyorum ama ihtiyaç değil yani... Muhakkak tupper gibi kaliteli plastik kaplarınız olsun çok lazım oluyor. 3-4 tane bıçak yeterli, takım almaya hiç gerek yok.. Çatal bıçak takımı da 2 günlük (bulaşık makinesi hergün dolmadığı için), 1 misafirlik. 1 Kahve takımı, 2 6'lı bardak yeterli, fazlasına gerek yok. Çay seti kahvaltı ve misafir yemek takımında oluyor onları da almayın.. Borcam hediye geliyor onu da almayın..

Şimdilik aklıma gelenler bunlar; istediğiniz zaman kafanıza takılanları sorabilirsiniz..

Alışveriş canavarı şekilde geçirmeyeceğiniz güzel bir dönem olsun inşallah.

Bence bu senın kendı belırlenemen gerkeen bısey ben herseyden aldım ama herseyden 1er tane aldım seramık tencerede aldım celık tencerede nevresımde battanıyede ama yeteri kadar 8 tane degıl 4 tane 1 uyku setı 1 yatak ortusu 2 battanıye 1 pıke takımı nevresım bence en az 4 tane gereklı yanı en kotu haftada 1 degıstırceksın sonucta bırını yıkayp dıgerını kullanp sonra onada donebılırsın tabıkı ama bunlar tamamen tercıh :) yemek takımı gunluk 1 takım aldım mesela 2. bı takm yok ıhtyc olursa alırım ama kucuke v aletlerının hepsını aldım cnku suandada kullanıyorum zaten o zamanda onlar benm ıcın ıhtyc bı narecıye sıkacagına ne gerek var dıyen bırsuru ınsan var etrafta bıle ama sen kullanıcaksan o senın ıhtıyacn bence etrafa sormak yerıne oturp kendı lıstenı yapıp yaptıgın lıste dogruldutusunda kampanyalı takıp edıp ılerlemek hem senı mutlu eder hem cok paran gıtmez hemde acaba onudamı alsam demezsın ne ıstedıgını bılırsın benden de tavısye bu canım :)

Selamlar,

Seneye evleneceğim; çeyizimde bir parça bile yok. Annem sağ olsun hiiiiç takmamıştır böyle şeyleri, ben de onun kızıyım işte:rolleyes: Hep "Zamanı gelsin, hepsini alırız, ne var" dedik; zaman geldi işte.

Neyse, ucundan başladım; mutfaktaki büyük parçaları hallettim. Bir tane de nevresim takımı aldım:KK75: Sonra da dedim ki Kadınlar Kulübü'nün çeyiz köşesine bakayım bir.

Anam, ne göreyim? "Kızlar, henüz pek bir şeyim yok ama" diyen en az 8 nevresim takımı, bilmem kaç tencere takımı almış. Daha da bir şeyim yok diyor haa:cry:

Şimdi benim maaşım iyi aslında (her şeyimi kendim aldığımdan bildiriyorum) ama o kadar şeye asla gücüm yetmez ya. Para mı dayanır sekiz nevresim takımına? Daha yorganı, yatak örtüsü var:KK42:

Ne diyorsunuz bu işe; normali bu mu yani? Her şeyi o paylaşılan listelerdeki gibi alsam ben beş sene evlenemem. Beni rahatlatın ne olur, "Saçmalama, ne abartıyorsun" deyin:KK42:

Not: Boylu poslu, alımlı bir kadınım bu arada. Beni bir gören bir daha bakar. Gerçi konuyla ilgisi yok ama âdettendir diye belirteyim dedim, haha:KK53:

Çeyiz yaa :) evlilik hazırlıkları çok keyiflidir :) bende 4 aylık evliyim mutfak için 1 tencere takımı aldım düdüklüsü vs içinde. 1 takım seramik sahanlık aldım 3lü. 1 tane de hediye geldi. misafir için bardak takımı almadım 6 tane şekilli bardak bir de ona uygun sürahi aldım. kahve fincanı misafir tabağı almıştım onun içinde vardı takım alıyorsunuz ya. günlük kaşık çatal bi takım günlük olsun. hamur yoğurmaya plastik kap:) rende,soyacak filan tamam :) yorganda ben 1tane çift kişilik 1tane misafirlik aldım 1tane de nevresim takımından hediye geldi 2tane de kv hediye etti . 1 pike takımı 3 nevresim takımı 1 i battaniyeli aldım 2 tane de kv verdi.646513165 kişi ağarlayacak yorgan ve yastık oldu. anlayacağın getiriyorlar da :)

Çeyiz yaa :) evlilik hazırlıkları çok keyiflidir :) bende 4 aylık evliyim mutfak için 1 tencere takımı aldım düdüklüsü vs içinde. 1 takım seramik sahanlık aldım 3lü. 1 tane de hediye geldi. misafir için bardak takımı almadım 6 tane şekilli bardak bir de ona uygun sürahi aldım. kahve fincanı misafir tabağı almıştım onun içinde vardı takım alıyorsunuz ya. günlük kaşık çatal bi takım günlük olsun. hamur yoğurmaya plastik kap:) rende,soyacak filan tamam :) yorganda ben 1tane çift kişilik 1tane misafirlik aldım 1tane de nevresim takımından hediye geldi 2tane de kv hediye etti . 1 pike takımı 3 nevresim takımı 1 i battaniyeli aldım 2 tane de kv verdi.646513165 kişi ağarlayacak yorgan ve yastık oldu. anlayacağın getiriyorlar da :)
Çook teşekkürler, böyle mesajlar içimi rahatlatıyor :)

Back
X