Cgh yada ngs yaptoranlar

Masal aden

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2017
889
363
53
37
merhaba
Cgh yada ngs dusunuyoruz.sebepsiz ınfertılıtr denıyor. Basarısız 3 denemem var. Bırı taze ıkısı dondurulmus.3 denemenın 2 si tuttu dusukle sonuclandı. Genetık testler temız cıktı. Şimdi en bastan tedavıye baslayacagız.
Histereskopı yaptırmadan baslamayacagım. Tutup neden dustugune bır sebep olmalı. Tekrar genetık bır danısmanlık almayı düşünüyorum. Deneyımlerınızı paylastmısınız.

Konu güncel değil ama belki aynı şeyi yaşayan olmuştur.
Benim tek sağlıklı embriyom var ama aynı anda başka embriyom için cgh raporunda rapor genişletilmeli tekrar biyopsi yapılmalı diye belirtilmişti herhangi bir kromozom anormalliği saptanamadı diye yazılmış.

Ben sağlıklı olan embriyo yu transfer yaptıracağım ama eğer tutunmazsa (Allah korusun)
diğer embriyo için zaten bir defa cgh yapıldığı için dondurulmuş olan daha sonra tekrar çözülüp biyopsi yapılıp tekrar dondurulmasının riskli olduğunu söyledi doktorum ve gereksiz masraf yaparsın dedi. Ama aklımda sürekli denesem mi diye.

Hiç çözülüp tekrar biyopsi yaptıran oldu mu acaba?

Benim tek sağlıklı embriyom var ama aynı anda başka embriyom için cgh raporunda rapor genişletilmeli tekrar biyopsi yapılmalı diye belirtilmişti herhangi bir kromozom anormalliği saptanamadı diye yazılmış.

Ben sağlıklı olan embriyo yu transfer yaptıracağım ama eğer tutunmazsa (Allah korusun)
diğer embriyo için zaten bir defa cgh yapıldığı için dondurulmuş olan daha sonra tekrar çözülüp biyopsi yapılıp tekrar dondurulmasının riskli olduğunu söyledi doktorum ve gereksiz masraf yaparsın dedi. Ama aklımda sürekli denesem mi diye.

Öyle yapılınca kalitesine zarar geliyormuş bunu göze alarak yaptır canım

merhaba
Cgh yada ngs dusunuyoruz.sebepsiz ınfertılıtr denıyor. Basarısız 3 denemem var. Bırı taze ıkısı dondurulmus.3 denemenın 2 si tuttu dusukle sonuclandı. Genetık testler temız cıktı. Şimdi en bastan tedavıye baslayacagız.
Histereskopı yaptırmadan baslamayacagım. Tutup neden dustugune bır sebep olmalı. Tekrar genetık bır danısmanlık almayı düşünüyorum. Deneyımlerınızı paylastmısınız.
Genetik testler kromozom analizleri temiz çıksa daha sperm ve yumurta üçüncü gün kendisine ait başka bir yapı oluşturduğu için bizim kromozomların temiz çıkması çok da bir şey ifade etmiyor. Tutup düşen embriyo için kromozomal yapıda bozukluk olabilir ya da rahimde bir problem olabilir o yüzden histereskobi mantıklı olur.ayrıca vücutta katil hücreler bulunuyormuş bunlar embriyo yu yabancı madde algılayıp atmak istiyormuş cd56 testi yapıyorlar bünün için eğer varsa bu hücreleri bastırmak için serum tedavisi uygulanıyormuş bu da aklında olsun yolun açık olsun arkadasım

Öyle yapılınca kalitesine zarar geliyormuş bunu göze alarak yaptır canım
Çok sağol canım evet doktor da öyle dedi. Bu arada Ercan beyin asistanı aradı ve sene sonuna kalmayacak ekimde başlamayı hedefliyoruz dedi canım. Senin yaşın daha avantajlı inşallah iyi sonuçlar alınır bu tedavi ile..

Çok sağol canım evet doktor da öyle dedi. Bu arada Ercan beyin asistanı aradı ve sene sonuna kalmayacak ekimde başlamayı hedefliyoruz dedi canım. Senin yaşın daha avantajlı inşallah iyi sonuçlar alınır bu tedavi ile..
O da kafamı karıştırdı canım düşünüyorum yumurtalık organından biyopsi alınacak dışarıya çıkarılacak ya kalıcı hasar verirse yumurtalıklara zaten az çalışıyor bir şeyler hasar alırsa ne yaparım o zaman

O da kafamı karıştırdı canım düşünüyorum yumurtalık organından biyopsi alınacak dışarıya çıkarılacak ya kalıcı hasar verirse yumurtalıklara zaten az çalışıyor bir şeyler hasar alırsa ne yaparım o zaman
Aynen canım benimde kafamı karıştıran o zaten. Organ olarak dışarı çıkarıp küçük küçük kesiyorlar Mış. Ama o yumurta komplemi kesiliyor yoksa zarı mı sıyrılıyor ve tekrar yerine koyuluyor mu anlayamadım bir türlü. Muhakkak ön görüşmede bilgi vereceklerdir ama beni de tedirgin eden o kısmı İnan. Times da yüzyılın mı yılın mı ilk 10 mucize yöntemi diye yayınlanmış ama operasyon detayı pek Yok. Ben asistana sordum hatta oda gelince doktor size bilgi verir dedi.

Merhaba, ben yaptırmadım ama buradan okuduğum kadarıyla birçok arkadaşın doktorları bunu asla önermiyorlar. Dondurulmuş embryonun çözülüp tekrar dondurulması hiç sağlıklı değil. Riski göze alıp transfer ettirmeniz değerlendirilebilir bence.

Merhaba, ben yaptırmadım ama buradan okuduğum kadarıyla birçok arkadaşın doktorları bunu asla önermiyorlar. Dondurulmuş embryonun çözülüp tekrar dondurulması hiç sağlıklı değil. Riski göze alıp transfer ettirmeniz değerlendirilebilir bence.
Canım çok teşekkür ederim cevabın için evet riski göze alıp eğer sağlıklı olan embriyom tutunmazsa ve başka embriyom oluşmazsa deneyeceğim artık. Tekrar çözülüp dondurulması dediğin gibi ve doktorumun da dediği gibi çok riskliymiş.

Back
X