• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cezasız kalan dolandırıcılık

anlayabiliyorum,sizi gırtlak patlatmak kolay değil.yani,paranız çok kıymetli. bir şey soracam,internetten sipariş mi yoksa.

ınternet alışveriş sitelerinden değil aslında. Kişisel ilan verilen sitelerde var ilanları. Noter onaylı satış sözleşmesiyle yapılan satış. Almadan öncede kaç kişiye sözleşmeyi gösterdik. kazıklanmayalım diye. Savcı da böyle dolandırıcı olmaz dedi.Adamın adı, açık adresi, kimlik nosu,ssk nosu,telefonu ...herşeyi var sözleşmede ve doğru bilgiler. Adam hala telefonlarımıza çıkıyor. Ürünü yurtdışından getirtiyorum bir aksaklık çıktı diyor.Paramızı geri ver diyoruz bikaç gün daha bekleyin diyor. 5 ay geçti böyle böyle.Son 3 ayı zaten dosya savcılıkta.

anladım,bizim de böyle bir şey başımıza gelmişti.adam bugün parayı verin size yarın hemen göndereyim dedi.biz de kredi kartına güvenemedik internetten,bankadan havale gönderdik.
bizi oyaladı durdu meğer eline mal daha gelmemişte bizi kaçırmak istememiş.ama,telefonda ne yeminler gönderdim şöyle böyle en sonunda bu bizi atlatıp duruyor diye o şirketin yan kuruluşunu aradı eşim.bu ne biçim böyle dolandırıcı mı diye.adamlar,hiçbir şeyden haberleri olmadığını malı göndermesi gerektiğini söylemişler.bizle konuştuktan sonra adamı arayıp fırçalamışlar,şirketin adını kötüleme diye herhalde.
iki gün sonra elimize geçmişti.kusura bakmayın elimde yoktu diyor.
aynen eşim de günde kaç defa armıştı,atlatıyordu sürekli.kafayı yicekti artık.
internetten çok çok tanınmış şirketler,markalar olmadıktan sonra alışveriş riskli.

ocak 2010 da eşim iki taraflı sözleşme karşılıığnda laptop aldı. Sözleşmeye göre ürün siparişi sırasında 3/1 peşinat verdik. Gerisi de ürün tesliminde verilecekti. Ama 5 aydır satıcı ürünü teslim etmedi. Verdiğimiz 500 tl yi de geri vermedi. Biz de 2-3 ay önce cumhuriyet savcılığına verdik. Ama savcılıktan hala haber yok. üstelik satıcıyı devamlı arıyoruz. Savcıya verdiğimizi söyledik. Bizimle dalga geçiyor resmen. Elimizde imzalı sözleşme, banka dekontu herşey var. Hani savcılık nerde kaldı diyor. Gerçekten nerde kaldı savcılık? Ne yapabiliriz daha?

canım bunun en net yolu tuketıcı haklarına basvuracaksın onlar çatır çatır ılgılenıyorlar nerede oturuyorsun bılmıyorum ama netten en yakın tuketıcı derneğine basvur onlar sanayı bakanlığından yazı cıkartıp urun teslımını aldırtabılıyorlar

Geçen o çok tanınmış firmalardan aldığımız tv bozuldu. Biz de yetkili servisine götürdük. Ürün garanti kapsamındaydı. Firma yeni bir tv ile değiştirdi. Yetkili servis aradı bizi televizyonunuz geldi diye ama 70 tl para vermeden vermem dedi. Yetkili serviste yolun karşısında 2 adım. Garanti kapsamında ürün ve bu parayı alması yasal değil.Hemen firmayı aradık. Firmada sakın parayı vermeyin dedi. Bu arada ilimizdeki Tüketici Hakem Heyetine gittik. Tüketici Heyeti yetkili servisi aradı yanımızda. Bize ne dedi biliyor musunuz? Başınız gözünüzün sadakası olsun, adamın bu parayı istemeye hakkı yok ama 70 tl ye uğraşmaya değmez. Yeni televizyonunuz olacak verin gitsin. Biz eşimle şok olduk. Tamam 70 tl çok değil ama niye vereyim ki. Üff bazen nefret ediyorum bu adaletsizliklerden

ayni sey su sekilde basimiza geldi:
nisanlimin arkadasi onun icin yurtdisindan laptop getirtecegini soyledi ve 1250 lira aldi. sozlesme yok, hicbirsey yok ama sizden farki samimi sayilacak bir arkadasi olmasiydi.
sonuc: 4 ay gecti, izini kaybettirdi. elimizde bankaya yatan paradan baska hicbir sozlesme yok. sozlesmeli bile boyle oluyorsa...
umarim hastalik parasi yapar diyorum, baska birsey demiyorum. o paranin ne sartlarla kazanildigini bilmeyen insan umarim iflah olmaz.

Aynı kişi olmasın?:) Bizim elimizde bir de sözleşme var üstelik. Üff nasıl içime oturuyor para anlatamam. Ben de en son Allah büyük diyorum.

Arkadaşlar biz geçen mart bir iş takibi için 5000 tl verdik ama ne takipçiden haber var nede işten kısacası o kadar yıldır tanıdığımız adam sadece bize değil nerdeyse ilçeyi dolandırıp kayıplara karıştı herkes şikayeetçi oldu üstüne üstlük tehdit telefonları aldık yaklaşık 200 kişiyi böle dolandırmış sonuç olarak mahkeme hala sürüyo ama avukatlar bişi çıkmaz diyor nasıl bir ülke bu nasıl adalet ben anlamadım valla....

Gerçekten kim ne dolandırıyorsa yanına kar kalıyor. Açık , net deliller, belgeler oluyor dolandırılanların elinde ama sonuç takipsizlik kararı!

Back
X