• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çeyizlik :(

pnarask

sevmek sevilince güzel :)
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2013
1.476
514
163
merhaba herkese erkek arkadaşım şubatta nasipse askere gidicek. bu gün annesine gittik düğünden çeyizden falan açıldı konu erkek arkadaşımın çeyizinde olanları saydılar nerdeyse hepsi tam. askere gidince hazırlıklara başlarız dedi kayınvalidem seneye düğün düşünüyoruz nasipse, ama benim çeyizlik namına bişeyim yok. Çalıştıklarımla almaya çalıştıklarım var ama eksiklerim o kadar çok ki dantelim bile yok annem fazla umursamıyo alınır hepsini toplu alırız falan diyor ama millet kaç sene öncesinden anca tamamlıyor benim gibi olan var mı aranızda içim içimi yiyor. Burda bide liste vardı çeyizde alıncaklar diye onu görünce içim iyice karardı. alınacak öyle çok şey var ki benim gibi olupta çeyizini sonradan yapan varmı arkadaşlar? okuduğunuz için teşekkür ederim

Ben de senin gibiydim. Okul vs. derken evliliği hiç düşünmemiştim ama oluverdi işte. Bir bucuk senede bi gün bi bardak bi gün bi tahta kaşık diye diye tamamladım çeyizimi. Her şeyim de vardı çok şükür. Abartmadım ben tabi. Sadece gerekli şeyleri aldım. yok rende makinası yok üzerinde adım yazılı önlük falan paramı boşa gördüğüm şeylere harcamadm.
Allah kolaylık versin :KK28:

Bende senelerce calistim ceyiz yaptim goya ama evimi yerlestirirken hepsi cücük gibi kaldi calisiyosan dugun zamanina kadar birikim yap dugun zamani hepsini bi anda al hem ihtiyacin olani alirsin hemde modasi gecmemis olur

Sonradan yapmak ne kelime, evin eşyasını 6 saatte, ev tekstilini 2 saatte, elektronik eşyaları, mutfak gereçlerini falan 2, 5 saatte aldım ben. 3 gün sonra gittim düğün yaptım.
1 hafta sonra evlenecek değilsin sonuçta, şimdiden liste yapmaya başlarsın, ufak ufak para atarsın kenara. Bütçe durumun nasılsa ona göre seçimler yaparsın. Alışveriş zamanı gelince bir bir alırsın hepsini, üzme kendini.
Dantel yok diye de sıkma canını, o çeyizcilerde neler neler var.

bi birikimde yok canım nasıl kalkıcam altından bilmiyorum hiç :KK43:
Once ne almak istiyorsan bi liste yap buyuk esya alacaksan bi magazayla gorus taksitle al odemeye basla eger çalışıyorsan geriside gelir yani alirsin ufak tefek seyleride nolacak

Ben de senin gibiydim. Okul vs. derken evliliği hiç düşünmemiştim ama oluverdi işte. Bir bucuk senede bi gün bi bardak bi gün bi tahta kaşık diye diye tamamladım çeyizimi. Her şeyim de vardı çok şükür. Abartmadım ben tabi. Sadece gerekli şeyleri aldım. yok rende makinası yok üzerinde adım yazılı önlük falan paramı boşa gördüğüm şeylere harcamadm.
Allah kolaylık versin :KK28:
bende abartmıcam canım en iyisini yapmışsın gerekli olan şeyler önemli bende tek tük almaya başlıcam ama nerden başlıcağımı bilmiyorum.

Sonradan yapmak ne kelime, evin eşyasını 6 saatte, ev tekstilini 2 saatte, elektronik eşyaları, mutfak gereçlerini falan 2, 5 saatte aldım ben. 3 gün sonra gittim düğün yaptım.
1 hafta sonra evlenecek değilsin sonuçta, şimdiden liste yapmaya başlarsın, ufak ufak para atarsın kenara. Bütçe durumun nasılsa ona göre seçimler yaparsın. Alışveriş zamanı gelince bir bir alırsın hepsini, üzme kendini.
Dantel yok diye de sıkma canını, o çeyizcilerde neler neler var.
çok sağol canım içimi rahatlattın :)

Once ne almak istiyorsan bi liste yap buyuk esya alacaksan bi magazayla gorus taksitle al odemeye basla eger çalışıyorsan geriside gelir yani alirsin ufak tefek seyleride nolacak
çalışmıyorum canım ama ufak tefek almaya başlıcam artık bi yerden

ben varım:)) Benim erkek arkadaşımın yorganı filan bile var çeyizlik:KK53:.Ama ben bi şi yapmıyorum annem yapma dediğim halde dantel örüyor .Eşya alınır ya sorun giibi görme bence zaten alıyorsun sonra 3-5 ay geçmiş yeni değişik çıkmış oluyor filan gereksiz.

merhaba herkese erkek arkadaşım şubatta nasipse askere gidicek. bu gün annesine gittik düğünden çeyizden falan açıldı konu erkek arkadaşımın çeyizinde olanları saydılar nerdeyse hepsi tam. askere gidince hazırlıklara başlarız dedi kayınvalidem seneye düğün düşünüyoruz nasipse, ama benim çeyizlik namına bişeyim yok. Çalıştıklarımla almaya çalıştıklarım var ama eksiklerim o kadar çok ki dantelim bile yok annem fazla umursamıyo alınır hepsini toplu alırız falan diyor ama millet kaç sene öncesinden anca tamamlıyor benim gibi olan var mı aranızda içim içimi yiyor. Burda bide liste vardı çeyizde alıncaklar diye onu görünce içim iyice karardı. alınacak öyle çok şey var ki benim gibi olupta çeyizini sonradan yapan varmı arkadaşlar? okuduğunuz için teşekkür ederim
Çeyiz için ne alacaksınız mesela büyük eşya alacakmısnız beyaz eşya,oturma grubu gibi eğer onları siz alacaksanız tanıdığınız bir mağaza ile anlaşıp taksitle alabilirsin.

Bence de üzülmeyin tamamlarsınız .İhtiyaç listesi çıkarın sadece ihtiyaçlarınız alın ben şimsdi düşünüyorum da sanki eve 150 kişi gelecekmiş gibi 2 takım 96 parça yemek takımını niye almışım hala aklım almıyor :KK43:
dediğini yapıcam canım. işte insan eksiğim olmasın diye düşünüyor canım limitsiz kredi kartı olcaktı şimdi elimde gerekli gereksiz neler neler alırdım :)

Çeyiz için ne alacaksınız mesela büyük eşya alacakmısnız beyaz eşya,oturma grubu gibi eğer onları siz alacaksanız tanıdığınız bir mağaza ile anlaşıp taksitle alabilirsin.
yok canım mutfak ihtiyaçları, yastık mevresim yani kız çeyizinde ne gereklise onları. mutfak ihtiyaçları zaten nasıl bitiriceğimi bilmiyorum

dantel yapılıyor mu hala?

4 yıl önce evlendım,ceyız adı altında gelen fuzuli herseyi,anneme geri yolladım.boşuna yer kaplayan anlamsız şeyler
öyle canımda yinede olması lazım kız çeyizi aslında bende kullanmam ama yinede bi danteli bile yoktu demesinler

Ven 2 ay icinde halletim , dantel vs asla para vermedim gereksiz cunku kullanissiz..
Ama diger seyleri alabilirsin daha zamaninda var bir sene ...
Her ay biraz alirsan olur biter.

Back
X